ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκό προσκλητήριο αγώνων

Στην οργάνωση νέας γενικής πανελλαδικής απεργίας καλεί το ΠΑΜΕ

Η ομοβροντία νέων μέτρων που εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση προδιαγράφει βαρύ χειμώνα για τη λαϊκή οικογένεια. Καθώς η φοροληστεία του κράτους της πλουτοκρατίας επελαύνει, και σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους φτάνουν τα πρώτα «μπιλιέτα» του κεφαλικού φόρου, η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, μειώσεις μισθών, νέο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων, παράδοση στο κεφάλαιο των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, σχολεία που ανοίγουν χωρίς βιβλία. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), στις επικουρικές συντάξεις, στις όποιες προνοιακές παροχές έχουν απομείνει, στα επιδόματα, ενώ οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται καθημερινά με την επίσημη στατιστική να καταγράφει 800.000 ανέργους τον περασμένο Ιούνη.

Γίνεται φανερό πλέον, ότι το αντεργατικό ντελίριο των δυνάμεων του κεφαλαίου δεν έχει τέλος. Γι' αυτό, επιστρατεύουν και τα μοναδικά όπλα που τους έχουν απομείνει: Το ψέμα, τους εκβιασμούς, τις συκοφαντίες, που μια δόση πήραμε από τον υπουργό Υγείας. Και δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι σε αυτόν το δρόμο θα πορευτούν και το επόμενο διάστημα, εντείνοντας τον πόλεμο της προπαγάνδας, έχοντας για στήριγμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πλουτοκρατίας, επιστρατεύοντας και την καταστολή.

Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Να υποκύψουν στην επίθεση ή να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Συναγερμός από το ΠΑΜΕ

Να γιατί η επιλογή του αγώνα δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά είναι και η μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι, αν θέλουν να αποτρέψουν ένα μεγάλο ιστορικό πισωγύρισμα. Αυτό το δρόμο δείχνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σε αυτό το δρόμο συστρατεύονται η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ. «Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών»! Το σύνθημα αυτό πρέπει να αντηχήσει σήμερα απ' άκρη σε άκρη της χώρας. Ο συναγερμός που σήμανε το ΠΑΜΕ να φτάσει παντού. Να μπει στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, να ακουστεί στις γειτονιές, στα σχολεία και στα χωράφια. Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κουβεντιάσουν και να αναδείξουν τρόπους και μέσα αντίστασης στο τσουνάμι των μέτρων. Αμεσα να προετοιμαστεί νέα γενική πανελλαδική απεργία.

Τώρα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα, οι οργανώσεις των αυτοαπασχολουμένων, οι αγροτικοί σύλλογοι, οι επιστημονικοί φορείς, φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη οργάνωσης της πάλης. Να χτίσουν από τα κάτω, στη συνοικία, στην πόλη, στο πανεπιστήμιο, το μετερίζι της αντίστασης, βάζοντας ο καθένας τη δική του πέτρα. Με πρωτοβουλία, σχέδιο και επιμονή να οργανώσουν το λαϊκό ανάχωμα.

Οπλο στα χέρια των εργαζομένων είναι το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ που παρουσιάστηκε προχτές στη Θεσσαλονίκη. Πλαίσιο και διεκδικήσεις που απαντάνε σήμερα στις άμεσες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, που εκφράζουν γνήσια ό,τι συγκινεί και «πονάει» την εργατική τάξη. Αδήριτη ανάγκη και προϋπόθεση για έναν τέτοιο αγώνα είναι το χτύπημα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που μέσα και έξω από τις επιχειρήσεις κανακεύει τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Η αποδυνάμωση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ακόμα και τώρα, μπροστά σε αυτόν τον ορυμαγδό γίνονται οι ντελάληδες του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, χειροκροτούν τις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, προπαγανδίζουν προκλητικά την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ως «λύση» για τους εργάτες.

Τα χτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η πλατιά λαϊκή συμμετοχή, έδειξαν ότι ο λαός μας μπορεί. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Οργανώνοντας νέα πανελλαδική γενική απεργία, κλιμακώνοντας την πάλη, μπορούμε να τους ρίξουμε από το καναβάτσο, να στραπατσάρουμε τα μέτρα τους, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, οριστικά και ανεπίστρεπτα να βάλουμε ταφόπλακα όχι μόνο στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στο ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά καθημερινά εκμετάλλευση, φτώχεια και δυστυχία.


Γ. Ζ.

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ
«Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δε θέλουμε να πληρώσουμε»

Αλέκα Παπαρήγα: Από τώρα πρέπει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση και την αντεπίθεση του κινήματος

Με το σύνθημα «Αρνούμαι να πληρώσω τη φορο-ληστεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία» εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές, γυναίκες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ανταποκρίθηκαν χθες στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και από το Σύνταγμα έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη νέα φοροκαταιγίδα, ισχυρό μήνυμα ανυπακοής στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Με μια φωνή διαδήλωσαν και δήλωσαν «Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δε θέλουμε να πληρώσουμε», δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Με τα πανό του ΜΑΣ σπουδαστές και φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νόμο - πλαίσιο και με το σύνθημα «Ανάγκη του λαού η δωρεάν παιδεία έξω από τις σχολές η κάθε εταιρεία» αποκάλυψαν το πραγματικό ταξικό περιεχόμενο αυτού του νόμου. Από το Σύνταγμα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας διαμήνυσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, να οργανώσουν και να προετοιμάσουν την επόμενη πανελλαδική απεργία, να δώσουν ώθηση στην κοινωνική συμμαχία.

Σε δήλωσή της από το χώρο του συλλαλητηρίου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Να παραμερίσουμε τους φόβους, τις αυταπάτες, τους δισταγμούς διαφορετικά θα βρεθούμε κυριολεκτικά κολλημένοι στον τοίχο, ο εργαζόμενος λαός, η εργατική τάξη, ιδιαίτερα η νεολαία. Από τώρα πρέπει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση και την αντεπίθεση του κινήματος».

Η Αλέκα Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Τρίτη 13 Σεπτέμβρη

6.30 μ.μ.: Θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της HELEXPO.

8 μ.μ.: Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας στην πλ. Δημαρχείου στην Καλαμαριά.

Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη

10.30 π.μ.: Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, αίθουσα 6.

1 μ.μ.: Θα επισκεφτεί τις αποθήκες της επιχείρησης «Μασούτης» στη Θέρμη και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.

2.30 μ.μ.: Θα συναντηθεί με το σωματείο εργαζομένων της «Φιλκεράμ» και θα μιλήσει στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ