ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Μάη 2012
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα των Χρυσαυγιτών στο ΣΚΑΪ

Αμεση παρέμβαση από τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ένα πρωτόγονο αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκαν, χτες, δύο στελέχη της «Χρυσής Αυγής» μέσα από το τηλεοπτικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όπου και έδωσαν συνέντευξη για περίπου μία ώρα. Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης ανέπτυξαν με λεπτομέρεια κάθε πλευρά της αντιδραστικής, φασιστικής τους αντίληψης. Και ως γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού συστήματος, έδωσαν τα ρέστα τους απέναντι στο βασικό τους αντίπαλο, το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση του Ν. Ευαγγελάτου για το ρόλο του Χίτλερ και πώς οι ίδιοι τον κατατάσσουν, η απάντηση ήταν: «Εχω την άποψη ότι το 1941 αυτοί που πολεμούσαν τους Γερμανούς στα οχυρά του Μεταξά ήταν οι Ελληνες εθνικιστές. Οι κομμουνιστές εκείνη την εποχή ήταν σύμμαχοι των Γερμανών του Χίτλερ και έκαναν την πάπια. Η ηγεσία του ΚΚ δεν πολέμησε τους εισβολείς. Εβγαλε επίσημη ανακοίνωση που είπε ότι ο πόλεμος του Μεταξά είναι κατακτητικός». Η συκοφάντηση του ΚΚΕ και η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας είχαν και συνέχεια:

«Από την Ακροναυπλία, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν και κατέλαβαν την Ελλάδα, βγάλανε τα μέλη - στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, τους κρατουμένους στην Ακροναυπλία, τους έβγαλαν έξω ως Βούλγαρους οι Γερμανοί. Και όταν ένα χρόνο μετά έγινε η εισβολή - μερικούς μήνες μετά - έγινε στη Σοβιετική Ενωση, τότε αποφάσισαν οι κομμουνιστές να πάρουν τα όπλα στην Ελλάδα». Τόσα πολλά ψέματα από τους απόγονους του Γκαίμπελς.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου και μέλους της ΚΕ του Κόμματος, Μάκη Μαΐλη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι κύριοι εκεί ανέφεραν διάφορα για το ΚΚΕ. Λοιπόν, αυτά τα έχουμε ακούσει εδώ και δεκαετίες από όλους τους συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή.

Οι οπαδοί, ένθερμοι, του Χίτλερ, απόγονοι του οποίου είναι οι κύριοι και το κόμμα τους, είναι οι κουκουλοφόροι της Κατοχής που κατέδειξαν τον κόσμο στους Γερμανούς και τους εκτελούσαν. Η Κομματική Οργάνωση της Αθήνας - μόνο - στα χρόνια της Κατοχής, έχει τα μέλη της, 5.500 νεκρούς κομμουνιστές, μόνο τα μέλη της. Δε μιλάω για οπαδούς του Κόμματος, μέλη του ΕΑΜ, οπαδούς του ΕΑΜ, πράγματα τα οποία τα γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος. Αυτά είναι απαράγραπτες περγαμηνές και όσο κανείς και αν διαφωνεί με την ιδεολογία του ΚΚΕ, οφείλει να τις αναγνωρίζει, εκτός αν είναι Γκαίμπελς. Μόνο ο Γκαίμπελς δεν μπορεί να την αναγνωρίζει».

Από την πλευρά τους, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» ζητούσαν επίμονα και καθ' όλη τη διάρκεια της παρέμβασης του Μ. Μαΐλη να καταδικάσει τον Στάλιν για τον εκτοπισμό των Ελλήνων του Πόντου και τους χιλιάδες, όπως είπαν, νεκρούς. Ποια όμως η ιστορική αλήθεια;

«Λοιπόν, θα σας πω το εξής, κύριε - απάντησε ο Μ. Μαΐλης - που έχετε γίνει μαστόροι στη διαστρέβλωση και την παραχάραξη, αυτά τα οποία κατασκευάζει η CIA και οι διάφοροι πράκτορές της και διαδίδουν και εσείς αναπαράγετε σε βάρος των Ελλήνων, λοιπόν τους Ελληνες που εστάλησαν από εδώ στην Ουκρανία για να χτυπήσουν την Οχτωβριανή Επανάσταση, τη σοβιετική εξουσία».

Οσο για τους Πόντιους που ανέφεραν, αυτοί ήταν συνεργάτες των Γερμανών. «Συνεργάτες των Γερμανών κατά την εισβολή στη Σοβιετική Ενωση το 1941, μαζί με Ρώσους δοσίλογους, βεβαίως ο σοβιετικός λαός τους αντάμειψε όπως αντάμειψε και εδώ με τον ίδιο τρόπο. Αυτούς στους οποίους αναφέρθηκαν οι κύριοι, ήταν αντεπαναστάτες τους οποίους χτύπησαν και Ελληνες που ήταν στον Κόκκινο Στρατό. Ηταν οι αστοί που ήθελαν να ξαναφέρουν τη γη στην ιδιοκτησία εκείνων που εκμεταλλευόντουσαν άθλια εκατομμύρια ανθρώπους, μουζίκους. Αυτοί είχαν συνασπιστεί για να ανατρέψουν τη σοβιετική εξουσία και μαζί τους και Ελληνες αστοί. Αυτούς τους χτύπησαν μαζί με τον Κόκκινο Στρατό και Ελληνες εργάτες και αγρότες.

Και, τέλος, το συγκεκριμένο κόμμα είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος και είναι μεγάλο θράσος οι θιασώτες του Χίτλερ και του Νταχάου, οι υμνητές του Νταχάου, να απευθύνονται στο ΚΚΕ και να το καθυβρίζουν. Είμαστε περήφανοι που υπερασπίστηκε την εργατική τάξη και το λαό της Ρωσίας εναντίον των κουλάκων και των καπιταλιστών που εσείς σήμερα ερχόσαστε και υπερασπίζεστε».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
«Βάση» της ανάπτυξης το τσάκισμα των λαών

Ολες οι προτάσεις τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής συγκλίνουν σε μέτρα και χρήμα υπέρ του κεφαλαίου

«Στοχευμένα» σε συγκεκριμένους τομείς και προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι τα «αναπτυξιακά μέτρα» που σχεδιάζουν να εγκρίνουν οι ηγέτες της ΕΕ στην έκτακτη σύνοδο στις 23 του μήνα. Βάση της «ανάπτυξης» πάντως αποτελεί η πλήρης υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών», που τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις και βουλιάζουν τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αυτό ακριβώς φρόντισε να υπενθυμίσει για ακόμα μια φορά χτες η Γερμανίδα καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι απορρίπτει την ιδέα μίας οικονομικής ανάπτυξης που θα βασίζεται στη δημιουργία δημόσιου χρέους, εκτιμώντας ότι μία τέτοια πολιτική «θα μας οδηγούσε πίσω στην έναρξη της κρίσης». Μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο σημείωσε ότι «μία ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική και αναγκαία (...) Μία ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μας έφερνε πίσω στην αρχή της κρίσης. Δεν το θέλουμε, δεν θα το κάνουμε».

Η Α. Μέρκελ δήλωσε ακόμα ότι είναι αναγκαία η αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως «μία καταστροφική υπερχρέωση» και «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας». Η επίλυση των προβλημάτων αυτών «δε θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη», είπε.

Το στόχο της «ανάπτυξης» που τσακίζει το λαό υπηρετεί και η πρόταση που έκανε χτες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι «να εξαιρεθούν για ένα διάστημα τριών ετών οι (δημόσιες) επενδύσεις από το Δημοσιονομικό Σύμφωνο». Ο Μόντι, συμμετέχοντας σε συνέδριο στη Φλωρεντία, εξήγησε ότι «η εξαίρεση αυτή θα πρέπει να αφορά σε συγκεκριμένους τομείς, όπως, για παράδειγμα, των ευρυζωνικών τεχνολογιών». «Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πρέπει να φοβάται τις ιταλικές προτάσεις για την ανάπτυξη, διότι δεν παρακάμπτουν τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά αντιθέτως ευνοούν χρήσιμες επενδύσεις», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, η διαδικτυακή πύλη euractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «η ΕΕ μελετά ένα Σχέδιο Μάρσαλ που θα είναι ουδέτερο ως προς το χρέος», αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει προτάσεις που προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρωζώνης. Μία ιδέα αφορά την πληρωμή των υπαρχόντων δανείων που έχουν συνάψει οι εθνικές δημόσιες διοικήσεις με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η πληρωμή θα μπορούσε να αποτελέσει μοναδική εξαίρεση και να μην έχει επίπτωση στο έλλειμμα των κρατών μελών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, το δημόσιο χρέος που παραμένει απλήρωτο στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται σε 180 δισ. ευρώ. Εάν αυτά τα χρήματα μπορούσαν να καταβληθούν χωρίς καθυστερήσεις, θα σήμαινε μία τεράστια ένεση ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Κάτι τέτοιο, σχολιάζει το δημοσίευμα, θα ήταν πολύ κοντά στην ιδέα για ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ», πιο κοντά από άλλες ιδέες που έχουν κατατεθεί, όπως η ενίσχυση της δανειακής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 10 δισ. ευρώ.

Διαγκωνισμοί στη σοσιαλδημοκρατία

Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές τις αντιλήψεις περί καταγγελίας της σύμβασης» που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπονόησε ότι καταφεύγει σε διγλωσσία, επειδή στην προχτεσινή τους συνάντηση του αποκάλυψε ότι «η διαγραφή του χρέους δεν θα είναι μονομερής», προσθέτοντας ότι τη συγκεκριμένη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν την λέει στον κόσμο».

Ο ίδιος απείλησε το λαό με φτώχεια και με μη καταβολή μισθών και συντάξεων, αν δεν γονατίσει μπροστά στα νέα σκληρά μέτρα του μνημονίου. Στο πλαίσιο των αναδιατάξεων που γίνονται στο αστικό σύστημα, ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φλερτάρει με τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας», επιβεβαιώνοντας ότι ο καυγάς των δυο κομμάτων γίνεται για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο συγκεκριμένο χώρο για να χειραγωγήσει τα λαϊκά στρώματα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει «σε αναγέννηση της παράταξης, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς βαρίδια του παρελθόντος και χωρίς ταμπού», προκειμένου να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαρροές και διαψεύσεις στη ΝΔ

«Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ», έσπευσε να δηλώσει χτες ο Γ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή τα στελέχη του κόμματος δεν αμφισβητούν τον Α. Σαμαρά». Η δήλωση έγινε στον απόηχο διαρροών ότι στο παρασκήνιο υπάρχει αμφισβήτηση, χωρίς να έχει εκδηλωθεί δημόσια, εν αναμονή των εξελίξεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Την ίδια στιγμή, εσωκομματικές αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοβουλία του Α. Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς, ενώ απορριπτική είναι η απάντηση των μικρότερων κομμάτων (Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΣΥ, Δράση, Δημιουργία Ξανά). «Η μεγάλη κεντροδεξιά δεν μπορεί να είναι αμφικτυονία ή ομοσπονδία προσώπων, αλλά αποτέλεσμα συμφωνίας επί μιας καθαρής ιδεολογικής πλατφόρμας. Εάν δε γίνει αυτό θα δοθεί η εντύπωση πως πάμε πάλι σε συμφωνίες προσώπων και συνεννοήσεις κορυφής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ