ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Καλεί σε μαζική και δυναμική συμμετοχή!

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Κάλεσμα για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στη γενική απεργία της 18 του Οχτώβρη απευθύνει προς τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Στη σχετική προκήρυξη τονίζεται:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Εχουν αποφασίσει να ξεπαστρέψουν την πλειοψηφία των Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Μικρών Εμπόρων - αυτοκινητιστών.

Αυτό το στόχο έχουν όλα τα μέτρα που φέρνουν.

  • Με τη μείωση μισθών και συντάξεων φτωχαίνουν εργαζόμενους, συνταξιούχους και συγχρόνως βουλιάζουν μικρομάγαζα, βιοτέχνες, επαγγελματίες από την πτώση της κατανάλωσης.
  • Με την αύξηση της φορολογίας, με το φορολογικό συντελεστή στο 30%-35%, την κατάργηση του αφορολόγητου και τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια βάζουν ταφόπλακα και σε όσους μέχρι τώρα κατάφεραν να τα φέρνουν βόλτα.
  • Με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και την αύξηση του χρόνου εργασίας σε 20, χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δε θα πάρουν σύνταξη ποτέ.

Οι μόνοι που έχουν κέρδη είναι οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Ολοι δουλεύουν για τα μονοπώλια και τις Τράπεζες.

Γι' αυτό ήρθε η Μέρκελ, να βοηθήσει την κυβέρνηση.

Γι' αυτό οι τρεις συνέταιροι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, έχουν συναποφασίσει τα μέτρα, παρά τις ψεύτικες κορόνες για διαπραγμάτευση.

Γι' αυτό οι λάτρεις της ΕΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει σωτηρία με ευρωπαϊκή συνταγή δήθεν αριστερή.

Ηρθε η ώρα να βροντοφωνάξουμε:

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Η πολιτική που μας αφανίζει πρέπει να ανατραπεί, με τους ενωμένους Αγώνες, με τη συμμαχία και την κοινή πάλη των Αγωνιστικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, την ΟΓΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της δουλειάς στα χέρια τους.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να παραμερίσει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να τραβήξει στο δρόμο του Αγώνα, να οργανώσει τη ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 10.30 το πρωί στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Στις κάλπες για νέα διοίκηση από την Κυριακή

«Το σωματείο μας εδώ και 30 χρόνια, έχει ταχθεί υπέρ της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με δυνατό το σωματείο, με τη συμμετοχή και δράση μας, χιλιάδες εργαζόμενοι σαν ένας άνθρωπος, μια γροθιά, μπορούμε να αντιπαλέψουμε την επίθεση της εργοδοσίας, να παλέψουμε για τις ανάγκες μας».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» μπροστά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο επιχειρησιακό σωματείο. Οι αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 2ος όροφος) ξεκινούν την Κυριακή 14 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Οκτώβρη.

Στη διακήρυξή του το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο τονίζει ότι «είμαστε 14.000 εργαζόμενοι στην επιχείρηση "Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ". Με τη δουλειά μας λειτουργούν τα 745 καταστήματα πανελλαδικά.

Η επιχείρηση παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Η κερδοφορία της και η ηγεμονική της θέση διατηρείται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας, αλλά και των μικρών παραγωγών και προμηθευτών, των καταναλωτών με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών».

Οπως σημειώνεται, για τους 14.000 εργαζόμενους το ερώτημα που μπαίνει είναι:

«'Η θα θυσιαστούμε στο βωμό της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης, παραδίδοντας καμένη γη στην επόμενη γενιά εργαζομένων, στα παιδιά μας. 'Η θα επιλέξουμε το δρόμο της αντίστασης, του οργανωμένου αγώνα εκεί που πρώτα απ' όλα κρίνεται και εφαρμόζεται η επίθεση: στην επιχείρηση, στον τόπο δουλειάς, στις αποθήκες, στα γραφεία, στα καταστήματα», υπογραμμίζεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ενιαίο ψηφοδέλτιο καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές γιατί, όπως υπογραμμίζει, «με οργάνωση και δυνατό σωματείο στα καταστήματα δεν μπορούν να μας έχουν στο χέρι, να τρομοκρατούν, να εκβιάζουν, να μας διασπούν, απομονώνουν ατομικά τον καθένα», καταλήγει μεταξύ άλλων.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Υμνητές των επιχειρήσεων

Τις ανακοινώσεις τους θα τις ζήλευε το Γραφείο Τύπου κάθε εταιρείας

«

Αυτή την εταιρεία παλεύουμε για να δημιουργήσουμε, παλεύουμε να έχουμε εμείς στη "Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία". Μια εταιρεία δυναμική με σύγχρονα και ανταγωνιστικά προϊόντα...»! Αυτό είναι απόσπασμα από ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» η οποία πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτές τις θέσεις καλεί τους εργαζόμενους να την ψηφίσουν στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής!

Οι μέτοχοι στου Ομίλου Εθνικής Τράπεζας (μέλος του οποίου είναι και η «Εθνική Ασφαλιστική») ούτε στο όνειρό τους δεν θα μπορούσαν να βρούνε καλύτερο στήριγμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων από αυτή που τόσο γενναιόδωρα τους προσφέρει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αφιερώνει μια ολόκληρη ανακοίνωση για να πείσει ότι τα συμφέροντα εργαζομένων και κεφαλαιοκρατών ταυτίζονται αλλά και ότι υπάρχουν κεφαλαιοκράτες που μπορούν να δράσουν προς όφελος συνολικά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Υμνεί τη δράση της εταιρείας μιλώντας για «τη ζωντανή δημιουργική τέχνη της εξασφάλισης των συνανθρώπων μας τόσο στη ζωή και την υγεία, όσο και στην περιουσία τους». Δηλαδή ισχυρίζεται ότι είναι τέχνη μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία να βρίσκει νέους χώρους κερδοφόρας δράσης από το διαρκές χτύπημα και συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης, από τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησης της υγείας.

Ακόμα οι «καλλιτέχνες» της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται γιατί κάποια ανίκανα στελέχη της εταιρείας - «μπακάληδες» τους αποκαλεί - έχουν μετατρέψει την «τέχνη» σε «δούναι και λαβείν». Και στη συνέχεια, όπως ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση και παράλληλα προβάλλει την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές του συστήματος όλα θα πάνε καλύτερα, διακηρύσσουν: «Αυτή την Εταιρεία θέλουμε. Την Εταιρεία που ήταν στο πλάι των ανθρώπων της, στο πλάι των πελατών της, στο πλάι της Ελληνικής κοινωνίας. Την Εταιρεία που δημιουργούσε νέα πρωτοπόρα ασφαλιστικά προϊόντα»!

Μια «Εταιρεία» που «θα παραμείνει πρώτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Μια Εταιρεία που με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο μάζεμα της ασφαλιστικής αγοράς, δημιουργώντας μια Εταιρεία μέσα από συγχωνεύσεις ή εξαγορές άλλων Εταιρειών, που θα αποτελεί το "δημόσιο" πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης. Αυτή την Εταιρεία παλεύουμε για να δημιουργήσουμε, παλεύουμε να έχουμε εμείς στην "Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία"». Η δημαγωγία στα καλύτερά της. Στόχος της να σύρει τους εργαζόμενους στην αθλιότητα της ταξικής υποταγής και δουλοπρέπειας.

Οι εργαζόμενοι, λένε οι «καλλιτέχνες», πρέπει να ενισχύσουν αυτή την παράταξη που στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, τη συγκέντρωση των κεφαλαίων σε λιγότερα χέρια ώστε το κεφάλαιο να γίνει πιο δυνατό. Και όταν γίνει αυτό, ισχυρίζονται, θα το κάνουν «"δημόσιο πυλώνα" της ιδιωτικής ασφάλισης» (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εθνικοποίηση των τραπεζών), τότε όλα θα είναι καλά για τους εργαζόμενους. Οι «καλλιτέχνες» αποσιωπούν ότι η ισχυροποίηση του κεφαλαίου θα οδηγήσει - αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται - σε ακόμα πιο ληστρική εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Αποσιωπούν ότι ακόμα και δημόσια να γίνει μια τέτοια εταιρεία δεν θα έπαυε να λειτουργούσε με βάση το κέρδος των μετόχων της και όχι του λαού.

Αυτή η παράταξη ισχυρίζεται ότι εκφράζει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων! Τους καλεί να την ψηφίσουν γιατί «θέλουμε ένα συνδικαλιστικό όργανο που θα ενώνει και δε θα διχάζει». Τώρα πια ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν οι απανταχού οπορτουνιστές και επίδοξοι σοσιαλδημοκράτες όταν μιλάνε για ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος: Υποταγή στο κεφάλαιο.


Χ. Μ.

ΕΕΔΥΕ
Ωρα ευθύνης και μάχης!

Σε ανακοίνωση με την οποία καλεί στην απεργία, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλα τα μέλη της ΕΕΔΥΕ και τους φίλους της ειρήνης που έχουμε συμπορευτεί στους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σήμερα δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν και για την επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων από το εξωτερικό, να πάρουν μέρος στην προετοιμασία για την οργάνωση της απεργίας. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης! Ολοι στον αγώνα!»



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ