ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Εληξε με απόλυτη επιτυχία!

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το τελευταίο κλείσιμο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που είχε προκηρύξει για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη η ΚΕ του ΚΚΕ, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του. Το πανελλαδικό πλάνο υπερκαλύφτηκε και έφτασε το 114,94%, «στεφανώνοντας» και αυτή την Οικονομική Εξόρμηση με απόλυτη επιτυχία.

Απόλυτα δικαιολογημένη η αισιοδοξία με την οποία όπλισε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος η αίσια έκβαση της μάχης, καθώς αποτέλεσε την επιβράβευση της αποφασιστικότητας, του πείσματος και της αυταπάρνησης που χαρακτήρισαν την προσπάθειά τους. Χάρη στη συλλογική και ατομική δουλιά μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την καθοδήγηση των οργάνων που εγκαίρως σχεδίασαν και οργάνωσαν την κλιμάκωση της εξόρμησης, στάθηκε δυνατό να υπερνικηθούν οι δυσκολίες, που ήταν μεγάλες, δεδομένων των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, χρόνο με το χρόνο ολοένα και πιο οξυμένων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της χώρας.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης οπλίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας να συνεχίσουν και να πλατύνουν το άνοιγμα στον ελληνικό λαό, για την οικοδόμηση πιο στέρεων και βαθιών δεσμών μαζί του. Αλλωστε στη διάρκεια αυτής της μάχης αναδείχτηκαν τεράστιες δυνατότητες για κάτι τέτοιο, καθώς χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι του μόχθου, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ αναγνωρίζοντας την προσφορά του στους αγώνες τους, στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Μένει οι δυνατότητες που αναδείχτηκαν να αξιοποιηθούν στο έπακρο για την ενδυνάμωση της πολιτικής επιρροής του Κόμματός μας, για το κέρδισμα χιλιάδων συνειδήσεων από την πολιτική του. Μπροστά στο Συνέδριο δίνεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τέτοιο άνοιγμα και ακόμα περισσότερο μετά το Συνέδριο με τις αποφάσεις του στο χέρι.

Τα αποτελέσματα της Εξόρμησης


Με ποσοστό 145% η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ έρχεται πρώτη στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης. Ακολουθεί η ΚΟ Θεσσαλονίκης με 135,70%, η ΚΟ Πειραιά με 131%, η ΚΟ Αιγαίου με 121,31%, η ΚΟ Αθήνας με 115,51%. Επονται κατά σειρά οι ΚΟ Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς - Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορειοδυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Κρήτης.

Από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις πρώτη έρχεται αυτή της Ικαρίας με ποσοστό 183%, αμέσως μετά με ποσοστά μεγαλύτερα του πανελλαδικού ποσοστού κάλυψης του πλάνου έρχονται οι ΚΟ Κυκλάδων με 175%, Ρόδου με 137,50%, Μεσσηνίας με 131,50%, Βοιωτίας με 130%, Ηλείας με 129,67%, Πιερίας με 124%, Κιλκίς με 120,31%.

Οι Οργανώσεις Εξωτερικού του ΚΚΕ υπερκάλυψαν το πλάνο τους με ποσοστό 102,50%. Η ΚΝΕ με ποσοστό 102%, η Αχτιδική Επιτροπή Καλλιτεχνών άγγιξε το 120,58%, ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έφθασε στο 186,66% και η ΚΟΒ του «902» στο 113,50%.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ