ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Νοέμβρη 2012
Σελ. /16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μαζί αυτοσχεδιάζουν

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχονται το φετινό χειμώνα, στις μουσικές τους εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «ΖΥΓΟΣ» (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. κρατήσεων 210.32.41.610), από την Παρασκευή (ώρα έναρξης 10.30 μ.μ.), την Δήμητρα Παπίου, σε ένα μοναδικά εκφραστικό μουσικό δρώμενο. Το πρώτο μέρος της ανατρεπτικής αυτής παράστασης σχεδιάζουν και συμμετέχουν οι «OPERA CHAOTIQUE», το δίδυμο «Tenorman & Voodoo Drummer» (κατά κόσμον Γιώργος Τζιουβάρας και Χρήστος Κουτσογιάννης) που δημιουργήθηκε το Μάη του 2011 και ήδη έδωσε μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Αθήνα, Λονδίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι και Βελιγράδι.

Μαζί τους ο «πολυπράγμων» Δημήτρης Σταρόβας ο οποίος συμπράττει καταλυτικά στο δεύτερο μέρος των παραστάσεων όταν όλοι μαζί τραγουδούν επί σκηνής αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια από το σύνολο των δισκογραφικών επιτυχιών τους αλλά και κομμάτια - εκπλήξεις από ένα πλούσιο ρεπερτόριο χωρίς όμως να διστάζουν να... πρωτοτυπήσουν!

«Μαζί Αυτοσχεδιάζουμε»! είναι ο τίτλος της παράστασης και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα φιλοξενείται στο πρόγραμμα κι ένας διαφορετικός καλεσμένος καλλιτέχνης, ο οποίος θα ενσωματώνεται στο πρόγραμμα, και όλοι μαζί θα αυτοσχεδιάζουν, πάντα με την καθοριστική συμμετοχή του κοινού...

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Αμπράζης Ακης - μπάσο, Ιωαννίδης Λεωνίδας - πνευστά & κρουστά, Καλαντζάκος Νίκος - πιάνο, Μεσσήνη Λητώ - σοπράνο, Πάχου Μιρέλλα - πλήκτρα & ακορντεόν, Παργινός Σταύρος - τσέλο, Σινογιάννης Δημήτρης - κιθάρες, Σπυρόπουλος Φίλιππος - τύμπανα. Την ηχοληψία της αίθουσας κάνει ο Γιώργος Καραγιαννίδης και την ηχοληψία σκηνής ο Στρατής Καραδημητράκης. Φωτισμοί: Λευτέρης Μάλλιος.


Κυριακή
  • Από την παράσταση του Γιαν Φαμπρ
    Από την παράσταση του Γιαν Φαμπρ
    Το νέο μυθιστόρημα του Μίλτου Πασχαλίδη, που έχει τον τίτλο «Επόπτης» (εκδόσεις «Λιβάνη»), στις 20.30 Θέατρο «Εν Αθήναις» (Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. 210 9345.378). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο Μάνος Ελευθερίου και η Ελίτα Φώκιαλη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Γεράσιμος Γενατάς. Μετά την παρουσίαση ο Μίλτος θα τραγουδήσει.
  • «Ο Ξένος», η περσινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, επιστρέφει και παίζεται κάθε Τετάρτη, Κυριακή 21.00 και Σάββατο 17.00. Πρόκειται για την «Αόρατη Ολγα» του Γιάννη Τσίρου και «Αουστρας ή Η αγριάδα» της Λένας Κιτσοπούλου. Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής
Δευτέρα
  • «Χοηφόροι» του Αισχύλου (από σήμερα έως 25/12), στο Θέατρο «Αρτι», σε σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου και μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη. Παίζουν οι απόφοιτοι της σχολής Εμπρός - Θέατρο Εργαστήριο.
Τρίτη
  • Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή της Αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης», (13 και 14 Νοεμβρίου), στις 8.30 το βράδυ, για να διευθύνει τα μουσικά του έργα η «Λειτουργία του Ορφέα», «Ερωτική Συμφωνία» το θεματικό κύκλο τραγουδιών «Ηλιος ο Πρώτος». Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Τάσος Αποστόλου, Κώστας Μαυρογένης, Ελενα Κελεσίδη, Ελλη Πασπαλά, Vassilikos, ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων καθώς και μέλη της ορχήστρας Παλίντονος Αρμονία.
Τετάρτη
  • «Κράμερ εναντίον Κράμερ»
    «Κράμερ εναντίον Κράμερ»
    Ο Γιαν Φαμπρ, ο διάσημος Βέλγος εικαστικός, περφόρμερ, σκηνοθέτης, χορογράφος και συγγραφέας παρουσιάζει, στη Σειρά Θέατρο στο Μέγαρο, το έργο «Η Δύναμη της Θεατρικής Τρέλας» (14,15/11). Η παραγωγή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ιστορικού τέχνης Κατερίνας Κοσκινά. Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας». Διάρκεια 4 ώρες, 20' χωρίς διάλειμμα. Με ελληνικούς υπέρτιτλους.
  • Πρεμιέρα του έργου των Στήβεν Κάννυ και Τζων Νίκολσον «Σέρλοκ Χολμς - Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, στο «Αμιράλ» (κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη). Παίζουν: Νίκος Αγγελής, Αργύρης Γκαγκάνης, Ζήσης Ρούμπος.
Πέμπτη
  • Τρεις δεξιοτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, ο Κώστας Κοτσιώλης, ο Ναπολιτάνος Ανιέλλο Ντεζιντέριο και ο Κροάτης Ζόραν Ντούκιτς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια βραδιά κιθαριστικής πανδαισίας, που θα φιλοξενηθεί, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». Οι τρεις σολίστ που αποτελούν το Naxos Trio θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο, ντούο και τρίο κιθάρας που φέρουν την υπογραφή των Ασαντ, Μπρόουερ, Αλμπένιθ, Μπελινάτι, Ντομενικόνι, Κοστ, Πιατσόλα, Ντε Φάλια και Μπογκντάνοβιτς. Η συναυλία εντάσσεται στη Σειρά Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
  • Στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» επαναλαμβάνεται η παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει» σε διασκευή και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης, Κατιάνα Μπαλανίκα, Τάσος Κωστής, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Παπαγιάννης, κ.ά.
  • «Να ζει κανείς ή να μην ζει»

    Nikolas Kominis - Studio Komin

    «Να ζει κανείς ή να μην ζει»
    Πρεμιέρα στο θέατρο «Εμπορικόν» του έργου «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Avery Corman, σε απόδοση Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη, σε συνεργασία με την Δάφνη Λαρούνη. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Παίζουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Μαρία Ζορμπά, Αθηνά Μαξίμου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Δημήτρης Μαύρος και τα παιδιά Γιάννης Μπαριάμης, Αλκης Πανταζόπουλος, Μάρκος Δελλατόλας.
  • Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, παρουσιάζει φέτος στο Σταυρό του Νότου ένα μουσικό concept με τίτλο «καρέ της Ντάμας», στο οποίο συμμετέχουν επίλεκτες καλεσμένες. Σήμερα η Ρίτα Αντωνοπούλου.
  • Πρεμιέρα στο BIOS Basement του έργου «Πολιτισμένα Ζώα». Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Καλφόγλου. Παίζουν: Αντώνης Γκρίτσης, Σταμάτης Ζακολίκος, Μαρία Κουβίδη, Φάνης Παυλόπουλος, Αλέκα Τόμπρου.
Παρασκευή
  • Ο Νικήτας Τσακίρογλου σκηνοθετεί το έργο «Picasso, Στο Μάτι του Ταύρου» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου, στο ΒΕΤΟΝ 7, σκηνή Black Box. Παίζουν: Πέρης Μιχαηλίδης, Αγγελική Καρυστινού, Βάσια Χρήστου, Στεφανία Κριεζή, Βασιλική Σαραντοπούλου, Χρυσάνθη Κάντζου, Δέσποινα Ψαροπούλου, Νάντια Σπηλιωτοπούλου. Σκηνικό: Μιχάλης Αργυρού. Μουσική: Δημήτρης Μαραμής.
Σάββατο
  • «Αόρατη Ολγα»
    «Αόρατη Ολγα»
    Ο Σταύρος Λάντσιας στη σκηνή του Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ: 210 3452.277) συμπράττει με το γνωστό μουσικό σύνολο κρουστών KROTALA και δοκιμάζει την ενίσχυση των μελωδιών του με τον έντονο ρυθμό και το beat των κρουστών.
  • Στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, ο Μάνος Βακούσης και ο Αρης Τσαμπαλίκας στο επίκαιρο θεατρικό έργο «το Καβούκι του Ελέφαντα» του Lepage σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

Ελλη Πασπαλά
Ελλη Πασπαλά


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ