ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ ενάντια στον προϋπολογισμό

Σε μαζική συμμετοχή καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, ΕΕΔΥΕ

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα έδειξαν τη δύναμη του οργανωμένου και περιφρουρημένου αγώνα του λαού (φωτ. 8/11, Θεσσαλονίκη)

Motion Team

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα έδειξαν τη δύναμη του οργανωμένου και περιφρουρημένου αγώνα του λαού (φωτ. 8/11, Θεσσαλονίκη)
Σήμερα όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Διαδηλώνουμε ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται και συμπληρώνει τα βάρβαρα μέτρα που πέρασαν μόλις πριν από λίγες μέρες. Στις διαδηλώσεις, που γίνονται σε πολλές πόλεις της χώρας, καλούν με ανακοινώσεις και η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και η ΕΕΔΥΕ.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 5 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη έχει οριστεί στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:

«Την Κυριακή η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια έξοδο από την κρίση, τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης». Και καταλήγει: «Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί».

«Οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού ολοκληρώνουν τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε», σημειώνει η ΟΓΕ στο κάλεσμά της.

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Με τις άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, παροχές Υγείας και Πρόνοιας και την αύξηση της φορολογίας που επιβάλλουν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια διέξοδο από την κρίση, τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και αφαιρώντας εισόδημα από τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικρούς εμπόρους». Και τονίζει: «Απέναντι στο αντιλαϊκό μέτωπο κυβέρνησης - μονοπωλίων, να αντιτάξουμε τη λαϊκή συμμαχία και την αγωνιστική δράση μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με ανακοίνωσή της, επισημαίνει: «Οι δαπάνες για την Παιδεία γίνονται καπνός, περικόπτονται επιπλέον 132 εκατ. ευρώ και παράλληλα επιταχύνονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο προϋπολογισμός προβλέπει τη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν ανταποκρίνονται στα "κριτήρια" και τις "ανάγκες" της αγοράς. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των συμβασιούχων καθηγητών στο όνομα του "εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους" βάζει ταφόπλακα στη λειτουργία των ΤΕΙ. Χιλιάδες σπουδαστές δεν θα έχουν καθηγητές, εργαστήρια δεν θα έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν, οι λίστες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν».

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί και αυτή σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στον προϋπολογισμό συνέχεια των μέτρων εξαθλίωσης των εργαζομένων και της πλειοψηφίας το λαού.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Προσυγκεντρώσεις για τη σημερινή κινητοποίηση της Αθήνας έχουν οριστεί στις 4.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλ. Κάνιγγος: Συνδικάτα Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών/στριών, Μεταφορών, Δημ. & ιδ. Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτέχνες, ΠΑΣΕΒΕ, Μεσόγεια, Κεντρικός Τομέας, ΜΜΕ.
  • Χαυτεία: Εκπαιδευτικοί, ΜΑΣ, ΣΑΣΑ.
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι από Βόρειο Τομέα, Θριάσιο, Δημόσιο - ΟΤΑ, Δυτικό Τομέα.
ΝΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις σήμερα στην Κεφαλονιά

Συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ σήμερα, Κυριακή 11 Νοέμβρη. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 6 μ.μ. σε Αργοστόλι (πλατεία Καμπάνας) και Ληξούρι (γραφεία του Κόμματος).

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Συγκεντρώσεις ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό έχουν προγραμματιστεί σήμερα σε διάφορες πόλεις. Συγκεκριμένα:

  • Αθήνα, 5 μ.μ., Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Κοζάνη, 6 μ.μ., πεζόδρομος
  • Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Γρεβενά, 5.30 μ.μ., πλατεία Λαχαναγοράς
  • Καστοριά, 5.30 μ.μ., πρώην Νομαρχία
  • Καβάλα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Κατερίνη, 11 π.μ., πικετοφορία από το Συντριβάνι
  • Πάτρα, 5 μ.μ., πλατεία Προσφυγικών
  • Πύργος, 6.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ
  • Κόρινθος, 6.30 μ.μ., Περιβολάκια
  • Ζάκυνθος, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
  • Τρίκαλα, 6 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Καρδίτσα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Κέρκυρα, 10.30 π.μ., Ανω Πλατεία
  • Χίος, 10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς

Επίσης, στη Ρόδο, στις 5μ.μ., θα ξεκινήσουν περιοδείες στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά, ενώ στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ., θα ξεκινήσουν πικετοφορίες σε εργατογειτονιές της πόλης:

-- στην Αλικαρνασσό (στην πλ. Αγ. Νικολάου)

-- στην πλ. Σινάνη

-- στα Καμίνια (πιάτσα ταξί)

-- στο Γαζί (στο δημαρχείο)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Σημαντική άνοδος της «Πανεπιστημονικής»

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δυνάμεις της «Πανεπιστημονικής», τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστό, στις εκλογές του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ) που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή, με την Παράταξη να αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη στο Σύλλογο.

Σε συνθήκες ελαφράς πτώσης της συμμετοχής, (από 812 το 2010 ψήφισαν 673 το 2012 πανελλαδικά και από 461, ψήφισαν 392 στην Αθήνα) η «Πανεπιστημονική» κατέγραψε σημαντικότατη αύξηση ποσοστών, από 9,8% το 2010 σε 14,3% το 2012 Πανελλαδικά και από 10,9% το 2010, σε 16,8% το 2012 στην Αθήνα, όσο και ψήφων: από 77 το 2010 σε 97 το 2012 Πανελλαδικά και από 49 το 2010 σε 65 το 2012 στην Αθήνα. Σημαντική μείωση κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, όπου έχασαν το 1/3 της εκλογικής τους επιρροής (από 328 σε 225) και οι δυνάμεις της ΝΔ (από 97 σε 75), ενώ η εκλογική επιρροή του ΣΥΝ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) υποδιπλασιάστηκε (από 86 ψήφους σε 41).

Σε ανακοίνωσή της, η «Πανεπιστημονική» στον ΠΣΧΜ χαιρετίζει τους φίλους της, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους και συνταξιούχους χημικούς μηχανικούς και τονίζει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά τη σταθερή και επίμονη προσπάθεια οργάνωσης της αντεπίθεσης μαζί με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, μέσα και έξω από το ΔΣ. Μας επιτρέπει να δώσουμε τον αγώνα απέναντι στην ΕΕ και την άρχουσα τάξη από καλύτερες θέσεις».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ