ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /32
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία 15 Δεκέμβρη

Με ηχητική προπαγάνδα θα φτάσει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με ηχητική προπαγάνδα, με ντουντούκες, που θα γίνει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά, καλούν τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη.

Το κάλεσμα που θα φτάσει σε κάθε λαϊκή συνοικία, σε κάθε χώρο δουλειάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας είναι το εξής:

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο.

Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια. Πάρε θέση στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ. Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη. Να δώσουμε πρώτη δυνατή, ταξική, περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Εργάτη, νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ.

Ολοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία 15 Δεκέμβρη, στη διαδήλωση, στον αγώνα! Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε κλάδος, κάθε συνοικία, πρέπει να γίνουν κάστρα ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο. Το δίλημμα σήμερα είναι: Φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση ή αντεπίθεση - σύγκρουση με τα κόμματα, τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, εργάτη,

Ακουσε τη φωνή, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μην πιστεύεις άλλο στα ψέματα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της ΝΔ. Το νέο αντεργατικό έγκλημα που τσακίζει τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα και με το χρέος. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια εσένα και το παιδί σου για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες. Ελα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη! Ελα με το ΠΑΜΕ να κάνουμε την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη μια νέα αρχή.

Εργάτη, εργάτρια,

Είναι ψέμα ότι η δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτων μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, γίνεται για να σταματήσουν οι απολύσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Η αλήθεια είναι ότι ταυτόχρονα με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, θα γίνουν και απολύσεις και η ανεργία θα μεγαλώνει. Την ανεργία γεννά και μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Μην περιμένεις σωτηρία από πουθενά. Εμπιστεύσου τον αγώνα, την ταξική μας δύναμη και προοπτική, έλα μαζί με το ΠΑΜΕ. Ολοι στην απεργία, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Να οικοδομήσουμε την ταξική ενότητα, την ταξική αντεπίθεση.

Ψηλά το κεφάλι. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας. Ελα με το ΠΑΜΕ τώρα. Η μόνη ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας. Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς. Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες και αγρότες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε,

Ελα τώρα με το ΠΑΜΕ. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μην αφήσεις να σε καταδικάσουν στη φτώχεια. Εχεις και εσύ ευθύνη. Πάρε θέση στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα. Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη».

Αύριο η παναττική σύσκεψη για την Υγεία

Θα γίνει στον «Ευαγγελισμό», στις 11 π.μ.

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση του σωματείου του «Ευαγγελισμού», που συμμετέχει στην αυριανή σύσκεψη
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση του σωματείου του «Ευαγγελισμού», που συμμετέχει στην αυριανή σύσκεψη
Πρόσκληση συσπείρωσης και παραπέρα σχεδιασμού της δράσης των αγωνιστικών δυνάμεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας αποτελεί η παναττική σύσκεψη που συγκαλούν αύριο στον «Ευαγγελισμό» πρωτοβάθμια σωματεία και εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις διοικήσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Η σύσκεψη θα γίνει στο Δώμα του «Ευαγγελισμού», ώρα 11 π.μ., και έχει ως θέμα «τις εξελίξεις στην Υγεία και τον παραπέρα σχεδιασμό της δράσης».

Στην πρόσκληση, που υπογράφουν πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση προωθεί την ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν στη βάση του κέρδους. Μειώνεται δραστικά η κρατική ευθύνη στη χρηματοδότηση και έμμεσα η εργοδοτική. Γενικεύει και αυξάνει το εισιτήριο των τριών ευρώ. Ετοιμάζεται αύξηση των νοσηλίων και των ιατρικών πράξεων. Περιορίζεται η νοσηλεία των ανασφάλιστων σε έξι νοσοκομεία. Τα άγρια χαράτσια και οι υγειονομικές παροχές φτωχοκομείου που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος του λαού μας πρέπει να μας βρουν αντιμέτωπους, στο πλευρό των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Να μη δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι της αντιδραστικής και αντιλαϊκής αυτής εξέλιξης. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της εργατικής και της λαϊκής οικογένειας στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΑΤ

Με το σύνθημα «Να μην επιτρέψουμε να εμποδιστεί κανείς να κάνει εξετάσεις και θεραπείες, να έχει φάρμακα γιατί δεν έχει να πληρώσει», οργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ΚΑΤ, στις 10.30 π.μ. Τη συγκέντρωση οργανώνουν το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Αμαρουσίου, το Σωματείο Συνταξιούχων Αμαρουσίου και οι Σύλλογοι Προοδευτικών Γυναικών Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεύκης και Μελισσίων (ΟΓΕ), που σε κοινή ανακοίνωσή τους καλούν σε «γενικό ξεσηκωμό για έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών

Την απόφαση για παναττική τρίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως 3 μ.μ.) την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη και απεργία στις 16 Δεκέμβρη πήρε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ) στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στην απόφαση που πήραν από κοινού τα συνδικάτα στις αστικές συγκοινωνίες, η οποία είναι εξής: Στάση εργασίας την Κυριακή 12 Δεκέμβρη (10 π.μ.-4 μ.μ.). Στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη (11 π.μ.-5 μ.μ.). Απεργία την Τρίτη 14 Δεκέμβρη. Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Απεργία στις 16 Δεκέμβρη.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τονίζει ότι «με πιλότο τον ΟΣΕ, η κυβέρνηση - με τις ευλογίες των ΕΕ, ΔΝΤ, ΛΑ.Ο.Σ, κόμμα Μπακογιάννη και Δημοκρατικής Αριστεράς - με κατεπείγουσες διαδικασίες παραδίδει τις ΔΕΚΟ στο μεγάλο κεφάλαιο. Με το νέο αυτό έγκλημα ετοιμάζει νέα συντριπτικά πλήγματα στο λαό και τους εργαζόμενους».

Η πολιτική αυτή στον ΟΣΕ εκδηλώνεται ήδη μέσα από την κατάργηση του σιδηρόδρομου από την περιφέρεια, την αύξηση των εισιτηρίων. Τη μείωση έως 40% των μισθών, την κατάργηση ΣΣΕ και κανονισμών εργασίας, που ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους θα σημαίνει πρώτος μεικτός μισθός 740 ευρώ και μετά από 39 χρόνια δουλειάς 1.290 ευρώ! Καταλήγοντας καλεί όλους τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να συσπειρωθούν με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ για ταξική αντιμονοπωλιακή αγωνιστική δράση και διεκδίκηση.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της ΠΑΣΚ διαψεύδει τον εαυτό της, που μία μέρα πριν ανακοίνωσε ότι διαχωρίζει τη θέση της από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε και στις αστικές συγκοινωνίες φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι οι προθέσεις των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) είναι να ματαιώσουν την απόφαση που πήραν για τις κινητοποιήσεις, τουλάχιστον ένα μέρος τους. Τέλος, να σημειωθεί ότι για τις 15 Δεκέμβρη οι δυνάμεις αυτές σχεδιάζουν στάσεις εργασίας, ενώ οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους σε κανονική συμμετοχή στην απεργία.

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Βιαιοπραγίες για να εμποδιστεί παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Ακόμα και σε βιαιοπραγίες καταφεύγουν όσοι έχουν πάρει εντολή από την κυβέρνηση να στηρίξουν την άγρια αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει. Τέτοια μέσα χρησιμοποιήθηκαν από συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ προκειμένου να εμποδίσουν παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Χτες, θα συνεδρίαζε εκ νέου το ΔΣ του ΜΤΠΥ, όπου αναμενόταν να κάνει δεκτή κατά πλειοψηφία την πρόταση της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης, για την περικοπή έως και 30% των επικουρικών συντάξεων που δίνει και την επιβολή πρόσθετων εισφορών στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση, στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση χτες στα γραφεία του ΜΤΠΥ για να δεχθούν άγρια επίθεση από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΑΜΕ, «στην επιβολή αυτής της αντεργατικής επιλογής προσέτρεξε και ο σύλλογος εργαζομένων του Ταμείου που με την προτροπή του, κάποια, στελέχη της ΠΑΣΚΕ, κυβερνητικοί εγκάθετοι, προέβησαν σε τραμπουκισμούς και πρωτοφανείς βιαιοπραγίες σε βάρος του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ Δημήτρη Αγκαβανάκη και άλλων συνδικαλιστών που επιχείρησαν να αποτρέψουν αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι «οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν και καταδικάζουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τη διοίκηση του συλλόγου των εργαζομένων του ΜΤΠΥ και όλους όσοι συνδιαμορφώνουν και συντάσσονται με αυτές τις πολιτικές και συμπράττουν στον αυταρχισμό για την επιβολή τους».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση αναβλήθηκε.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ