Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10070

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΛΑΟ
Την Πέμπτη 15 Μάη όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική. Στο δρόμο της λαϊκής χειραφέτησης και αντεπίθεσης. Οι οργανώσεις του λεκανοπεδίου Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν Συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Μάη και ώρα 8.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ πλαίσιο λαϊκής συσπείρωσης και δράσης

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα και παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες

Το ΚΚΕ παρουσιάζει στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα τις Θέσεις του για την ΥΓΕΙΑ, ένα βασικό πρόβλημα που καίει χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Οι Θέσεις αυτές συμπυκνώνουν τις λαϊκές ανάγκες και αποτελούν βάση για πλατιά λαϊκή συσπείρωση και μαζική κινητοποίηση.

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα και παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη, ρίχνοντας βάρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το Κέντρο Υγείας που θα είναι συνδεδεμένο με τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης κλπ. Παλεύει για πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες μονάδες Υγείας σε όλα τα επίπεδα του συστήματος, που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  16   -   17,    ένθετο

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Να πάρει αγωνιστική απάντηση

Ωμός και προκλητικός εμφανίστηκε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου. Εφτασε στο σημείο να πει ότι αν δεν ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα ανατραπούν τα σημερινά προβλήματα στα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ «διέταξε» πανεπιστημιακούς και διοικήσεις να εφαρμόσουν τις αναδιαρθρώσεις. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν για την κατάργηση του νέου νόμου. Παρακολουθούν και παρεμβαίνουν στις αντιδραστικές τομές που επιχειρούν από κοινού κυβέρνηση και όργανα διοίκησης στη διαδικασία εφαρμογής του. Ο «Ρ» φιλοξενεί σήμερα εύλογες και έντονες αντιδράσεις πανεπιστημιακών δασκάλων.


ΣΕΛ.  6


90 χρόνια ΚΚΕ

Το 2008 θα ξεδιπλωθεί μια βεντάλια πολύμορφων δραστηριοτήτων για να τιμηθεί η σημαντική επέτειος των 90 χρόνων του Κόμματος της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  2
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Συνέντεξη με τον ΓΓ της ΚΕ Οσκαρ Φιγκέρα.

Η ιδεολογική διαπάλη οξύνεται όλο και περισσότερο, μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της μπολιβαριανής διαδικασίας με κομβικό ζήτημα την αλλαγή των σχέσεων παραγωγής.


ΣΕΛ.  22  -  23
Τα «Ιουλιανά» και το σήμερα

Πάντα δίνεται η αφορμή για να ανακινείται διαρκώς η ίδια συζήτηση, ενώ η κάθε πλευρά εκείνης της εποχής και οι πολιτικοί της απόγονοι θεωρούν όλοι τον εαυτό τους δικαιωμένο.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΛΙΒΑΝΟΣ
Κρίσιμες ώρες

Εφιαλτικά γνώριμες είναι οι σκηνές που διαδραματίζονται, τις τελευταίες ημέρες, στη λιβανική πρωτεύουσα. Θυμίζουν τον αιματηρό 15χρονο εμφύλιο, που έληξε το 1990.


ΣΕΛ.  32
Σήμερα η Μαραθώνια Πορεία

ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ