ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στη μάχη για πολύ μαζικά Φεστιβάλ, προστατεύοντας την υγεία των επισκεπτών: Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε!

Το ταξίδι του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι, έχει ήδη δώσει μερικές πολύ δυνατές στιγμές. Μαζικές εκδηλώσεις απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, στιγμές ανάτασης μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο, στις οποίες έχουν πάρει μέρος χιλιάδες νέοι και νέες, με ταυτόχρονη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας.

Αυτές τις μέρες η σκυτάλη των εκδηλώσεων περνά στις μεγάλες πόλεις, ώστε αυτές να κορυφωθούν με τις κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας, στις 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη. Από παντού έρχεται το ίδιο θετικό μήνυμα: Το κλίμα είναι «ζεστό», είναι πάρα πολλοί αυτοί που ανυπομονούν για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αναζητούν να προμηθευτούν το κουπόνι ενίσχυσης, ρωτάνε για το πρόγραμμα των συναυλιών, των συζητήσεων κ.λπ.

Δεν είναι κάτι απροσδόκητο...

Ισχύει στο ακέραιο η εκτίμηση ότι ένα τμήμα νεολαίας παρακολουθεί από πιο κοντά το Κόμμα το τελευταίο διάστημα. Εχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό η συνολικότερη δράση, οι πρωτοβουλίες και οι θέσεις του Κόμματος όλη την περίοδο από το ξέσπασμα της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα. Η αγωνιστική στάση του, όταν άλλοι πάνε από το «θα λογαριαστούμε μετά» και τα «μορατόριουμ», στην αναζήτηση «νευμάτων συναίνεσης» από την κυβέρνηση της ΝΔ.


Αντίστοιχα, η δράση των νέων κομμουνιστών ανέδειξε την ΚΝΕ ευρύτερα ως την πολιτική δύναμη μέσα στη νεολαία που στάθηκε παλικαρίσια ως οργανωτής απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και που πυροδότησε τους σημαντικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους, στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Οι προσαρμογές που γίνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για να τιμηθεί όπως του αρμόζει ο μεγάλος μας Μίκης Θεοδωράκης, αποτελούν έναν ακόμα λόγο να θέλει κανείς να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις. Αλλωστε, η φεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα μπορεί οργανωμένα και πλατιά να δώσει διέξοδο στη μεγάλη όρεξη που υπάρχει για πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα σε χιλιάδες νέους και νέες. Το πλούσιο πρόγραμμα των Φεστιβάλ το εγγυάται αυτό.

Ολα τα παραπάνω είναι που βάζουν τον πήχη για φέτος ακόμα πιο ψηλά.

Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Η κορύφωση του Φεστιβάλ έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας, που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί εδώ και 1,5 χρόνο, ως αποτέλεσμα των αδιεξόδων και των αντιφάσεων του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης. Γι' αυτό και αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τα μέτρα που ήδη παίρνει η ΚΝΕ για να εξασφαλιστεί ότι θα προστατευτεί η υγεία των επισκεπτών, ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις της Αθήνας που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. Ενδεικτικά:

  • Ο χώρος του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης», στον οποίο θα εκταθούν οι εκδηλώσεις, είναι φέτος αυξημένος κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Θα υπάρχουν πέντε μεγάλες Σκηνές (η Κεντρική Σκηνή, η Λαϊκή Σκηνή, η Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, η Μαθητική Σκηνή και το Στέκι Πολιτισμού), στις οποίες θα βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων μέλη της ΚΝΕ επιφορτισμένα με το καθήκον να διευκολύνουν τους επισκέπτες να πάρουν τις θέσεις τους και να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Σκηνών, παρουσία αποκλειστικά καθήμενων θεατών.
  • Λαμβάνονται μέτρα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά την είσοδο και την έξοδο των επισκεπτών.
  • Φυσικά θα υπάρχουν παντού στον χώρο αντισηπτικά και αυξημένα συνεργεία καθαριότητας.

Από τις περσινές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Από τις περσινές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Είναι σίγουρο ότι και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα συμβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους στην τήρηση των παραπάνω μέτρων, κρατώντας τις αποστάσεις και φορώντας τη μάσκα τους.

Ούτε ώρα χαμένη!

Η ΚΝΕ έχει αποδείξει ότι οργανωμένα και συλλογικά, χωρίς συμβιβασμό με τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία, μπορεί να εξασφαλίζει την επιτυχία των εκδηλώσεών της σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις συνθήκες. Θυμίζουμε τις κεντρικές εκδηλώσεις του περσινού Φεστιβάλ στην Πανεπιστημιούπολη, σε μια ακόμα πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας, αλλά και τα δύο τελευταία Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα, στη Λάρισα και τη Μυτιλήνη.

Οι μέρες που έμειναν είναι λίγες και οι απαιτήσεις είναι πολλές: Πρέπει να φτάσει παντού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, να διακινηθούν χιλιάδες κουπόνια ενίσχυσης, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες στον χώρο του Πάρκου, με βασικό γνώμονα την προστασία της υγείας όλων.

Γι' αυτό οι μηχανές δουλεύουν «στο φουλ» ώστε η κορύφωση των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ να σηματοδοτήσει ένα κορυφαίο γεγονός συνδυασμένης μαζικής πολιτικής, ιδεολογικής και πολιτιστικής παρέμβασης της ΚΝΕ, λίγους μήνες μετά το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ.




Παντελής ΚΑΛΑΒΡΕΖΟΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ