ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμεση και μαχητική απάντηση ενάντια στον απαράδεκτο νόμο και το πρόστιμο σε βάρος του ΚΚΕ

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση για το Κόμμα συγκεντρώνουν Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ

Αμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του ΚΚΕ που επέβαλε η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο την παρέμβαση στη λειτουργία του, δίνουν Οργανώσεις του Κόμματος, συγκεντρώνοντας οικονομική προσφορά για το Κόμμα.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση τον αντιδραστικό αυτό νόμο που αντιμετωπίζει τα κόμματα ως ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους, επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. Το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, απαιτώντας την κατάργησή του, και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

«Το ΚΚΕ δεν θα γίνει ποτέ του χεριού τους!»

Απέναντι στο πρόστιμο - πρόκληση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ στο ΚΚΕ, Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώνουν οικονομική ενίσχυση για το ΚΚΕ και δίνουν έτσι μια πρώτη απάντηση:

Οικονομική συνεισφορά 500 ευρώ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο σε βάρος του Κόμματος συγκέντρωσε η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Σκανδιναβία συγκέντρωσαν το ποσό των 2.650 ευρώ σαν πρώτη δόση. Δίνουν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη μάχη, με στόχο το ΚΚΕ να εξασφαλίζει όλους τους πόρους και τα μέσα για να συνεχίζει την καθημερινή δράση του σε κάθε χώρο για τα λαϊκά δικαιώματα και την οργάνωση της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

«Νέοι και νέες που ζούμε, σπουδάζουμε και δουλεύουμε σε χώρες της Ευρώπης, συγκεντρώσαμε μέσα σε λίγες μέρες και προσφέρουμε το ποσό των 2.100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω των Οργανώσεων Εξωτερικού της ΚΝΕ», δηλώνουν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από την Ευρώπη, συμπληρώνοντας: «Η έκτακτη αυτή εισφορά είναι μια πρώτη απάντηση στο πρόστιμο - πρόκληση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ στο ΚΚΕ, επειδή δεν δέχεται να εφαρμόσει τον απαράδεκτο και χαφιέδικο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων. Δεσμευόμαστε, από όπου και αν βρισκόμαστε, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθεια για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για να δυναμώσει η μόνη φωνή που ταιριάζει στις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς».

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην Κύπρο απαντώντας στην προσπάθεια να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ μέσω του απαράδεκτου νόμου που επέβαλαν για τα οικονομικά των κομμάτων, στέλνουν 1.000 ευρώ ως ενίσχυση στο Κόμμα τους, μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Κύπρου. «Με τον τρόπο αυτό τους απαντάμε πως το ΚΚΕ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ του χεριού τους. Θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό!» σημειώνουν.

Τα μέλη της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ απαντάνε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στη λειτουργία και δράση του Κόμματός μας επιβάλλοντας απαράδεκτα πρόστιμα, προσφέροντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ. Καλούν πλατιά τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να αντιδράσουν, ώστε αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά, να καταργηθεί, να μην επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο το Κόμμα μας.

Επίσης η ΟΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ απαντάει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στη λειτουργία και δράση του ΚΚΕ επιβάλλοντάς του απαράδεκτο πρόστιμο και προσφέρει την έκτακτη εισφορά των 1.000 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος. Ταυτόχρονα, καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να συμβάλουν με κάθε τρόπο, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αποφασιστική καταδίκη του νόμου, αλλά και συνολικά του νομοθετικού πλαισίου που καθιέρωσαν κυβερνήσεις - ΕΕ προκειμένου να φιμώσουν τη φωνή και τη δράση των κομμουνιστών!

Αντίστοιχα, τα μέλη του Τομεακού Συμβουλίου ΑΣΟΕΕ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ εισφέρουν έκτακτα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

Τα μέλη του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, αντιδρώντας στην εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, με βάση τον οποίο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, εισφέρουν έκτακτα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

Επίσης, η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ απαντάει στην εφαρμογή του νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και στο απαράδεκτο πρόστιμο που επεβλήθη στο ΚΚΕ συνεισφέροντας στο Κόμμα μας 1.860 ευρώ.

Απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ, δίνουν και οι ΚΟΒ της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας έκτακτη εισφορά 1.920 ευρώ. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ αναδεικνύουν ότι «ο αντιδραστικός αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί και η όποια προσπάθεια εφαρμογής του πρέπει να πέσει στο κενό, γιατί είναι σε βάρος γενικά όλου του λαού και των λαϊκών οργανώσεων».


ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη τα αποκαλυπτήρια

Την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στη Μακρόνησο, κατά την οποία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μάρκος Γεωργιλάκης, ύστερα από ανοιχτό πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΚΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τα έργα του Θάνου Μικρούτσικου «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκη». Θα τραγουδήσουν η Ρ. Αντωνοπούλου και ο Κ. Θωμαΐδης, σε ενορχήστρωση του Θ. Παπαδόπουλου.

Η μεταφορά στη Μακρόνησο θα γίνει με πλοίο από το Λαύριο.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020.

Διευκρινίζεται πως θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ