Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9703

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Στη ρότα της εμπορευματοποίησης

Γρηγοριάδης Κώστας

Η υπαγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) στο νόμο περί οργάνωσης και λειτουργίας των ΔΕΚΟ ξεσήκωσε για μιαν ακόμη φορά τον κόσμο του πολύπαθου ελληνικού κινηματογράφου. Είναι το τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους μετατροπής της τέχνης του κινηματογράφου σε αποκλειστικά αγοραίο προϊόν. Δεδομένου πως το Κέντρο είναι μέσο για την άσκηση πολιτικής για τον κινηματογράφο, δεν αρκεί μόνον η αντίθεση στην υπαγωγή του στον εν λόγω νόμο, αλλά αυτή πρέπει να συνοδευτεί από την πάλη για ένα Κέντρο αποκλειστικά δημόσιο, όπου θα βάζουν τη «σφραγίδα» τους οι δημιουργοί.


ΣΕΛ.  3


Συζήτηση με την Ελένη Ράντου

Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με την Ε. Ράντου, με αφορμή το έργο «Η νύχτα ραδιο-φόνων», του Νίκι Σίλβερ, που η γνωστή ηθοποιός επέλεξε, διασκεύασε και παρουσιάζει στο θέατρο «Διάνα» με μεγάλη επιτυχία.


ΣΕΛ.  4   -   5
Είναι η αιθανόλη ανανεώσιμο καύσιμο;

Μήπως η μετατροπή καλαμποκιού σε οινόπνευμα για καύσιμο των αυτοκινήτων, που πραγματοποιείται ήδη στις ΗΠΑ, θα ήταν καλύτερο να διατεθεί για τη διατροφή των εκατομμυρίων ανθρώπων που πεινάνε στον κόσμο;


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Τα λουτρά

«Ημουν εγκλωβισμένος, όπως είπαμε, στο χώρο που εργαζόμουνα, στα λουτρά, κοντά στην Ομόνοια, απέναντι από μια ταβέρνα που έτρωγα τα μεσημέρια, πριν η πρωτεύουσα μεταβληθεί σε πεδίο άγριων μαχών με τους Αγγλους ιμπεριαλιστές... ». Ενα διήγημα του Βαγγέλη Μηνιώτη.


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ