ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Φλεβάρη 2014
Σελ. /24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Με όπλο την αλληλεγγύη οι αγρότες συνεχίζουν στα μπλόκα

Μεγάλη η παλλαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή στο Μπλόκο της Νίκαιας. Νέα πανθεσσαλική κινητοποίηση την Πέμπτη

Εκ μέρους των αγροτών, ο Βαγγέλης Μπούτας υποδέχεται τους διαδηλωτές στο Μπλόκο της Νίκαιας
Εκ μέρους των αγροτών, ο Βαγγέλης Μπούτας υποδέχεται τους διαδηλωτές στο Μπλόκο της Νίκαιας
Μεγάλο σε όγκο και παλμό ήταν το λαϊκό συλλαλητήριο συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, την περασμένη Κυριακή, στον Μπλόκο της Νίκαιας. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, από τους θεσσαλικούς νομούς της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, αλλά και από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, συμπαρατάχθηκαν στη μάχη για την επιβίωση που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Δεκάδες ήταν οι δηλώσεις συμμετοχής από εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς, ενώ με τα φορτηγά τους συμμετείχαν ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, που, με απόφαση της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινούν κι αυτοί κινητοποιήσεις. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου και τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλη του ΠΓ της ΚΕ.

Με συγκίνηση και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι αγρότες τους κοινωνικούς τους συμμάχους, που με σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και φωνάζοντας συνθήματα, έμπαιναν στο μπλόκο. Ο Βαγγέλης Μπούτας τους καλωσόρισε, λέγοντας: «Είστε και σεις, όπως εμείς, άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, που σας ξεζουμίζει η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Εχουμε τα ίδια προβλήματα. Πάρα πολλοί από τους αγρότες, όπως οι άνεργοι εργάτες και πολλοί επαγγελματίες και μαγαζάτορες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Οι διαδηλωτές συγκροτημένα βγαίνουν στην Εθνική οδό
Οι διαδηλωτές συγκροτημένα βγαίνουν στην Εθνική οδό
Οι φτωχοί αγρότες, όπως και οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, η σπουδάζουσα νεολαία και οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας δεν έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο πετρέλαιο και πουντιάζουν στα κρύα δωμάτια των σπιτιών τους. Οπως οι μεγαλέμποροι εκμεταλλεύονται το μόχθο και τον ιδρώτα του αγρότη για να πλουτίζουν, έτσι κάνουν οι βιομήχανοι με τον εργάτη. Κι όταν μας "ξεζουμίσουν σαν το λεμόνι", μας πετούν, μαζί, στον Καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Να γιατί είμαστε σύμμαχοι στον αγώνα, μια γροθιά και μια ψυχή».

Πορεία πάνω στην Εθνική οδό

Αμέσως μετά το καλωσόρισμα, δόθηκε το σύνθημα για πορεία προς το οδόστρωμα της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Για κει που, επί μέρες, ήταν «απαγορευμένος τόπος» για τους αγρότες, αφού η αστυνομία που έχει «στρατοπεδεύσει» σε απόσταση αναπνοής από το μπλόκο των τρακτέρ, δεν τους επέτρεπε να διαμαρτυρηθούν πάνω στο δρόμο. Κάθε φορά που οι αγρότες το επιχειρούσαν, δέχονταν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ, με χημικά και ρόπαλα.

Τώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, η αστυνομία άνοιξε τις κλούβες, τα ΜΑΤ παραμέρισαν και οι διαδηλωτές έφτασαν στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού, το οποίο κατέλαβαν συμβολικά. Το λόγο πήρε ξανά ο Β. Μπούτας για να τονίσει: «Αποδεικνύεται, στην πράξη, ότι η συμμαχία μας πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας. Το μαζί σημαίνει δύναμη, το χώρια αδυναμία».

Στην ανάγκη ισχυροποίησης αυτής της λαϊκής συμμαχίας, αναφέρθηκαν στο χαιρετισμό τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Βασίλης Σταμούλης, καθώς και εκπρόσωποι από τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΛΒΟ και στην «Coca - Cola», που βρίσκονται επίσης σε κινητοποίηση. Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, έγινε συνεδρίαση των εκπροσώπων των χωριών που συμμετέχουν στο μπλόκο και πάρθηκε η απόφαση για οργάνωση νέου, πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, στον ίδιο χώρο, μεθαύριο Πέμπτη, στις 3 μ.μ.

Στο κάλεσμά του, το Μπλόκο της Νίκαιας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το συλλαλητήριο της Κυριακής απέδειξε ότι μπροστά στη δύναμη του ενωμένου αγώνας μας, στην ισχύ της συμμαχίας μας, "τα τείχη πέφτουν".

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών: Ελάτε μαζί μας στον κοινό αγώνα. Να παλέψουμε ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική. Να βάλουμε φραγμό στις "ορέξεις" των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολυεθνικών εταιρειών που θέλουν να πετάξουν εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από το αγροτικό επάγγελμα, για να πάρουν αυτοί, ολοκληρωτικά, στα χέρια τους τη γη και την αγροτική παραγωγή.

Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για την ανατροπή της ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που, σαν δρεπάνι, μας θερίζει και δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη για μας, όποια κυβέρνηση κι αν τη διαχειριστεί. Ν' αγωνιστούμε, μαζί, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στη μικρομεσαία αγροτιά και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού».

Σύσκεψη το Σάββατο

Το Σάββατο έγινε στη Νίκαια νέα πανελλαδική σύσκεψη της Συντονιστικής των Μπλόκων. Κατέληξε σε πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες μέρες, με κατά τόπους κινητοποιήσεις των αγροτών, σε εφορίες, διόδια και καταστήματα της πρώην ΑΤΕ. Αποφασίστηκε ακόμα να γίνουν συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και να ζητηθεί συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα. Οι συναντήσεις με τα κόμματα έγιναν χτες στη Αθήνα.

Ανακοίνωση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ «στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, χαιρετίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα που δίνουν τα αγροτικά μπλόκα στη Γέφυρα των Σερβίων και στον Φιλώτα και καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να μαζικοποιήσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους. Η Δυτική Μακεδονία, όπως και όλη η χώρα, διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής που θα εξασφαλίζει φθηνά, ποιοτικά προϊόντα και ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες. Η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόστηκε διαχρονικά με τις ποσοστώσεις και τους περιορισμούς έσβησε μια σειρά παραδοσιακούς κλάδους της περιοχής.

Η τευτλοκαλλιέργεια στην περιοχή Πτολεμαΐδας - Αμύνταιου, μετά και την καταστροφική πολιτική στον τομέα της ζάχαρης, έχει εγκαταλειφθεί. Η καλλιέργεια καπνού έχει συρρικνωθεί δραματικά. Ηταν μια καλλιέργεια με την οποία ζούσαν ολόκληρες περιοχές, όπως το Βόιο στην Κοζάνη, η περιοχή των Χασίων στα Γρεβενά. Οι κτηνοτρόφοι της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών βρίσκονται σε απόγνωση, έρμαια των γαλακτοβιομηχάνων που ιδιοποιούνται τον κόπο και την παραγωγή τους για ένα κομμάτι ψωμί. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης πάνε μαζί με τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από κυβέρνηση και τράπεζες.

Εμφανίζοντας δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, διάφοροι μεγαλοπαράγοντες, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες συχνά - πυκνά εμφανίζονται με "προτάσεις σωτηρίας" και "μαγικές λύσεις" που μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες. Τους προτείνουν να καλλιεργήσουν τριαντάφυλλα, λεβάντα, γκότζι - μπέρι, τρούφες, ιπποφαές ή να βάλουν φωτοβολταϊκά, αποκρύπτοντας την ουσία: Ολα τα μέτρα που πάρθηκαν διαχρονικά, από την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ στόχο είχαν και έχουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια.

Οι αγρότες έχουν πλέον πλούσια εμπειρία από τις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, ότι με κυβέρνηση της "αριστεράς" θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών δημιουργεί αυταπάτες ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος, στο πλαίσιο της ΕΕ. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, να τα τιμωρήσουν καταψηφίζοντάς τα στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές».

Επίσκεψη συνδικάτων στα μπλόκα της Πέλλας

Αγρότες με τους εκπροσώπους των συνδικάτων στο μπλόκο της Εδεσσας
Αγρότες με τους εκπροσώπους των συνδικάτων στο μπλόκο της Εδεσσας
Τους αγρότες στα έξι μπλόκα της Πέλλας επισκέφτηκαν την Κυριακή εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να τους επιδώσουν το κοινό τους ψήφισμα. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από εργαζόμενους της «Coca - Cola» και της ΕΛΒΟ και εκπροσώπους των σωματείων: Εργαζομένων στα Εργοστάσια Τροφίμων, Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, εργαζομένων στα «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», στα σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, Εργατών Ξύλου, εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γραφικών Τεχνών, Χημικών Βιομηχανιών, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων, συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Εργαζομένων στο Δέρμα και τον Ιματισμό, Εργαζομένων στο Θεαγένειο Νοσοκομείο, στους Περιφερειακούς Δήμους Θεσσαλονίκης, Δασεργατών, Εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, Λογιστών, εργαζομένων στα Φροντιστήρια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να δυναμώσει η συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή
Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες στη Βουλή με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων. Στη συνάντηση, εκ μέρους του Κόμματος συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης, καθώς και η βουλευτής και υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα της ελληνικής αγροτιάς. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας πραγματικά επιβίωσης, αυτή τη στιγμή. Τα μπλόκα είναι μαζικά, θα πρέπει να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Εγινε μια τεράστια προσπάθεια αυτές τις ημέρες. Χτες (σ.σ. την Κυριακή) υπήρξε η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης από εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, μαζικούς φορείς, γυναικείους συλλόγους, από φοιτητές.

Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να δυναμώσει. Ηταν ένα πρώτο βήμα, επιμένουμε και πρέπει να επιμένουμε ακόμα περισσότερο, να φτιαχτεί μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία συμπαράστασης στους Ελληνες αγρότες, αλλά βεβαίως συνδυασμένη και με άλλα αιτήματα. Γιατί η ελληνική αγροτιά παλεύει για το ψωμί του εργαζόμενου, όπου κι αν κατοικεί αυτός, είτε στην ύπαιθρο είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Για μια ακόμη φορά θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας, την αλληλεγγύη μας σ' αυτόν τον αγώνα».

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση το ΚΚΕ. Ελπίζουμε να βρούμε την ίδια συμπαράσταση και από τα άλλα κόμματα που θα συναντήσουμε εδώ στη Βουλή στα αιτήματά μας. Γιατί πολλές φορές, ξέρετε, λένε "είμαστε μαζί σας", αλλά με άλλα αιτήματα. Τα αιτήματα που έχουμε είναι αιτήματα επιβίωσης. Και χτες καταλάβαμε για μια φορά ακόμα πολύ καλά ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αυτό αποδείχθηκε χτες. Θα το επιδιώξουμε ξανά την Πέμπτη».

Ο Β. Μπούτας υπενθύμισε ότι οι αγρότες έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, και περιμένουν την απάντηση της κυβέρνησης για τα αιτήματά τους. «Ανάλογα με τις απαντήσεις θα μαζευτούν οι Συντονιστικές Επιτροπές και θα αποφασίσουν», σημείωσε σχετικά με τα επόμενα βήματα των αγροτών. Η αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε χτες και με εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, πλην της «Χρυσής Αυγής».

Από τον Εβρο ως την Κρήτη

Στη Θεσσαλία, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ έχουν παραταχθεί στο Αερινό Μαγνησίας και στη Μελούνα. Στην Αιτωλοακαρνανία, στο μπλόκο της Ερμίτσας, έγινε συγκέντρωση την Κυριακή, ενώ σήμερα, Τρίτη, στις 9 π.μ., οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην εφορία στο Αγρίνιο. Στην Ηλεία, οι αγρότες στον κόμβο της Μαραθιάς, την Κυριακή, έβγαλαν καζάνια με φαγητό με το λαό της περιοχής να δίνει μαζικό «παρών». Στο πλευρό τους παραβρέθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Στη Μεσσηνία, έχουν ήδη στηθεί και καθημερινά ενισχύονται μπλόκα σε 4 σημεία του νομού: Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι. Στην Αχαΐα, ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς και της Αιγιάλειας στον ποταμό Σεληνούντα, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, με την παρουσία αντιπροσωπειών από τις Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ. Παρευρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο.

Στην Αρκαδία, στην Τρίπολη έχουν παραταχθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Στην Αργολίδα, οι αγρότες από το μπλόκο στο Ανυφί έκαναν χτες συγκέντρωση στα δικαστήρια του Αργους ενάντια στα αγροτοδικεία. Στη Φθιώτιδα, παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη. Χτες οι αγρότες μαζί με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της περιοχής προχώρησαν σε κινητοποίηση στα διόδια στην Αγία Τριάδα, στο Μώλο.

Στη Βοιωτία, αγρότες της περιοχής έχουν παρατάξει τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού Βοιωτίας. Στην Πέλλα, χθες το πρωί οι αγρότες έκαναν κατάληψη του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εδεσσας και πορεία στους δρόμους της πόλης. Μπλόκα έχουν στηθεί στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου, Μαυροβουνίου, Αριδαίας, Μεσημεριού και Πλευρώματος. Τους αγρότες στα μπλόκα επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με την Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτή.

Στις Σέρρες, χθες από το πρωί, οι αγρότες έκαναν κατάληψη της ΑΤΕ και στη συνέχεια του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας. Παραμένουν τα τρακτέρ στα χωριά Μητρούσι, Νέος Σκοπός, Νέα Ζίχνη, Νιγρίτα, Δραβίσκο. Στον Εβρο, ενισχύονται τα μπλόκα στην Ορεστιάδα στο ύψος της ΕΒΖ, στην Κορνοφωλιά και στις Φέρρες. Χθες το πρωί, αντιπροσωπεία του μπλόκου της Ορεστιάδας επισκέφθηκε τις σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και ενημέρωσε καθηγητές και φοιτητές για τα αιτήματά τους. Σήμερα Τρίτη, οργανώνεται συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στην εφορία Ορεστιάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, τρακτέρ συγκεντρώνονται σε Επανομή, Βασιλικά, Νέα Ραιδεστό και Θέρμη. Την Τετάρτη οι αγρότες θα πάνε με τα τρακτέρ στα πράσινα φανάρια. Επίσης παραμένουν τα μπλόκα: Στην Ημαθία, σε Κουλούρα και Κοπανό Νάουσας. Στο Κιλκίς, στην πρώην Νομαρχία. Στη Χαλκιδική, στα Μουδανιά. Στην Πιερία, σε Βαρικό και Κατερίνη. Στην Κοζάνη, στη γέφυρα των Σερβίων. Στη Φλώρινα στο Φιλώτα. Στη Δράμα, στον Κόμβο της Μαυρολεύκης.

Στα Χανιά, ενισχύεται το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Στην Ηπειρο, έχει στηθεί μπλόκο στην περιοχή Φανάρι (Καναλάκι) Πρέβεζας. Στη Λέσβο, θα γίνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ