ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεκινά την Κυριακή με εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης οργανώνει το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της έναρξης του 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 5x5, την Κυριακή 15/4, στις 10 π.μ., στο δημοτικό γήπεδο «Τ. Χαραλαμπίδης» του δήμου Χαϊδαρίου (Ιερά Οδός 240). Καλεί τα Συνδικάτα και τις 88 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Εργατικό Πρωτάθλημα να δώσουν μαζικό «παρών».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Γιώργο Μαυρίκο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας για την έναρξη του Πρωταθλήματος, ανάμεσα σε ομάδα από την Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας και ομάδα Νέων Εργαζομένων.

Μετά τον αγώνα θα γίνει η παρουσίαση των 88 ομάδων και η κλήρωση των ομίλων για το Εργατικό Πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η 1η αγωνιστική των ομίλων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22/4.

«Με αυτήν την εκδήλωση συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στον Παλαιστινιακό λαό, που για χρόνια υποφέρει από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ στον δίκαιο αγώνα του να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, εντός των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Καταγγέλλει την κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον των κινητοποιήσεων των Παλαιστινίων, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που «έχει οδηγήσει σήμερα πάνω από 300 παιδιά Παλαιστινίων φυλακισμένα στο Ισραήλ, ενώ πάνω από 8.000 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000». Ενα από αυτά τα παιδιά είναι η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι «που καταδικάστηκε από το ισραηλινό στρατοδικείο σε 8μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 δολαρίων, επειδή αντιστάθηκε στις ισραηλινές αρχές κατοχής».

Η πρόσβαση στο γήπεδο

Η πρόσβαση στο δημοτικό γήπεδο Χαϊδαρίου «Τ. Χαραλαμπίδης» μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

-- Με τη Γραμμή 3 του μετρό («Αεροδρόμιο» - «Αγία Μαρίνα», μπλε γραμμή) και στη συνέχεια τη λεωφορειακή γραμμή Α16 (στάση «Σιδηροπούλου»).

-- Με το λεωφορείο της γραμμής Α16 (Πλατεία Κουμουνδούρου - Ελευσίνα), στάση «Σιδηροπούλου».

-- Το γήπεδο απέχει δέκα περίπου λεπτά με τα πόδια από τη στάση του μετρό «Αγ. Μαρίνα», ενώ κοντά σε αυτό υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και με το Εργατικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 210.33.01.842 και 697.42.15.136, καθώς και τα e-mailneoipame@pamehellas.gr και pame@pamehellas.gr.

Καταγγελία για τη στάση της ITUC απέναντι στη δολοφονική δράση του Ισραήλ

Τη στάση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ITUC (International Trade Union Confederation) απέναντι στη συνεχιζόμενη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, καταδικάζει το ΠΑΜΕ. Αναφέρεται συγκεκριμένα στη δήλωση εκπροσώπου της ITUC, αναρτημένη στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, που κάνει λόγο για... «δυσανάλογη χρήση δολοφονικής βίας», που είναι «εντελώς μη αποδεκτή».

«Δυνάμεις όπως η ITUC παπαγαλίζουν τις θέσεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως η ΕΕ και μιλούν για μη αποδεκτή, δυσανάλογη χρήση βίας από τη μεριά του Ισραήλ. Δηλαδή μια αναλογική χρήση βίας είναι αποδεκτή;», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

«Το Ισραήλ έχει εκτελέσει πάνω από 30 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 2 βδομάδες. Πόσες δολοφονίες Παλαιστινίων θα ήταν αναλογικές και άρα αποδεκτές; 15; 20;

Το Ισραήλ έχει τραυματίσει με πραγματικά πυρά πάνω από 3.000 Παλαιστίνιους στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Πόσοι ακρωτηριασμοί, πυροβολισμοί, τραυματισμοί θα ήταν αποδεκτοί από την ITUC και την ΕΕ; Αν ήταν 1.000 οι σακατεμένοι θα ήταν αποδεκτό; Αν ήταν 2.000; 2.500;

Το Ισραήλ έχει παράνομα φυλακισμένα πάνω από 300 παιδιά από την Παλαιστίνη. Πόσα φυλακισμένα παιδιά θα ήταν αποδεκτά ως σωστή χρήση βίας; 100; 200;

Το ότι το Ισραήλ καταδίκασε και φυλάκισε μια 16χρονη, την Αχέντ Ταμίμι, για 1 χρόνο, αντί για 10 είναι αποδεκτό; Είναι αναλογική χρήση βίας αυτή;».

Υπενθυμίζοντας τα ...έργα και τις ημέρες της ITUC, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Το Ισραήλ, ως κατοχική δύναμη, φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό. Η ITUC αυτό το θεωρεί λογική χρήση βίας, αφού έχει επιβραβεύσει το Ισραήλ και τη ρατσιστική οργάνωση ΧΙΣΤΑΝΤΡΟΥΤ, που είναι υπέρ της κατοχής και της εκμετάλλευσης του Παλαιστινιακού λαού, με τη θέση του αντιπροέδρου της ITUC.

Τέτοιες θέσεις της ITUC εξυπηρετούν την προσπάθεια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για προώθηση των σχεδιασμών τους στη Μέση Ανατολή μέσα από φωτιά και σίδερο. Στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ ως προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στους λαούς, με πρώτο θύμα τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης».

«Οι δηλώσεις για αναλογική χρήση βίας είναι προκλητική αναγνώριση στο Ισραήλ του "δικαιώματός" του να σκοτώνει και να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό. Είναι ξεκάθαρη τοποθέτηση ενάντια στο δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να παλέψει για το δικό του ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος», επισημαίνει το ΠΑΜΕ. Καλεί να καταδικαστούν και να απομονωθούν οι δυνάμεις που κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις «ως εχθροί του λαού της Παλαιστίνης. Ως εχθροί κάθε εργαζόμενου, κάθε συνδικάτου που αγωνίζεται ενάντια στην αδικία και τον ιμπεριαλισμό. Τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα!».

Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και του αγώνα του για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επιστροφή των προσφύγων και απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, απαιτώντας να σταματήσει κάθε είδους συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Απαιτεί την άμεση λειτουργία του ΣΕΠΕ

Την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ν. Ζακύνθου με πλήρη στελέχωση, ανάλογη της απαιτούμενης κάλυψης για το μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που υπάρχουν στο νησί, απαιτεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, καθώς εδώ και ένα μήνα το ΣΕΠΕ στο νησί παραμένει κλειστό.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΖ σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα, λόγω και θέματος υγείας του υπαλλήλου του ΣΕΠΕ, η υπηρεσία παραμένει κλειστή για περίπου ένα μήνα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται καμιά εργατική διαφορά, να μην μπορούν να απευθυνθούν οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν εργασιακά ζητήματα, αλλά και να μην πραγματοποιούνται και τα υπόλοιπα καθήκοντα που έχει η υπηρεσία».

Υπογραμμίζει μάλιστα το γεγονός ότι «όλα τα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας στελεχώνεται με έναν μόνο υπάλληλο, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Τους δε καλοκαιρινούς μήνες (και με αυξητικές τάσεις στο πέρασμα των χρόνων) είναι πολύ περισσότερες οι επιχειρήσεις και το εργατικό δυναμικό που απασχολούν, χωρίς να γίνονται σχεδόν καθόλου έλεγχοι, με εργαζόμενους που δεν μπορούν άμεσα να επιλυθεί το θέμα τους και με την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει».

Το ΔΣ του ΕΚΖ «απαιτεί την άμεση, απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας με πλήρη στελέχωση, ανάλογη της απαιτούμενης κάλυψης για το μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που υπάρχουν στο νησί».

ΟΣΥΑΠΕ
Καταγγέλλει τη συμμετοχή αντιπεριφερειάρχη στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

Τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπου Κόκκινου, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Οπως εξηγεί, κατά παράβαση και της πρόβλεψης για ασυμβίβαστο (άρθρο 117 του ν. 3852/2010), ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος, συμμετέχει στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με την παράταξη της ΔΑΚΕ, ενώ είχε πάρει μέρος και στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, το Δεκέμβρη του 2016, έχοντας ήδη την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη.

«Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, παράνομο και αντιδεοντολογικό ένας αντιπεριφερειάρχης, δηλαδή ένα όργανο διοίκησης μιας Περιφέρειας, να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

«Εστω και τώρα, αυτός και η παράταξή του οφείλουν να διαλέξουν... 'Η αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ», υπογραμμίζει η ΟΣΥΑΠΕ και καλεί τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ «να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ