ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η σύνταξη και η ασφάλιση αφορούν κάθε λαϊκή οικογένεια

Συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για τα Ταμεία και τις συντάξεις

Από τη χτεσινή συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ
Από τη χτεσινή συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ
Με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο συναντήθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση σήμερα με το διοικητή και τη διοίκηση του ΙΚΑ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για συζήτηση πάνω στο μεγάλο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, αφού τη Δευτέρα πρόκειται να οργανώσουμε μια μεγάλη σύσκεψη - συνάντηση με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας, τις τριτοβάθμιες ομοσπονδίες, αλλά και με τα σωματεία των εργαζομένων των ασφαλιστικών Ταμείων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συναντήσουμε την ερχόμενη βδομάδα και την πρόεδρο του ΟΑΕΕ, του Ταμείου των αυτοαπασχολουμένων, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε τις θέσεις, τις οποίες βέβαια έχει επεξεργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ, αλλά και με τις νέες εξελίξεις που έχουμε με αφορμή την οικονομική καπιταλιστική κρίση που συνεχίζεται, με τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα Ταμεία. Ανησυχούμε σοβαρά και από αυτήν την άποψη θέλουμε να δούμε τις νέες αυτές συνθήκες.

Σήμερα, η σύνταξη, η ασφάλιση, δεν αφορά μόνο κάποιους ανθρώπους -όπως λαθεμένα, θα έλεγα, συνηθίζουμε να λέμε- που βρίσκονται στην ηλικία της συνταξιοδότησης ή ετοιμάζονται για να περάσουν στη σύνταξη. Αφορά τον άνθρωπο, την κάθε λαϊκή οικογένεια. Και μόνο να υπολογίσουμε ότι σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια, πολλές εργατικές λαϊκές οικογένειες, ζουν από τις πενιχρές συντάξεις του πατέρα ή της μάνας, του παππού ή της γιαγιάς, και μόνο αυτό δείχνει πόσο σοβαρό και οξυμένο είναι το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται έχει την ανάγκη της ασφαλιστικής κάλυψης. Το ατύχημα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του. Η περίθαλψη, οι τομείς Υγείας, οι υπηρεσίες Πρόνοιας έχουν αποδυναμωθεί και από αυτήν την άποψη θέλουμε να ανοίξουμε αυτό το θέμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, στα σωματεία, στους συλλόγους, αφορά την εργατική τάξη, αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, αφορά τους αγρότες, αφορά την ελληνική νεολαία. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Τη Δευτέρα η συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με εκπροσώπους συνταξιούχων και εργαζόμενων στα Ταμεία

Τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τις οργανώσεις των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά Ταμεία, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Αμερικής 10).

Η συνάντηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων, προετοιμάζει νέο πλήγμα στο ασφαλιστικό σύστημα με δραστική μείωση στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Το ΚΚΕ απαιτεί: Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Κανένας συνταξιούχος αβοήθητος. Στη σημερινή δύσκολη κατάσταση για τους συνταξιούχους και το λαό, το ΚΚΕ ανοίγει τη συζήτηση και θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων, τη διεκδίκηση λύσεων.

Συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ, είχε σήμερα συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν Behnan Behrouz στα γραφεία της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Στη συνάντηση υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, το εμπάργκο και τις απειλές κατά του Ιράν, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του Κόμματος για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τους πρόσφατους βομβαρδισμούς του Ισραήλ εναντίον της Συρίας, καθώς και για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους λαούς της περιοχής οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ΚΚΕ στέκεται αταλάντευτα ενάντια σε οποιαδήποτε εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και θεωρεί ότι η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στη δράση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά των λαών, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους σχεδιασμούς τους, ώστε να μη βρεθεί ο ελληνικός λαός στη δίνη ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Λισαβόνα

Για τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας αναχώρησε χτες ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, για να εκπροσωπήσει το Κόμμα στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Η συνεδρίαση, που θα γίνει σήμερα, θα καθορίσει το θέμα και την ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης 15ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φέτος θα φιλοξενηθεί στη Λισαβόνα από το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη βάση των αποφάσεων της 14ης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβρη του 2012 στη Βηρυτό, όπως και ζητήματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις και τη δράση των κομμουνιστών.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση στις 15 Μάη

Η Τομεακή Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ, διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μάη και ώρα 8:30 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (άγαλμα) πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 16 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Συγκέντρωση - συναυλία για το πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Συγκέντρωση - συναυλία για την υπεράσπιση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» διοργανώνουν ο Δυτικός Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, το Σάββατο 18 Μάη, στις 8 μ.μ., στο «Πάρκο Τρίτση» (δίπλα από το σιντριβάνι). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ