ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά να μπει στο επίκεντρο της πάλης

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο

Στιγμιότυπο από πρόσφατη περιοδεία του Γ. Μαρίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας
Στιγμιότυπο από πρόσφατη περιοδεία του Γ. Μαρίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας
Ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο:

«Η άθλια κατάσταση στη Στερεά, με τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία της περιοχής, στους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, επιτείνεται με τη διαθεσιμότητα των οδηγών και φυλάκων των κρατικών νοσοκομείων και επιβάλλει να τεθούν στο επίκεντρο της πάλης των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι προτάσεις του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την εξασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων του δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, σε συνδυασμό με τους 1.500.000 και πλέον ανέργους, έχει οδυνηρές συνέπειες για το λαό. Θα μεγαλώσει τη στρατιά των ανέργων, θα αποδεκατίσει από προσωπικό τους δημόσιους οργανισμούς, επιβάλλοντας στους εναπομείναντες εργαζόμενους ελαστικές μορφές απασχόλησης και χειροτέρευση των όρων αμοιβής, επιδεινώνοντας ταυτόχρονα τις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες προς τις λαϊκές οικογένειες.

Οσοι παρουσιάζονται ως καλύτεροι διαπραγματευτές, στα πλαίσια της ΕΕ, της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του λαού, ψεύδονται συνειδητά και πρέπει ο λαός να τους κρίνει αυστηρά. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, των εκλεγμένων και υποψηφίων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που υπηρετούν το ρόλο της ως μοχλού επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων, υλοποιώντας το απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής εργασίας στους οργανισμούς της περιφέρειας και των δήμων.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να τονίσουμε τη σημαντική παρέμβαση του ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαθεσιμότητες και την κατάργηση οργανισμών στο Δημόσιο και περιλάμβανε προτάσεις: Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση. Συνέχεια της παρέμβασης του ΚΚΕ αποτελεί η Ερώτηση για την ανάκληση της διαθεσιμότητας των οδηγών και των φυλάκων - νυκτοφυλάκων των κρατικών νοσοκομείων και ανάπτυξης του ΕΚΑΒ».

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΝΟΣ
Μήνυμα ενάντια σε απολύσεις - ιδιωτικοποιήσεις να στείλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Περιοδεία στο δημοτικό ωδείο και την υπηρεσία καθαριότητας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στους εργαζομένους του Δημοτικού Ωδείου Βόλου μίλησε ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους να απορρίψουν, και με την ψήφο τους, την πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και η οποία εκφράζεται απ' όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Σημειώνοντας ότι το 2015, σύμφωνα με το νόμο που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση, αναμένονται 15.000 απολύσεις, από τις οποίες οι περισσότερες θα γίνουν στους δήμους, ώστε να μετατραπούν στη συνέχεια σε ανώνυμες εταιρείες με δήμαρχο σε ρόλο μάνατζερ, υπογράμμισε πως τομείς όπως ο πολιτισμός και αθλητισμός θα αποτελέσουν «φιλέτο» για τους ιδιώτες οι οποίοι θα απολύουν τους εργαζομένους όποτε θέλουν, έχοντας έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη και από τις συνδρομές των γονέων, με τους ίδιους τους εργαζομένους να καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους τα ασφάλιστρά τους.

Χαρακτήρισε «πολιτιστική απάτη» την υποψηφιότητα του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, τη στιγμή που εργαζόμενοι απολύονται, ο πολιτισμός διαλύεται και επιχειρείται ομογενοποίηση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας, επισημαίνοντας ότι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα που είχαν προχωρήσει στο παρελθόν σε ανάλογο εγχείρημα δεν είδαν καμία βελτίωση στο πολιτιστικό τους υπόβαθρο, παρά μόνο υπήρξαν καταγγελίες για πλήθος οικονομικών ατασθαλιών.

Παράλληλα, ο Απ. Νάνος πραγματοποίησε περιοδεία στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου. Μιλώντας στους εργαζομένους τόνισε την ανάγκη στις εκλογές να δυναμώσουν το δικό τους στρατόπεδο, της αντίστασης και της απόκρουσης της επίθεσης της ΕΕ και των κυβερνήσεων, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ παντού.

Υπενθύμισε τη στάση του ΚΚΕ και των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα ζητήματα των διεκδικήσεων των εργαζομένων, αλλά και ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και στην οποία όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις απαντάνε με μισόλογα, με «ναι μεν αλλά».

Κι άλλα στελέχη της ΝΔ στους συνδυασμούς Σκοτινιώτη - Μπέου. Σε ανακοίνωσή της για τις νέες προσχωρήσεις γνωστών στελεχών της ΝΔ στο σχήμα του νυν Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, καθώς και στον συνδυασμό του Αχ. Μπέου, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ σημειώνει ότι καταρρίπτουν, και έμπρακτα, την εικόνα της αντιπαράθεσης που θέλουν να καλλιεργήσουν μεταξύ τους οι δύο συνδυασμοί για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Και τονίζει: «Πλέον έχει αποδειχτεί η υποκρισία των "αυτοδιοικητικών" σχημάτων και των δήθεν απολίτικων και ανεξάρτητων υποψηφίων που προπαγανδίζουν τόσο ο Π. Σκοτινιώτης όσο και ο Αχ. Μπέος: Το στελεχικό δυναμικό των υποστηρικτών και των ενεργών παραγόντων της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι στα παραπάνω ψηφοδέλτια. Ο εργαζόμενος λαός του Βόλου να μην πατήσει την παγίδα. Οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο εκδοχές της κυβερνητικής πολιτικής, αυτή του Π. Σκοτινιώτη και εκείνη του Αχ. Μπέου και την τρίτη πλευρά της διαχείρισης της πολιτικής της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μ. Πατσιαντάς. Απέναντί τους να προτάξουν τη δική τους φωνή, τη δική τους ελπίδα, τη δική τους ασπίδα και προοπτική με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Αμφιάλη, πλατεία Νίκης (τριγωνάκι), θα μιλήσουν ο Β. Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και ο Ηλ. Πατίδης υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

-- Στις 7:30 μ.μ. στην Ηλιούπολη, στο Θέατρο του Δημαρχείου, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα μιλήσουν ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και η Τασία Τσατσούλη μέλος της ΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Ηλιούπολης.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Λυκόβρυση στο Πνευματικό Κέντρο (Αγ. Βαρβάρας 25), θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα και ο Π. Ασβεστάς, υποψήφιος Δήμαρχος Πεύκης Λυκόβρυσης.

-- Στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Μεταμόρφωση, στο Δημαρχείο, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα μιλήσει ο Μ. Πετάσης, υποψήφιος δήμαρχος.

Αύριο, Σάββατο

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Κάτω Αιγάλεω, στις εργατικές κατοικίες Μίνωος (συντριβάνι), θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, υποψήφια Δήμαρχος Αιγάλεω.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Παλιά Κοκκινιά (πλατεία Νεράιδας), θα μιλήσει ο Β. Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Β' Διαμέρισμα Πειραιά στο ΚΑΠΗ Β2 (Σφακίων & Κιλκίς), θα μιλήσουν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά και ο Γ. Δεληγιάννης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στην Κ. Μακεδονία

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στην Πέλλα θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Στις 9 π.μ., θα επισκεφθεί τους εργαζομένους του Δήμου Πέλλας, στις 11 π.μ., θα περιοδεύσει στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης, στις 12.30 μ., στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

-- Στις 7 μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Στη Δυτική Μακεδονία

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Εορδαίας.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Παρασκευή

-- Συγκέντρωση στο Ζάρκο Τρικάλων, στην πλατεία (καφενείο Βάιου Λιότσιου), στις 8:30 μ.μ., με ομιλητή τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

-- Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, με επικεφαλής τον Α. Χαλάτση, και για τον Δήμο Καρδίτσας με επικεφαλής τον Β. Κρανιά στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

-- Συγκέντρωση στο Ερμήτσι Καρδίτσας, στις 8 μ.μ., με ομιλητές τον Α. Χαλάτση και τον Σ. Στουρνάρα, υποψήφιο δήμαρχο Σοφάδων Καρδίτσας.

-- Περιοδεία στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ», στη 1 μ.μ., με τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας.

-- Συγκέντρωση στην επιχείρηση «Αφοί Παπαγιάννη ΑΕ», στις 11 π.μ., με ομιλητή τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων.

Αύριο Σάββατο

-- Συγκέντρωση στο Μουζάκι Καρδίτσας, στις 11 π.μ., με ομιλητές τον Β. Μπούτα και τον Λ. Γιώτη, υποψήφιο δήμαρχο Μουζακίου.

Σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Σήμερα, Παρασκευή

-- Συγκέντρωση στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας, στις 7:30 μ.μ., με ομιλητή τον Κ. Πελετίδη, υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Παρασκευή

-- Παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το Δήμο Χερσονήσου στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Παραδοσιακό». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και ο Γ. Παρθενιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Χερσονήσου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ