ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 34,51% η κάλυψη του πλάνου

Τη δεύτερη βδομάδα διανύει η μεγάλη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που δίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεχίζοντας, αν και προσαρμοσμένα με βάση τις εξελίξεις της πανδημίας, το άνοιγμα με το κουπόνι.

Η κάλυψη του πλάνου του Κόμματος μετά το δεύτερο πανελλαδικό «κλείσιμο» φτάνει στο 34,51%, προσθέτοντας ποσοστό 6,61% σε σχέση με το προηγούμενο «κλείσιμο».

Εντείνοντας τις προσπάθειες, τόσο σε ό,τι αφορά τον καλό σχεδιασμό, όσο και στην πρόβλεψη των δυσκολιών που φέρνουν ο περιορισμός των μετακινήσεων και το χτύπημα που δέχεται το εργατικό - λαϊκό εισόδημα από την κρίση, οι Οργανώσεις παίρνουν πρόσθετα μέτρα για την επιτυχία της μάχης. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται και το ημερολόγιο «Κόκκινες Πινελιές» του ΚΚΕ για το 2021, το οποίο ήδη διακινείται αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με την ΚΟ Εξωτερικού να παραμένει και αυτήν τη βδομάδα στην πρώτη θέση, έχοντας φτάσει στο 64,40%. Στη δεύτερη θέση παραμένει η ΚΟ Θεσσαλίας με 40,70%. Στην τρίτη θέση πέρασε η ΚΟ Αιγαίου, αφού αυτήν τη βδομάδα έκανε το μεγαλύτερο ποσοστιαίο «κλείσιμο» (+10,76%), φτάνοντας στο 37,90% και αφήνοντας «εκτός τριάδας» την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας που βρέθηκε στην 4η θέση με 35,62%.

Ακολουθούν η ΚΟ Αττικής με 34,96%, η ΚΟ Πελοποννήσου με 33,84%, η ΚΟ Ηπείρου με 31,39%, η ΚΟ Κρήτης με 31,18%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 30,16%, η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 28,61%, η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 28,22% και η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 23,68%.


Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 33,96%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 45,87% και η ΚΟΒ του «902» στο 35%.

Εντείνονται οι άμιλλες

Θετικά απαντά η ΚΟΒ Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας στην άμιλλα που την κάλεσε η ΚΟΒ Τροφίμων - Ποτών Μεσσηνίας, εξαίροντας το ...θάρρος της, αφού τα βάζει με μια Οργάνωση παραδοσιακά πρωτοπόρα στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Οπως αναφέρει στην απάντησή της, «αποδεχόμαστε με χαρά το κάλεσμα σε άμιλλα, που πραγματικά συμβάλλει σε μεγαλύτερα επιτεύγματα, των συντρόφων της KOB Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας. Πραγματικά θαυμάζουμε το θάρρος που επιδεικνύουν, προκαλώντας μια KOB που σταθερά είναι πρωτοπόρα και στις Οικονομικές Εξορμήσεις».

Το έπαθλο που προτείνει η ΚΟΒ από την Αργολίδα, είναι η συνδρομή ενός χρόνου της ΚΟΜΕΠ για τρεις συντρόφους που θα διακριθούν μεταξύ των άλλων, και η απονομή να γίνει με τραπέζι για το σύνολο των μελών και των δύο KOB, που θα χρεωθεί η KOB που έμεινε πίσω.

«Ευχόμαστε καλή τύχη στους συντρόφους της Μεσσηνίας γιατί σίγουρα θα τους χρειαστεί, αφού η άγνοια κινδύνου δεν αρκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΟΒ, προκαλώντας τους Μεσσήνιους να βάλουν τα δυνατά τους.

Σε άμιλλα έχει καλέσει άλλωστε και η ΤΕ Κύπρου την ΤΕ Κεντρικής Ευρώπης του Κόμματος.

«Λιγότερα από περισσότερους»

Σε τρεις μέρες και μάλιστα σε συνθήκες lockdown μια ΟΒ της ΚΝΕ κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 500 ευρώ, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες οργανώσεις ότι μπορούν όλες να κάνουν το «κάτι παραπάνω» για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η ΟΒ Οικονομικού - Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της ΤΟ ΑΣΟΕΕ, μας γράφει για την προσπάθειά της: «Απαντώντας στην προσπάθεια χτυπήματος των οικονομικών του Κόμματος, στα νέα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης σε χώρους δουλειάς και Πανεπιστήμια αλλά και σε όσους νομίζουν ότι με πρόσχημα την πανδημία θα βάλουν φίμωτρο στο λαϊκό κίνημα, συγκεντρώσαμε με σύνθημα "λιγότερα από περισσότερους" στις 3 πρώτες μέρες του lockdown το ποσό των 503 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ