ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας εργατών - αγροτών

Στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. το αγωνιστικό ραντεβού. Προσυγκεντρώσεις σε τέσσερα σημεία μισή ώρα νωρίτερα

Οι συνταξιούχοι, που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στα μπλόκα, θα συμμετάσχουν κι αυτοί στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια
Οι συνταξιούχοι, που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στα μπλόκα, θα συμμετάσχουν κι αυτοί στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια
Το στοιχείο της αλληλεγγύης και ταυτόχρονα την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που θίγονται από την ίδια πολιτική, αναδεικνύει το συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, την ίδια ώρα που στο Σύνταγμα θα διαδηλώνουν για δεύτερη μέρα οι αγρότες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης.

Οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο, έχουν οριστεί για τις 10.30 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων - Λαυρεωτικής.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής, του Πειραιά και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, του Θριάσιου - Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
Κάλεσμα στους δικηγόρους

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει, μεταξύ άλλων, σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», χαιρετίζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή τους στις τελευταίες μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Η παράταξη χαρακτηρίζει τη «νέα» πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό που έδωσε στη δημοσιότητα, άλλη μια «βελτιωμένη» κοροϊδία και αναφέρει ότι οι προσωρινές (για μια τριετία) «εκπτώσεις» στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, ισοδυναμούν με «αργό θάνατο» για τα ασφαλιστικά δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών δικηγόρων.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «σοβαρές ευθύνες γι' αυτόν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, επωμίζονται και οι ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων και των άλλων επιστημονικών φορέων, που συνεχίζουν να εστιάζουν την αντίδρασή τους στην έλλειψη "αναλογιστικών μελετών" και "ποσοτικοποιημένων στοιχείων", δέχονται τη λογική της "ανταποδοτικότητας" και εξαντλούν την κριτική τους αποκλειστικά σχεδόν στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, μπαίνοντας έτσι σε ένα άθλιο παζάρι μαζί της».

Κινητοποίηση στο Βόλο

Κινητοποίηση έξω τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Κεντρικής Ελλάδας στο Βόλο, οργάνωσαν χτες ταξικά Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα και Λαϊκές Επιτροπές, στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων για το Ασφαλιστικό. Στο κτίριο όπου στεγάζονται στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων αναρτήθηκε πανό του ΠΑΜΕ που έγραφε: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή του κεφαλαίου είναι εντολή, ξεσηκωμός». Στην είσοδο των γραφείων, εκπρόσωποι των Γραμματειών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., θα γίνουν κινητοποιήσεις στις λαϊκές γειτονιές της πόλης.

Σήμερα η πλατιά σύσκεψη που καλούν οκτώ Ομοσπονδίες

Στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», με θέμα την κλιμάκωση της πάλης

Οι διοικήσεις οκτώ Ομοσπονδιών εργαζομένων και συνταξιούχων απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των μισθωτών και ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, της νεολαίας, των γυναικών και των αγροτών, καθώς και στις Λαϊκές Επιτροπές και στους ανέργους, να συμμετάσχουν στην πλατιά σύσκεψη με θέμα: «Συμπεράσματα του αγώνα μας ενάντια στο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και ο σχεδιασμός της δράσης για την κλιμάκωση της πάλης».

Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μιχαήλ Βόδα 4, πλατεία Βάθης).

Οι Ομοσπονδίες που καλούν είναι: Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου Ελλάδας, Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ανάλογο κάλεσμα για συμμετοχή στη σύσκεψη απευθύνουν σε όλα τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών και Βιβλιοπωλών, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

Σε άλλες πόλεις

Συσκέψεις για το σχεδιασμό της δράσης και την κλιμάκωση της πάλης οργανώνουν οι κατά τόπους Γραμματείες του ΠΑΜΕ.

  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ.
  • Στην Πάτρα, τα Σωματεία Οικοδόμων, Εργαζομένων ΟΤΑ Αχαΐας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Ποτών - Τροφίμων και Μετάλλου, την Τρίτη 16 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου).
Συγκεντρώσεις υγειονομικών σήμερα

Σε συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και άλλες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στην Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. σε διάφορες περιοχές της χώρας θα γίνουν διαμαρτυρίες, τη μορφή των οποίων καθορίζουν με αποφάσεις τους τα σωματεία των νοσοκομείων. Στην Αττική έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 12.30 μ.μ. στο Παλατάκι, στην πλατεία Μαβίλη και στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Πεντέλης.

Στους 64 οι θάνατοι από τη γρίπη

Στους 64 ανέρχονταν οι θάνατοι από τη γρίπη και 123 ασθενείς νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέχρι χτες το πρωί. Συνολικά - από την έναρξη της αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης - σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευθεί 269 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α (Η1Ν1) και δεν έχει εμβολιαστεί. Η γρίπη βρίσκεται σε φάση έξαρσης και θα συνεχίσει την αυξημένη δραστηριότητα μέχρι και το Μάρτη. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και έγκαιρη λήψη αντιικής θεραπείας με τα πρώτα συμπτώματα της γρίπης.

Οχι καταστολή στον αγώνα των αγροτών

Στην αγροτιά έχει σημάνει γενικός ξεσηκωμός απ' άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Δίνει μάχη να κρατηθεί στο χωράφι, να ζήσει με αξιοπρέπεια. Μια μάχη που είναι δίκαιη. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, όλου του λαού μας. Κοινός μας αντίπαλος είναι η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, που αναγκάζει χιλιάδες φτωχούς αγρότες να σταματήσουν να καλλιεργούν, να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Είναι η πολιτική που έχει μετατρέψει την πατρίδα μας από πλεονασματική χώρα σε αγροτικά προϊόντα, σε ελλειμματική, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ για να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις και εκβιασμούς. Εκτοξεύει απειλές, ενώ υποκριτικά καλεί τους αγρότες σε ένα διάλογο - παρωδία. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί και το μαστίγιο. Εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη». Παράλληλα, συκοφαντεί τους αγώνες των αγροτών και παρομοιάζει τα τρακτέρ με τα τανκς. Εχει συμπαραστάτες τους βιομήχανους, που με επιστολή τους στον πρωθυπουργό εκφράζουν την ανησυχία τους για το κλείσιμο των δρόμων. Τα ίδια εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποίησαν τις δυνάμεις της Αστυνομίας, για να καταστείλουν κάθε δίκαιη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με την εφαρμογή της ΚΑΠ.

Εμείς οι αστυνομικοί εν ενεργεία και απόστρατοι προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες και πολλοί είμαστε παιδιά φτωχών αγροτών. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν όλα τα χρόνια οι οικογένειές μας να καλλιεργήσουν το χωράφι, για να επιβιώσουν με πενιχρό εισόδημα. Η πρόσληψή μας στην Αστυνομία αποτέλεσε διέξοδο μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζαμε. Ωστόσο και στην Υπηρεσία μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και οξυμένα. Η ίδια πολιτική αναιρεί και από εμάς δικαιώματα, χειροτερεύει και τη δική μας ζωή. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό θα είναι ταφόπλακα για το μέλλον των παιδιών μας.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί απέναντι σε κάθε δίκαιη διαμαρτυρία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της Αστυνομίας για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύεται η ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αντιμετωπίζει με μίσος κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Υποστηρίζει το ΝΑΤΟ την ΕΕ και την καπιταλιστική αγροτική παραγωγή, που την αποκαλεί «εθνική παραγωγή» και από την οποία θα θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματίες αγρότες. Ψαρεύει σε θολά νερά μέσα στις κινητοποιήσεις του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), όπως έκανε πρόσφατα στην Αθήνα, ενώ υποστηρίζει την κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των ΣΑ. Στόχο έχουν να χύνουν το δηλητήριο του ναζισμού μέσα στους αστυνομικούς και να τους στρέφουν με μένος ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Εμείς οι συνταξιούχοι αστυνομικοί δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα είμαστε στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται και των αγροτών. Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και θα είμαστε στο πλάι τους μαζί με τον υπόλοιπο λαό που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Το ίδιο είναι ανάγκη να κάνουν και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας. Κανένας να μη δεχτεί να καταστείλει το δίκαιο αγώνα των αγροτών και του λαού για επιβίωση, για μια κοινωνία που ο λαός θα απολαμβάνει από τον κόπο του και τον πλούτο που παράγει.


Τριαντάφυλλος ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ
Β' Αντιπρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ