ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Οι προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, μετά τη συνάντηση με το κουαρτέτο, ότι όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, προμηνύουν τα χειρότερα για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι διαρροές επιβεβαιώνουν τα σχέδια για χοντρό «μαχαίρι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, για περικοπές και των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων, για νέο πετσόκομμα των εφάπαξ και αύξηση των ελάχιστων ημερών Ασφάλισης που απαιτούνται για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Ο χρόνος που απομένει μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο, δεν πρέπει να πάει χαμένος. Πρέπει να αξιοποιηθεί για την ενημέρωση, την οργάνωση και τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και όλου του λαού. Η 48ωρη απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί για τις μέρες που το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο θα συζητιέται στη Βουλή, πρέπει να έχει καθολική επιτυχία, το ίδιο και τα συλλαλητήρια που προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις για εκείνες τις μέρες. Οι δυσκολίες αυτής της περιόδου, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να αιφνιδιάσει αναφορικά με τις προθέσεις της, συνυπάρχουν με μεγάλες δυνατότητες για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, μετά και τις πετυχημένες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Η χτεσινή μαζική διαδήλωση των συνταξιούχων της Αττικής και η αγωνιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε μια σειρά χώρων δουλειάς πρέπει να στηριχθούν, να διευρυνθούν, να ενισχυθούν.

Μαζική διαδήλωση των συνταξιούχων της Αττικής

Στους χαμηλούς μισθούς απέδωσε τις πετσοκομμένες συντάξεις ο υπουργός Εργασίας

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Με μια μαζική διαδήλωση, που έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι της Αττικής εξέφρασαν χτες την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ. Με τη χτεσινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που αποφάσισαν και υλοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με επτά συγκεντρώσεις σε διαφορετικές πόλεις της χώρας, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή των συνταξιούχων στη 48ωρη απεργία.

Ξεκινώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πίσω από τα πανό των Ενώσεων και των Σωματείων τους, οι συνταξιούχοι έφτασαν έξω από το υπουργείο, ξεσηκώνοντας με τα συνθήματά τους το κέντρο της πόλης: «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Τα ελλείμματά σας σε όλα τα Ταμεία είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία», «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Τους κατακρεουργημένους μισθούς των εργαζομένων επικαλέστηκε ως «επιχείρημα», για να δικαιολογήσει τις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των συνταξιούχων. Είπε, δηλαδή, στους συνταξιούχους ότι το πρόβλημα με τις χαμηλές συντάξεις προκύπτει εξαιτίας των χαμηλών μισθών.

Η μαζική πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Η μαζική πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Τους μισθούς τούς έφτασαν σε αυτά τα επίπεδα οι πολιτικές των διαδοχικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, και για αυτήν την κατρακύλα δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση. Αντιθέτως, συνέχισε, οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει και με το παραπάνω τις ασφαλιστικές τους εισφορές, έχουν υποστεί τα «κουρέματα» των Ταμείων, τα «δομημένα» ομόλογα και το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θόδωρος Γολεμάτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΤΑ και ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της ΠΕΣ - ΝΑΤ.

«Θέλουν τα παιδιά μας φθηνή εργατική δύναμη και εμάς τους συνταξιούχους να μας ρίξουν στον Καιάδα», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης. «Λένε ψέματα κυβέρνηση και υπουργοί ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις», σημείωσε και υπενθύμισε τους ήδη ψηφισμένους νόμους που μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή και φέρνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στο ΕΚΑΣ. «Χρήματα υπάρχουν αλλά είναι σε άλλες τσέπες», πρόσθεσε και κάλεσε τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα, μαζί με το εργατικό κίνημα και το λαό, να διαδηλώσουν ξανά και να φωνάξουν: «Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα».

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν η Πανελλήνια Ενωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος και η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση. Επίσης, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων, οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Κινητοποιήσεις στα Πρακτορεία Τύπου

Στάση εργασίας χτες και παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία

Από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα πρακτορεία, στο πλαίσιο της χτεσινής στάσης εργασίας
Από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα πρακτορεία, στο πλαίσιο της χτεσινής στάσης εργασίας
Δίωρη στάση εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου, με απόφαση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, διεκδικώντας: Πληρωμή της μισθοδοσίας χωρίς καθυστερήσεις - Επιστροφή των κομμένων μισθών και επιδομάτων από την «Ευρώπη» - Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην «Ιριδα» - Υπογραφή νέας ΣΣΕ. Η συμμετοχή στη στάση εργασίας ήταν σχεδόν καθολική. Στη διάρκειά της, έγιναν μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις διοικήσεις των δύο πρακτορείων. Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των διοικήσεων, μεταφέρθηκε από το σωματείο η απόφαση των εργαζομένων να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους και η πάγια θέση του σωματείου ότι δεν συζητάει καμία μείωση δικαιωμάτων, αλλά παλεύει για ανάκτηση των απωλειών. Σύμφωνα με το σωματείο, η χτεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε βήμα μπροστά για τους αγώνες στον κλάδο και θα βρει δυναμική συνέχεια.

Στο υπουργείο σήμερα οι εργαζόμενοι στη «Softex»

Από κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο της «Softex»

Eurokinissi

Από κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο της «Softex»
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας θα κάνουν σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Softex» στο Βοτανικό. Οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό τους σωματείο δίνουν τη μάχη για τις θέσεις εργασίας τους κόντρα στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο. Θα συγκεντρωθούν στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια και θα φτάσουν με πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, όπου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση, στις 12.30 το μεσημέρι. Η εργοδοσία έχει ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα «εθελούσιων αποχωρήσεων», με αυξημένο μπόνους (50% επιπλέον της κανονικής αποζημίωσης) και εκβιάζει τους 131 εργαζόμενους να υπογράψουν την απόλυσή τους μέχρι το τέλος του Μάρτη, διαφορετικά θα απολυθούν με την προβλεπόμενη αποζημίωση. Στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση, η διοίκηση του Σωματείου ανακοίνωσε ότι δεν θα υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι το τέλος.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΟΕ
Υπογράφει σύμβαση στα μέτρα των τραπεζιτών

Να υπογράψει τριετή Σύμβαση (μέχρι και το 2018), με την οποία διατηρείται η μείωση των μισθών (-9,5%) που προέβλεπε η προηγούμενη ΣΣΕ, αποφάσισε στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ. Την απόφαση καταψήφισε το «Αγωνιστικό Μέτωπο» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Η Σύμβαση προβλέπει ακόμα ότι αν η οικονομία και οι τράπεζες τα ...πάνε καλά το γ' τρίμηνο του 2018, θα ξεκινήσουν μια συζήτηση για αυξήσεις! Ακόμα θα δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή, για να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ιδιωτικού επί της ουσίας προγράμματος Υγείας.

Πρόκειται για Σύμβαση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των τραπεζιτών. Οχι μόνο δεν αποκαθιστά τις απώλειες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, αλλά αποδέχεται την επιδείνωση της ζωής τους που έχει επιφέρει η μείωση των μισθών και το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων (π.χ. φορολογία). Ενώ υποτίθεται ότι μιλά για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στην πράξη αποδέχεται τις μειώσεις προσωπικού που έχουν γίνει μέχρι τώρα και θα γίνουν στο μέλλον.

Διευκολύνει, επίσης, τους τραπεζίτες να προχωρήσουν στην εφαρμογή των αντεργατικών σχεδιασμών τους για εντατικοποίηση της εργασίας, στοχοθεσία και αξιολόγηση κ.ά. Συνδέοντας την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών με τη συζήτηση για τους μισθούς, η Σύμβαση ταυτίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών με των εργαζομένων. Ακόμα, επιτρέπει στους τραπεζίτες να προωθήσουν τα σχέδιά τους για επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας. Συνολικά η Σύμβαση προάγει την «εργασιακή ειρήνη», διευκολύνοντας την εφαρμογή των αντεργατικών σχεδιασμών.

Στον ΟΑΕΔ για τα αιτήματα των «5μηνιτών»

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ στον Αλιμο πραγματοποίησε την Τετάρτη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα 5μηνιτών στα νοσοκομεία της Αττικής. Σημειώνεται ότι οι 5μηνίτες στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε περίπου 1.000. Σε συνάντηση με τη διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, δεν πήραν καμιά δέσμευση για κανένα από τα αιτήματά τους.

Η διοικήτρια ισχυρίστηκε ότι τα πεντάμηνα της «κοινωφελούς εργασίας» είναι πρόγραμμα της ΕΕ και επομένως υπάρχουν περιορισμοί που δεν επιτρέπουν την ένταξη των απασχολουμένων με αυτό το πρόγραμμα στο εθνικό εργατικό Δίκαιο. Είπε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για βελτίωση του προγράμματος, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά. Για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας παρέπεμψε στο επόμενο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι 8μηνης διάρκειας, ώστε με τη λήξη του οι απασχολούμενοι σε αυτό να δικαιούνται επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με το αίτημα της πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η Μαρία Καραμεσίνη παρέπεμψε στις ανεπαρκείς διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος», που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ σχετικά με το αίτημα για δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δήλωσε αναρμοδιότητα. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα δήλωσε ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τη δράση της, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό την οργάνωση κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της απεργίας

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων που αποφασίζουν 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, έχουν δηλώσει έως τώρα οι παρακάτω Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ: Πατησίων, Μοσχάτου - Ταύρου, Ηρακλείου Αττικής, Βύρωνα, Χαλανδρίου, Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Στοργή του Παιδιού», νομού Μαγνησίας, Νέας Μάκρης - Μαραθώνα, Διονύσου, Σάμου, Γούβας - Αγ. Αρτεμίου, Πειραιά «Η Πρόοδος», Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ραφήνας - Πικερμίου, Καρδίτσας, νομού Καβάλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Καστοριάς, Σιάτιστας, Αιγάλεω, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αγ. Βαρβάρας, Ν. Σμύρνης, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας, Περάματος, Χανίων, Αρτέμιδας - Σπάτων και η Ομάδα Γυναικών Τεχνικών - Μισθωτών.

Καταγγέλλει τη «Λευκή Νύχτα» στην Ξάνθη

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καταγγέλλει το δήμαρχο και τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης για τις «Λευκές Νύχτες» που οργανώνουν, υποχρεώνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους της πόλης να δουλεύουν 15ωρα, να ξεροσταλιάζουν όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης. Αυτή τη φορά, στην Ξάνθη, η δικαιολογία στην εφαρμογή της «Λευκής Νύχτας» που θα γίνει σήμερα Παρασκευή, είναι η περίοδος του καρναβαλιού στην πόλη. Η Ενωση καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Να παλέψουν για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, για να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ανακοίνωση για το κλείσιμο της «Softex»

Την αλληλεγγύη στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων της «Softex», μετά την απόφαση του πολυεθνικού ομίλου «Bolton» να κλείσει τη μονάδα παραγωγής, εκφράζουν οι επιστήμονες στον πρωτογενή τομέα (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, γεωλόγοι, ιχθυολόγοι) που συσπειρώνονται στην «Πανεπιστημονική» Γεωτεχνικών και Συνεργαζόμενοι.

Η «Πανεπιστημονική» στην ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Είναι κοροϊδία, αυτοί που προσκυνούν την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την ΕΕ, να δηλώνουν τώρα σοκαρισμένοι από το κλείσιμο της "Softex". Το 2002 κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και ΜΜΕ χειροκρότησαν την είσοδο των επενδυτών, όταν ο όμιλος "Bolton" εξαγόραζε το 100% της "Softex", εξαγγέλλοντας ότι "στόχος πλέον είναι η ανακατάληψη του ηγετικού ρόλου που διαδραμάτισε για χρόνια η Αθηναϊκή Χαρτοποιία στην ελληνική αγορά με τη δημιουργία ισχυρών brand names".

Το εργοστάσιο βάζει λουκέτο γιατί η παραγωγή είναι υποταγμένη στο κέρδος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η "Softex" από το 2002 αύξησε τις εισαγωγές φθηνότερου χαρτοπολτού από το εξωτερικό και σταμάτησε να παράγει χαρτί από τις δασικές φυτείες και το εργοστάσιο της Δράμας (σε περίοδο ανάπτυξης κατά τ' άλλα), πετώντας στο δρόμο 450 βιομηχανικούς εργάτες, αλλά και εργάτες υλοτομίας, δασολόγους, γεωπόνους, επιστήμονες στον ποιοτικό έλεγχο - έρευνα κ.λπ.

Σήμερα προχωράνε ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας λουκέτο στο εργοστάσιο του Βοτανικού. Αφού η πολυεθνική "Bolton" πήρε ό,τι ήθελε, αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε να το κλείσει και να συνεχίσει τις επενδύσεις της αλλού.

Είναι ψέμα ότι τα εργοστάσια κλείνουν στην Ελλάδα λόγω του υψηλού κόστους Ενέργειας και δανεισμού σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες όπως π.χ. την Τουρκία, διότι και εκεί κλείνουν εργοστάσια (πρόσφατα έκλεισε το μεγαλύτερο κλωστήριο βάμβακος με δυναμικότητα επεξεργασίας 100.000 τόνων).

Είναι κάλπικο το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι βιομήχανοι, ότι παίρνουν αντεργατικά μέτρα επειδή τα επώνυμα προϊόντα τους (brands) "πιέζονται" από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label), αφού στην περίπτωση των μονάδων επεξεργασίας χαρτιού, εδώ και 20 χρόνια τα μονοπώλια του κλάδου παράγουν προϊόντα χαρτιού tissue ιδιωτικής ετικέτας για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προβληματιστούν από το λουκέτο του εργοστασίου της "Softex" (και των άλλων βιομηχανιών επεξεργασίας χαρτιού στην Ελλάδα), αφού έκλεισε τη στιγμή που δεν ικανοποιούνται σήμερα στο 100% οι ανάγκες του ελληνικού λαού σε προϊόντα χαρτιού.

Να προβληματιστούν πώς γίνεται να κλείνει ένα εργοστάσιο σε μια αγορά που, σύμφωνα με σειρά μελετών, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5% τη διετία 2015 - 2016. Σημειώνεται ότι η εγχώρια αγορά προϊόντων χαρτιού υγείας - καθαριότητας (tissue) προσέγγισε τους 132.800 τόνους το 2014 (με αύξηση 3,6% συγκριτικά με το 2013), ενώ για το 2015 εκτιμάται ότι παρουσίασε ανάπτυξη 1,4% (134.700 τόνους).

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι δυνατότητες για ανάπτυξη όλης της αλυσίδας παραγωγής προϊόντων χαρτιού. Οταν κίνητρο της παραγωγής είναι η ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων, μπορούν να μπουν οι βάσεις για μια πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση που θα απορροφά το σύνολο του έμπειρου εργατικού και επιστημονικού δυναμικού στην ανάπτυξη της παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συνέντευξη Τύπου για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Μπροστά στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (17 - 20 Μάρτη), οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσουν τη διακήρυξη των ταξικών δυνάμεων και αναλυτική εικόνα μιας απερίγραπτης κατάστασης εκφυλισμού, νοθείας και διαμόρφωσης συσχετισμών, όπως καταγράφηκε στις συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Τρίτη 15 Μάρτη στις 12 μ. σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ανακοίνωσε ότι οι αντιπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων που θα βρεθούν στο νησί για το συνέδριο, πέρα από την παρουσία τους στις εργασίες, θα έχουν και το δικό τους προγραμματισμό, καθώς θα περιοδεύσουν σε χώρους δουλειάς και θα μιλήσουν σε συσκέψεις εργαζομένων. Επίσης, στις 18/3 το απόγευμα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Ρόδου οργανώνουν εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου, στο οποίο θα διεξάγεται το συνέδριο. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι το Προσφυγικό, οι εξελίξεις στην περιοχή και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν. Στις 19/3 το ΠΑΜΕ θα κόψει την πίτα του και θα γίνει λαϊκό γλέντι σε χώρο που θα ανακοινωθεί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ