ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Στο «πάρκο Τρίτση» στις 15-16-17 Σεπτέμβρη

«Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Είναι η ξεκάθαρη πρόταση που οι νέοι κομμουνιστές απευθύνουν στη νεολαία της χώρας μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Μετά από εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, το Φεστιβάλ κορυφώνεται στις 15-16-17 Σεπτέμβρη με το κεντρικό τριήμερο στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον.

Ηδη, από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ, μέλη της ΚΝΕ δουλεύουν πυρετωδώς και εθελοντικά για να στηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή που για δεύτερη συνεχή χρονιά γίνεται στη δυτική Αθήνα, εκεί που συγκεντρώνονται πλατιά λαϊκά στρώματα.

Πλούσιο θα είναι και φέτος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αγκαλιάζει όλες τις μορφές της τέχνης, αφιερώματα στην προοδευτική καλλιτεχνική δημιουργία, συναυλίες από καταξιωμένους και νέους δημιουργούς. Ζητήματα που «καίνε» τη νεολαία σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα γίνουν επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Το φετινό φεστιβάλ γίνεται σε συνθήκες όξυνσης της επίθεσης στα δικαιώματα της νεολαίας, σε μία εποχή που το μεγάλο κεφάλαιο δε σταματά να ζητά κι άλλες ανθρωποθυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του. Που η αντιλαϊκή συμμαχία επιτίθεται σε ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις, αφήνοντας στο λαό τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια και αξιώνοντας υποταγή.

Η ΚΝΕ καλεί όλους αυτούς τους νέους εργαζόμενους, άνεργους, από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σχολεία, κατάρτιση σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Να συζητήσουν την πραγματική διέξοδο, να βαδίσουν στο δρόμο που υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες.

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, στις 20.45, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Νωρίτερα, στις 20.30, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε», αφιέρωμα στους αλύγιστους και ανυποχώρητους της ταξικής πάλης, με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μανώλη Ανδρουλιδάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

23.00 Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

19.30 Συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο-επιχείρηση». Ομιλητές: Θοδωρής Λιάπης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Σάββας Κωφίδης, προπονητής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Βασίλης Νικάκης, πρώην διεθνής διαιτητής.

21.30 «Με μια λύρα από τον Πόντο ως την Κρήτη», με τους Γιώργο Αμαραντίδη, Αλέξανδρο Παπαδάκη.

23.30 Αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου από το συγκρότημα του Νίκου Τατασόπουλου και την Μαρία Κώτη.

ΣΚΗΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

19.30 Συζήτηση για τη «Ρώσικη Πρωτοπορία» με εισηγήτρια την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ και συναυλία με έργα συνθετών της εποχής από τα Μουσικά Σύνολα της ΚΝΕ.

22.00 Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο, από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

22.45 Συναυλία του Πάνου Μπούσαλη.

23.30 Συναυλία με τους «Κι έτσι οι μέρες περνούν, the band».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπ. Μπρεχτ, από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

20.00 Μουσική παράσταση - αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση Λατινοαμερικάνων ποιητών όπως Π. Νερούδα, Χοσέ Μαρτί, σε μετάφραση Χάιμε Σβατρ (Jaime Svart) από το συγκρότημα «Αμάν Ναι!». Τίτλος της παράστασης είναι «Τα τραγούδια της Γης».

22.00 Συναυλία για τους 5 Κουβανούς που κρατούνται στις φυλακές του Μαϊάμι.

ΧΩΡΟΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

19.00 Προβολή ντοκιμαντέρ για τη μετανάστευση.

ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

19.00 Βιβλιοπαρουσίαση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου».

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

17.30 Χαμένοι στο διάστημα (κυνήγι χαμένου θησαυρού).

19.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Παιδαγωγικό ποίημα» του Α. Σ. Μακάρενκο.

20.30 Παράσταση: «Ο Καραγκιόζης στο διάστημα» από τον Θανάση Λιούνη.

21.30 Προβολή ταινίας μικρού μήκους: «Το κόκκινο μπαλόνι».

Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Και στον ίδρο το δικό γίνε συ τ' αφεντικό», μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη, με την ορχήστρα της ΚΝΕ και τους Ειρήνη Σακαλή, Σταμάτη Σαμοΐλη, Νατάσα Μουσάδη, Γιώργο Γεωργακάκη.

23.00 Συναυλία του Goran Bregovic.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 Συζήτηση:«Οικονομικές - Πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές της ταξικής πάλης, 20 χρόνια μετά τη νίκη της αντεπανάστασης». Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30 Μουσικό αφιέρωμα: «100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Φώτη Αγγουλέ», σε επιμέλεια της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ με το συγκρότημα της Νατάσας Παπαδοπούλου - Τζαβέλα.

23.00 «Ταξίδι στο Αιγαίο», νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη.

ΣΚΗΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

21.30 Συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα: «Επαναστατικό Μινόρε» (Πετρούπολη, Καματερό), «Broken Morning» (Περιστέρι), «Outofdate» (Πετρούπολη).

22.30 Συναυλία alternative rock με τους «Biotech».

23.30 Συναυλία rock από τους «Jethro Talibans».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 Πλατφόρμα σύγχρονου χορού.

ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

20.00 Μουσικο-θεατρικό αναλόγιο αφιερωμένο στα 140 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού.

ΧΩΡΟΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

20.00 Συζήτηση με θέμα: «Η πλούσια πείρα από τις μάχες του εργατικού κινήματος το χρόνο που πέρασε οδηγός για τις πιο σύνθετες, πιο σκληρές και πιο αποφασιστικές μάχες του επόμενου διαστήματος». Ομιλητής: Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΧΩΡΟΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ

18.30 Βιβλιοπαρουσίαση του έργου του Καρλ Μαρξ «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία», από τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

19.00 Βιντεοπροβολή για την πορεία του μαθητικού κινήματος και συζήτηση για την οργάνωση των μαθητικών αγώνων τη νέα σχολική χρονιά.

ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

20.00 Επίδειξη σιμουλτανέ (σκάκι) από τον γκραντ μετρ και δευτεραθλητή Ελλάδας, Σπύρο Καπνίση.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

17.30 Εργαστήριο κούκλας - κουκλοθέατρου.

19.00 Συζήτηση με νέους γονείς για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

20.30 Κουκλοθέατρο: «Ο μισοκοκοράκος» από το εργαστήριο «Μαιρηβή».

21.30 Προβολή ταινίας μικρού μήκους: «Το άσπρο άλογο».

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30 Χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη.

20.45 Ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

21:30 «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του», συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κούτρα, Αννα Λινάρδου.

23:00 «...Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση», αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Βασίλη Λέκκα, Δημήτρη Μπάση, Ανδριάνα Μπάμπαλη. Απαγγελία: Κώστας Καζάκος. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Η λαϊκή παράδοση σε μέλλοντες διαρκείας...», Ηπειρώτικα, πολυφωνικά, γκάιντες, τσαμπούνες και ικαριώτικα, με χορούς και με τραγούδια.

23.30 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

ΣΚΗΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

19.00 Συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού: «Η επιδείνωση που θα επιφέρουν στην πράξη οι πολιτικές και οι νόμοι για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη μουσική τόσο στην καλλιτεχνική δημιουργία και τη ζωή των καλλιτεχνών, όσο και στην επίθεση στη συνείδηση του λαού».

21.30 Συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα: «DIVO» (Ν. Ιωνία), «ΑΝΥ.Ρ» (Ζωγράφου), «Αγραφοι Νόμοι» (Ηλιούπολη).

22.30 «Ιστορίες για κρουστά», Βασίλης Βασιλάτος.

23.30 Συναυλία από τους «KollektivA - Μια ιδέα που εξαπλώνεται».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

19.15 «27/9/1941-27/9/2011: Εκδήλωση - αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ» από την ΠΕΑΦΕ και την ΚΝΕ.

ΧΩΡΟΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18.30 Εκδήλωση για την Ανεργία.

19.00 Εκδήλωση με θέμα «Η ιστορία του εργατικού και γυναικείου κινήματος οδηγός στους ταξικούς μας αγώνες» με τραγούδια αφιερωμένα σε μάχες του παγκόσμιου εργατικού και του γυναικείου κινήματος.

ΧΩΡΟΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ

18.30 Εκδήλωση με θέμα: «Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΧΩΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

19.00 Παιχνίδι ερωτήσεων με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να οικοδομήσει το σοσιαλισμό».

ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

21.30 Τουρνουά μπλιτς (σκάκι, Ελβετικό πέντε γύρων).

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

17.30 Μάθημα σκάκι για παιδιά.

19.00 Μουσικοθεατρική παράσταση: «Το πολύχρωμο παραμύθι» από την Ιρίνα Μπόικο.

21.30 Μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Βαγγέλης Κορακάκης

«Η ΚΝΕ καθημερινά παραδίδει μαθήματα ήθους και αγωνιστικότητας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει η νέα γενιά. Και μέσα από το Φεστιβάλ της, που είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός που συμβαίνει στη χώρα μας, δίνει τη μόνη αισιόδοξη πρόταση δίπλα στο ΚΚΕ.

Εδώ και 20 χρόνια συμμετέχω στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Είναι κάτι που με τιμά και που το περιμένω κάθε χρόνο, μια μεγάλη γιορτή για τα τραγούδια και τη δημιουργία».

Βασίλης Λέκκας

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω για μια ακόμη φορά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Κινούμαστε πλέον στο δεύτερο μισό της λέξης ΠΑΣΟΚ και κρατάμε μόνο το ΣΟΚ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει αυτό ακριβώς στους εργαζόμενους. Είναι η ώρα που πρέπει να αντιδράσουμε σίγουρα και να δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε αυτή τη συμμορία, που βάλθηκε να αφανίσει τον εργαζόμενο λαό».

Γεράσιμος Ανδρεάτος

«Αισθάνομαι και φέτος μεγάλη τιμή που συμμετέχω στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Συγχαρητήρια αξίζουν στην ΚΝΕ που διαλέγει και αναδεικνύει θέματα κι αφιερώματα που αφορούν στους αδύναμους και καταπιεσμένους, που πλήττονται από αυτό το σύστημα.

Φέτος η δική μου συμμετοχή έχει να κάνει με τα τραγούδια που γράφτηκαν για τις φυλακές και για τις εξορίες. Κι εγώ στο δικό μου καλλιτεχνικό δρόμο, υποστηρίζω πάντα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, την αντίσταση σε οτιδήποτε προσπαθεί να μας επιβληθεί είτε με τη βία είτε με άλλα μέσα».

Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο

Διεθνές Σεμινάριο διοργανώνεται την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διεθνιστική διάσταση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Φέτος συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αντιπροσωπείες 21 Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο.

Με την ευκαιρία της παρουσίας των αντιπροσωπειών, την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη διοργανώνεται διεθνές σεμινάριο με θέμα: «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και ο ρόλος μας στην ισχυροποίηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος». Το σεμινάριο, που είναι ανοιχτό για το κοινό, ξεκινάει στις 10 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, οι αντιπροσωπείες των ξένων οργανώσεων θα επισκεφθούν την Πέμπτη, 15/9, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος όπου θα έχουν συνάντηση με σωματεία και τη Μάντρα της Κοκκινιάς, τόπο μαζικής θυσίας κομμουνιστών, ενώ το Σάββατο 17/9 θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τις ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ, οι αντιπροσωπείες των ξένων Οργανώσεων θα βρίσκονται στο χώρο της Διεθνούπολης, όπου θα έχουν τα δικά τους περίπτερα. Περίπτερο στη Διεθνούπολη θα έχουν επίσης η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης. Στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται το γνωστό κι αγαπητό στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, Κουβανέζικο Μπαρ, ενώ και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ θα προβάλλονται βίντεο για την Ιστορία του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος και για τα διδάγματα της Παρισινής Κομμούνας.

Οι ξένες Οργανώσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι:

Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, με τον πρόεδρό της Τιάγκο Βιέιρα.

Νεολαία ΚΚ Αιγύπτου

ΚΟΜΑΚ Βέλγιο

Κομμουνιστική Νεολαία Βολιβίας

Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βραζιλίας

Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας - Σερβία

Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας

Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανία

Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας Κύπρου

Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών

Νεολαία Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας

Ομοσπονδία Νεολαίας Νεπάλ

Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών

Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κομμουνιστική Νεολαία Πορτογαλίας

Νεολαία Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

ΕΜΕΠ Τουρκίας

Κομμουνιστική Νεολαία Πακιστάν

Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Ρωσία

Ενιαία Δημοκρατική Νεολαία Λιβάνου

Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας.

Ενδιαφέροντα εργαστήρια

Τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν και φέτος στο χώρο του Φεστιβάλ θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά διάφορες μορφές τέχνης.

Θα λειτουργήσουν εργαστήρια:

  • Εικαστικών.
  • Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.
  • Κατασκευής κούκλας με την Ιρίνα Μπόικο.
  • Κρουστών με τον Βασίλη Βασιλάτο.
  • Πολυφωνικού τραγουδιού με τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και τον Αντώνη Εξαρχο, μέλη του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία» και δασκάλους του πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.
  • Κοινωνικού, πολιτικού ντοκιμαντέρ, όπου οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να γυρίσουν ένα μικρό ντοκιμαντέρ στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Δηλώσεις συμμετοχής σε όλα τα εργαστήρια μέχρι την έναρξη του Φεστιβάλ στα τηλέφωνα: 6937457022, 6977285471.

Λαϊκός αγώνας δρόμου

Με σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις» διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας γίνεται το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Ελευθερίας) και θα διατρέξει το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το πάρκο «Τρίτση».

Δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kne@kne.gr και στο τηλέφωνο 6987.706.814.

Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ

Η Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ, που παρουσιάστηκε σε δημόσιες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ, παρουσιάζεται και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπληρωμένη με ταμπλό που αφορούν την τριετία 2008 - 2011.

Για την επίσκεψη στην Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ απευθυνθείτε στις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Στο χώρο θα βρίσκονται στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα βοηθήσουν στην ξενάγηση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ