ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ
Η Ελευσίνα μίλησε: Το σπίτι ανήκει στην Διονυσία και στην οικογένειά της!

Ασπίδα προστασίας το τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι που διαδήλωσε χθες στο σπίτι στην οδό Παπαγιάννη

Ενα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι απλώθηκε χθες στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη στην Ελευσίνα, για να γίνει ασπίδα της Διονυσίας και της οικογένειάς της, που απειλούνται με έξωση.

Εργαζόμενοι, νεολαία, κάτοικοι της πόλης και πλήθος κόσμου έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση που κάλεσαν σωματεία και μαζικοί φορείς, σφραγίζοντας τον όρκο ότι θα υπερασπιστούν τη μοναδική κατοικία της οικογένειας από τα «κοράκια».

Το σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Κανένας φόβος, παντού ξεσηκωμός» δόνησε όλη τη γειτονιά, που έτσι κι αλλιώς είναι «στο πόδι» εδώ και μέρες. Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν και πολλές δηλώσεις αθλητών και καλλιτεχνών που στέκονται δίπλα στην πρωταθλήτρια ΑμεΑ και στην οικογένειά της.

Παρευρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι το σπίτι πλειστηριάστηκε από γνωστό fund για χρέος 20.000 ευρώ σε δάνειο που είχε πάρει η οικογένεια. Μετά τη γενική κατακραυγή και την έκφραση αλληλεγγύης, η κατασκευαστική εταιρεία που πήρε το σπίτι στη διαδικασία του πλειστηριασμού αποδέχτηκε να επιστραφεί το σπίτι στην οικογένεια, εφόσον της δοθούν τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά του ακινήτου.

Με το κεφάλι και τη γροθιά ψηλά θα διώξουμε τα «κοράκια» μια και καλή από τις γειτονιές μας

Παλλαϊκή ασπίδα προστασίας στην Διονυσία και στην οικογένειά της
Παλλαϊκή ασπίδα προστασίας στην Διονυσία και στην οικογένειά της
Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας, και ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων και φορέων, με τη συγκέντρωση να ολοκληρώνεται με μαχητική πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας.

«Η Ελευσίνα μίλησε! Το σπίτι ανήκει στην οικογένεια και κανένα "κοράκι" δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του στην οδό Παπαγιάννη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Γκίνης.

«Η νίκη της οικογένειας θα είναι νίκη όλων μας», ξεκαθάρισε, χαιρετίζοντας τη μαζική κινητοποίηση που είναι σε εξέλιξη από την πρώτη μέρα της επιχείρησης ξεσπιτώματος.

Επεσήμανε ότι αυτή η κινητοποίηση «πήρε πλέον παλλαϊκό χαρακτήρα, αποκάλυψε την υποκρισία της κυβέρνησης, που μιλάει δήθεν για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ταυτόχρονα, ανάγκασε την εταιρεία που "χτύπησε" το σπίτι στον πλειστηριασμό να κάνει πίσω. Το μόνο που μένει είναι να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη της και να κατοχυρωθεί τώρα το σπίτι στην οικογένεια. Η Ελευσίνα έχει δώσει όρκο ότι θα προστατέψει το σπίτι αυτό σαν να είναι δικό της, όρκο που τον τηρούν στην πράξη κάθε μέρα από τα χαράματα οι εκατοντάδες άνθρωποι, μέλη των σωματείων, που περιφρουρούν με βάρδιες το σπίτι».

«Ο αγώνας αυτός έχει φύγει εδώ και μέρες από τα όρια της πόλης μας», υπογράμμισε. «Εχει γίνει σύμβολο για κάθε άνθρωπο που ακολουθεί τον δρόμο του συλλογικού, οργανωμένου αγώνα απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων που τσακίζουν τις ζωές μας. Και είναι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, που έδωσαν αυτό το τεράστιο αντιλαϊκό οπλοστάσιο στα χέρια των τραπεζιτών και των αρπακτικών των funds».

Εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι και οι μικροί βιοπαλαιστές επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, και με το εχθρικό κράτος που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κλείνοντας σχολίασε το γεγονός ότι «στην απελπισία τους επάνω, κάποιοι άνθρωποι των "κορακιών" προσπάθησαν να διακινήσουν διάφορα ψεύδη με σκοπό να λοιδορήσουν την οικογένεια της Διονυσίας και να σπιλώσουν αυτόν τον μεγαλειώδη αγώνα. Εφαγαν κι αυτοί τα μούτρα τους! Η Ελευσίνα είναι πόλη εργατών, πόλη βιοπαλαιστών, αγωνιστών, έχει ανεπτυγμένο λαϊκό ένστικτο και δεν "τσιμπάει" σε αυτά. Σε όλους αυτούς απαντάμε σήμερα εδώ με αυτήν την πρωτόγνωρη συγκέντρωση και θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά, φουντώνοντας τον αγώνα για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων. Τους λέμε καθαρά πως είμαστε εδώ, τα σωματεία είναι εδώ, και όλοι μαζί, με το κεφάλι και τη γροθιά ψηλά, θα διώξουμε τα "κοράκια" μια και καλή από τις γειτονιές μας!

Στον αγώνα που δίνουμε κάθε μέρα γίνεται πράξη το σύνθημά μας: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός!».

Ολοι με τα σωματεία! Κάθε γειτονιά, κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης

«Είμαστε κρίκος στην αλυσίδα στο πλάι της οικογένειας», τόνισε ο Αριστοτέλης Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής. «Λόγω της λαϊκής κινητοποίησης έχει σωθεί το σπίτι μέχρι σήμερα», υπογράμμισε η Κατερίνα Φραγκάκη, δικηγόρος της οικογένειας, και ευχαρίστησε όλους τους συγκεντρωμένους.

«Είναι δύσκολος αγώνας με τα αρπακτικά, που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν... Κάθε γειτονιά να γίνει κάστρο αντίστασης, κάθε συνάδελφος που έχει πρόβλημα να απευθυνθεί στα σωματεία», επεσήμανε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

«Ξέρουμε ότι χρέη στον λαό φορτώνει η πολιτική που μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες, τη λαϊκή στέγη σε εμπόρευμα, για το οποίο ματώνουν οι οικογένειες. Ξέρουμε και τι εμποδίζει, τι βάζει φρένο στο ξεσπίτωμα του λαού: Φρένο βάζει ο ίδιος ο λαός, μέσα από τα σωματεία του, μέσα από τους συλλόγους, μαζί με τις εργατογειτονιές», τόνισε ο Λάμπρος Χατζάρας, πρόεδρος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Την αλληλεγγύη της εξέφρασε η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Ασπροπύργου.

Κοράκια, φύγετε από δω!

«Ούτε στην Ελευσίνα ούτε πουθενά, μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά» και «Οταν φύγουν τα κοράκια από δω, στην Ελευσίνα θα στήσουμε χορό» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αντήχησαν στην καρδιά της εργατούπολης κατά τη διάρκεια της πορείας.

«Κοράκια φύγετε από εδώ - Η Ελευσίνα θα νικήσει» έγραφε το πανό των σωματείων και των μαζικών φορέων της πόλης, το οποίο ήταν στην κεφαλή.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ηρώων, με τα σωματεία και τους φορείς να δίνουν περιθώριο στην κυβέρνηση μέχρι αύριο Παρασκευή για να δώσει οριστική λύση και να κατοχυρωθεί το σπίτι στην Διονύσια και στην οικογένειά της. Πριν αποχωρήσουν, μάλιστα, τραγούδησαν το «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί», αφιερώνοντάς το στην κυβέρνηση.


ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Απέτρεψαν και πάλι πλειστηριασμούς με παρέμβαση στα «κοράκια»

Με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» η Επιτροπή του ΠΑΜΕ μαζί με εργατικά σωματεία ενάντια στους πλειστηριασμούς προχώρησε χτες το απόγευμα σε άλλη μια κινητοποίηση στη «do Value», και κάτω από τη λαϊκή πίεση απέτρεψε περιπτώσεις πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών σε Δάφνη, Σαλαμίνα και Κορυδαλλό.

Οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν σε πλειστηριασμούς και η μια σε ρύθμιση χρέους δανείου, σε δύο συνταξιούχες και σε μια εργαζόμενη συμβασιούχο. Κάτω από την παρέμβαση, έγιναν διαδικασίες ρύθμισης των τριών περιπτώσεων με όρους που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες.

«Είμαστε πάλι εδώ στην "do Value" για περιπτώσεις πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για τη λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων. Μιλάμε για 10.000 περίπου πλειστηριασμούς μέσα στον Ιούλιο, όπου έχει φανεί ότι δεν το έχουν βάλει κάτω, όμως δεν θα το βάλει κάτω και το εργατικό - λαϊκό κίνημα», επεσήμανε η Εφη Χαλιού, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Και ξεκαθάρισε: «Εχει διαφανεί αυτές τις μέρες στην περίπτωση της Διονυσίας στην Ελευσίνα, του σπιτιού στην Πετρούπολη και της οικογένειας που έχει παιδί με βαρύ αυτισμό, ότι ο λαός μπορεί και σώζει τα σπίτια του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία, δεν θα αφήσουμε σε ησυχία τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις να φάνε τα σπίτια μας».


Φουντώνει η συμπαράσταση και στην Πετρούπολη

Να μην περάσει η αρπαγή λαϊκής κατοικίας που βγήκε στο «σφυρί» για 6.000 ευρώ

«Βράζει» και η Πετρούπολη για την απαράδεκτη αρπαγή του σπιτιού της οικογένειας στην οδό Ναϊάδων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προκαλεί πραγματικά οργή, αφού η εταιρεία «do Value» ζητούσε 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός και η οικογένεια τους έδινε 29.000. Για 6.000 ευρώ βγάλανε το σπίτι στο «σφυρί» για να το πάρει μια τουριστική εταιρεία.

Αυτό, δε, που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο αποτροπιασμό είναι ότι αν έδιναν λίγες μέρες περιθώριο, είναι πιθανό η οικογένεια να έβρισκε το συνολικό ποσό.

Σήμερα η οικογένεια απειλείται με έξωση, πράγμα που η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πετρούπολης και ο λαός της πόλης αποκλείεται να το επιτρέψουν.

Την επιχείρηση έξωσης οικογένειας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών της ΕΛΕΠΑ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος ΟΓΕ).

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται καλλιτέχνες και άνθρωποι του αθλητισμού.

Δήλωση της Νατάσας Μποφίλιου

Σε δήλωσή της η Νατάσα Μποφίλιου, τραγουδίστρια, αναφέρει τα εξής:

«Αλλο ένα περιστατικό απανθρωπιάς και ντροπής στην Πετρούπολη. Αρπάζουν σπίτια και διαλύουν ζωές για 6.000 ευρώ. Μόνο εμείς μπορούμε να γίνουμε ασπίδα ο ένας για τον άλλο. Στηρίζουμε συλλογικά τον αγώνα που δίνεται κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό».

Βετεράνοι αθλητές στο πλευρό της οικογένειας

Αντίστοιχα ο βετεράνος πετοσφαιριστής, πρώην τεχνικός της Εθνικής και νυν προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, αναφέρει:

«Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στον καθένα μας, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος, η προσπάθεια εκμετάλλευσης για ίδιον όφελος της ανέχειας συνανθρώπων μας.

Στη δυσκολία απλώνουμε το χέρι για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο και όχι για να του κλέψουμε τη ζωή. Η προσπάθεια κάποιων να πετάξουν στον δρόμο μια οικογένεια στην Πετρούπολη δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.

Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αρπαγής του σπιτιού που έχτισε με στερήσεις και θυσίες. Να μην επιτρέψουμε όνειρα και ζωές να γίνονται συντρίμμια για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους».

Από την πλευρά του ο βετεράνος πετοσφαιριστής και γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παλαιμάχων Διεθνών Πετοσφαιριστών, Σωτήρης Αμαριανάκης, δήλωσε: «Ο Αθλητισμός έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, είναι συνυφασμένος με αξίες όπως ο σεβασμός και η αλληλεγγύη. Κάθε άνθρωπος δικαιούται σεβασμού, έχει ανάγκη, κυρίως στα δύσκολα, την αλληλεγγύη μας.

Ενώνω τη φωνή μου με όλους όσοι αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και την απανθρωπιά. Είναι ντροπή μια οικογένεια να πετιέται στον δρόμο, κάποιοι να ξεσπιτώνουν συνανθρώπους μας για να κερδοσκοπήσουν. Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει τώρα».Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ