Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10070

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Καρφί στο μάτι του ιμπεριαλισμού

Η ανάρτηση της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, γενικά ο ρόλος της Σοβιετικής Ενωσης στην Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζουν να είναι καρφί στο μάτι του ιμπεριαλισμού. Δεν μπόρεσε ποτέ να ανεχτεί αυτήν την εξέλιξη και ό,τι σήμαινε έκτοτε για την εργατική τάξη όλου του κόσμου. Καρφί στο μάτι των ιμπεριαλιστών το ίδιο το γεγονός, αλλά πάνω απ' όλα το διεθνές σοσιαλιστικό σύστημα, ως αποτέλεσμα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, που αποτελούσε το αντίπαλο δέος στο διεθνή καπιταλισμό και ήταν το καθοριστικό εμπόδιο στην εκμεταλλευτική δράση του, στα πολεμοκάπηλα σχέδιά του. Δε χώνεψαν ποτέ αυτήν την πραγματικότητα, που όξυνε την ταξική πάλη σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό. Η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών αποτελεί ένα πεδίο ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τα ιδεολογικά και προπαγανδιστικά επιτελεία του ιμπεριαλισμού επιδιώκουν να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα τους. Εξέχοντα ρόλο στο σβήσιμο της ιστορικής μνήμης παίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρωτοστατώντας στην αντικομμουνιστική υστερία, καθιέρωσε την 9η Μάη ως «Μέρα της Ευρώπης», απαλείφοντας τη «Μέρα της Νίκης των Λαών»!



ΙΡΑΚ
Ομολογίες «εκ των έσω»

Οι πρόσφατες καταγγελίες στελέχους της κατοχικής «κυβέρνησης» του Ιράκ «ξεγυμνώνουν» τα προπαγανδιστικά «παραμύθια» των Αμερικανών για την πολιτισμική λεηλασία της χώρας.


ΣΕΛ.  3
Γλυκόλαλη «αλήτισσα», πλουμιστή κυρά...

«Ταξίδι» στο μαγικό κόσμο της λατέρνας.


ΣΕΛ.  4
ΘΕΑΤΡΟ
Δεν πουλάς; Δεν υπάρχεις!

ΣΕΛ.  5
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
«Καθρέφτης» ευρύτερων κοινωνικών στρεβλώσεων

ΣΕΛ.  15
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Το σκληρό πρόσωπο της Παιδείας της ντροπής

ΣΕΛ.  24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τοπικές ιδιομορφίες στο μανδύα της Γης

Ο φλοιός της Γης συνεχώς καταστρέφεται και δημιουργείται, αλλά με αργό ρυθμό. Η καταστροφή και δημιουργία του φλοιού γίνεται πιο γρήγορα κάτω από τους ωκεανούς, παρά κάτω από τις ηπείρους.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ