ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Εξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, για να μην πατήσουν οι φασίστες το πόδι τους στην εργατομάνα Νάουσα, καλούν τον λαό το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς της περιοχής. Οργανώνουν συγκέντρωση την Κυριακή 12 Μάη, στις 6.30 μ.μ., έξω από τη «Βέτλανς» και καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή, που κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, τόλμησε να παραχωρήσει στη ναζιστική Χρυσή Αυγή χώρο για να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τον υπόδικο εγκληματία Λαγό, απόφαση που τελικά πήρε πίσω την Παρασκευή το μεσημέρι κάτω από την κατακραυγή. Αυτό δεν εφησυχάζει τους φορείς της περιοχής, που παραμένουν σε ετοιμότητα για να εμποδίσουν την παρουσία των νοσταλγών του Χίτλερ στον τόπο τους.

Στη συγκέντρωση, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν, με ανακοίνωσή τους, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Καρτσιούνης και Αγγελος Λακηνάνος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θωμάς Τσουκαλάς.

  • Το περίσσιο θράσος της δημοτικής αρχής της Νάουσας να παραχωρήσει χώρο στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, για να διαδώσει το ναζιστικό της δηλητήριο, λίγες μάλιστα μέρες μετά την 9η Μάη, σχολιάζει με ανακοίνωσή της και η ΚΟ Νάουσας του ΚΚΕ, που καλεί τον λαό της πόλης να μην ξεχνά την ιστορία που ο ίδιος έγραψε, να μην αφήσει στους φασίστες τόπο να κρυφτούν. Επίσης, η Οργάνωση Νάουσας της ΚΝΕ, που καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να στείλουν ξανά τους φασίστες και ναζί εκεί που τους αξίζει, «πίσω στις τρύπες τους, γιατί μόνο εκεί είναι η θέση τους». Να δώσουν απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 11/5, στις 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο.
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ομοσπονδία Τυφλών

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών - Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών - ΕΟΤ (Βερανζέρου 31 και Σωκράτους), θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 14/5, στις 11 π.μ. η ΕΣΚ Τυφλών, με τη στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, καταγγέλλοντας τις αυθαίρετες διαδικασίες με τις οποίες αποκλείστηκε το ψηφοδέλτιο των αγωνιστικών δυνάμεων της ΕΣΚ Τυφλών από το τελευταίο συνέδριο της ΕΟΤ. Οπως καταγγέλλει η ΕΣΚ, η μεθόδευση αυτή έγινε «με την καθοδήγηση του προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, Γ. Βαρδακαστάνη, και της γραμματέα της ΕΟΤ Β. Τσαβαλιά, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ «η μονοπαραταξιακή διοίκηση που εκλέχτηκε στηρίχτηκε όχι μόνο από τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη της ΝΔ και της ΧΑ».

ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικό μνημόσυνο για τους Γιώργη και Μπάμπη Αγγουράκη

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο την Κυριακή 12 Μάη, στις 11 π.μ., στην Κάτω Βιάννο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, για τα στελέχη του ΚΚΕ Γιώργη Αγγουράκη (Αλέκο Ψηλορείτη), αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στη Ρουμανία στις 27 Νοέμβρη του 1967, και Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που πέθανε στην Αθήνα στις 12 Μάη του 2014. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετίσουν η Βιαννίτισσα λαογράφος Μαρία Χλειουνάκη - Μαστρογιωργάκη και η Σμαράγδα Αγγουράκη, αδελφή του Μπάμπη Αγγουράκη και κόρη του Γιώργη Αγγουράκη.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για άδεια κρατούμενου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την Παρασκευή το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, τον ιατρικό φάκελο του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα αλλά και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, για να τα μελετήσει. Ακόμα, ζήτησε το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Δ. Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μάη και την οποία συνεχίζει, με αίτημα να του χορηγηθεί άδεια. Η εισαγγελέας του ΑΠ θα μελετήσει τα στοιχεία και θα κρίνει αν θα ζητήσει αίτηση αναίρεσης. Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου τάχθηκε με το εισαγγελικό βέτο και απέρριψε το αίτημα του κρατούμενου για χορήγηση άδειας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κινητοποίηση στην κυβερνητική φιέστα για το νέο κτίριο

Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τα σωματεία του νησιού ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας την Κυριακή 12/5, στις 10 π.μ., στον Αη Μηνά, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του νοσοκομείου.

«Απαντάμε στην προεκλογική "φιέστα" των εγκαινίων και απαρίθμησης των "επιτευγμάτων" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Υγείας, που θα γίνουν παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Κάνουμε τον δικό μας απολογισμό και καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, απαιτώντας «επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να στελεχωθεί άμεσα το νέο νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού της περιοχής σε παροχές Υγείας. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι κλινικές του νέου νοσοκομείου».

«Εφυγε» ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου. Γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην Αρχιτεκτονική Σχολή, από όπου αποφοίτησε το 1968.

Ο Γ. Ιωάννου εργάστηκε ως γελοιογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ακόμα με έργα του σε πολλές εκθέσεις και είχε εκδώσει άλμπουμ με πολιτικές γελοιογραφίες. Η τελευταία του συνεργασία ήταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 11 Μάη, στις 11.30 π.μ., στο Νεκροταφείο Καισαριανής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ