ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Γενάρη 2020 - Κυριακή 12 Γενάρη 2020
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την υπερκάλυψη των πλάνων

Στο 98,79% η κάλυψη λίγο πριν από την ολοκλήρωση της Εξόρμησης

Μια ανάσα από την υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης βρίσκεται το ΚΚΕ, με τη μεγάλη μάχη να ολοκληρώνεται στις 20 Γενάρη. Στο τελευταίο κλείσιμο των Κομματικών Οργανώσεων το ποσοστό κάλυψης έφτασε στο 98,79%, ενώ το στόχο της «έπιασε» η ΚΝΕ, φτάνοντας στο 103,65%.

Οι λίγες μέρες που απομένουν είναι μέρες μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Οργανώσεων του Κόμματος σε συνθήκες αυξημένων καθηκόντων λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Η μάχη με το κουπόνι είναι άλλο ένα όπλο για μέλη και φίλους του Κόμματος, για να φτάσουν πλατιά στα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Να ανοίξουν τη συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης της αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα, για την ανάγκη να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Με το «νήμα» του τερματισμού να είναι πια πολύ κοντά και δύο «κλεισίματα» πριν από την ολοκλήρωση της μάχης «ανάβει» και η άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις, με νούμερο ένα στόχο να μην υπάρχει ούτε μία ΤΟ και ΚΟΒ που δεν θα έχει υπερκαλύψει.

Στην πρώτη θέση, με βάση το βαθμό κάλυψης του πλάνου, παρέμεινε η ΚΟ Εξωτερικού, φτάνοντας στο 139,11% και στη δεύτερη θέση η ΚΟ Αιγαίου με 117,91%. Οι ανακατατάξεις με το τελευταίο «κλείσιμο» ξεκινούν από την τρίτη θέση στην οποία κατάφερε να περάσει η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 112,56%, αφήνοντας στην 4η θέση την ΚΟ Κρήτης με 112,18%. Η ΚΟ Πελοποννήσου με 100,08% προσπαθεί να προσεγγίσει την ΚΟ Κρήτης με την οποία είναι σε άμιλλα κι έτσι πέρασε την ΚΟ Θεσσαλίας που είναι στο 100,04%. Οι Θεσσαλοί όμως εξακολουθούν να προηγούνται στην άμιλλά τους με την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, η οποία όμως τους ακολουθεί «κατά πόδας» με 97,88% και όπως φαίνεται η μάχη κρίνεται «ευρώ το ευρώ»... Ακολουθεί η ΚΟ Αττικής με 95,15%, που εξακολουθεί να προηγείται στην άμιλλά της με την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, παρά το ότι για δεύτερο συνεχόμενο «κλείσιμο» έχει τη μεγαλύτερη απόδοση (+10,10%) φτάνοντας στο 91,70%. Η ΚΟ Ηπείρου είναι στο 90,85%, η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας στο 90,29% και η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας στο 88,41%. Τέλος, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει ήδη υπερκαλύψει φτάνοντας στο 118,5%.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Παράταση μέχρι τις 26 Γενάρη για τη μεγάλη έκθεση με θέμα την Ιστορία της εκδοτικής δραστηριότητας του Κόμματος

Εκδόσεις του Αρχηγείου του ΔΣΕ και ντοκουμέντα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης
Εκδόσεις του Αρχηγείου του ΔΣΕ και ντοκουμέντα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης
Στις 26 Γενάρη θα ολοκληρωθεί η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ», παίρνοντας παράταση μίας βδομάδας.

Καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση μέλη και φίλοι του Κόμματος, αξιοποιώντας τη δυνατότητα για οργανωμένες ξεναγήσεις, είτε μέσω των Οργανώσεων είτε μεμονωμένα. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», αφού στον ίδιο χώρο λειτουργούν έκθεση και βιβλιοπωλείο.

Στις προθήκες της έκθεσης φιλοξενούνται συγκλονιστικά ντοκουμέντα από το Αρχείο του Κόμματος, ιστορικές εκδόσεις από την 100χρονη Ιστορία μας, αποδεικνύοντας ότι πάντα το ΚΚΕ είχε ψηλά το καθήκον της ιδεολογικής και πολιτικής μάχης, της διάδοσης του μαρξιστικού βιβλίου, της αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία.

Από εκδόσεις και μεταφράσεις που κυκλοφόρησαν στα χρόνια της παρανομίας και μάλιστα καμουφλαρισμένα, μέχρι βιβλία που έμπαιναν παράνομα στις φυλακές και άλλα που αξιοποιήθηκαν για τη μόρφωση των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στα βουνά των ένοπλων αναμετρήσεων, όπως το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και στρατιωτικά εγχειρίδια. Ξεχωριστό κεφάλαιο της έκθεσης αφιερώνεται στην εκδοτική προσπάθεια στην πολιτική προσφυγιά. Στο χώρο επίσης υπάρχουν κατοπινές εκδόσεις από τα μετεμφυλιακά χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, φτάνοντας μέχρι το σημερινό εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Εκθεση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» που κυκλοφόρησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα λειτουργεί στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 1-3), τις μέρες και ώρες λειτουργίας του. Συγκεκριμένα: Δευτέρα 9 π.μ. - 4 μ.μ., Τρίτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Τετάρτη 9 π.μ. - 4 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Η ΤΟ Τρικάλων οργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, την Κυριακή 12 Γενάρη, στις 12.30 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας (δίπλα από το κολυμβητήριο). Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Οι ΚΟ Πελασγίας - Στυλίδας Στερεάς Ελλάδας καλούν σε συγκέντρωση - συζήτηση, το Σάββατο 11 Γενάρη, στο καφενείο «Αϊβαλιώτη» στην Πελασγία, με θέμα τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Θάσου προσκαλεί σε συνεστίαση το Σάββατο 11 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στο «Rodolfo's Bar Restaurant» στα Λιμενάρια. Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι Οργανώσεις Μεταμόρφωσης Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συνεστίαση, το Σάββατο 11 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς & Kύμης, όπισθεν κολυμβητηρίου).

Οι ΚΟΒ Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συνεστίαση το Σάββατο 11 Γενάρη, στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο «Νούφαρα» στον Βαθύλακκο. Θα χαιρετίσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Οι ΚΟ Λακωνίας οργανώνουν την Κυριακή 12 Γενάρη, στις 8 μ.μ, συνεστίαση στο ξενοδοχείο «Μενελάιον» στη Σπάρτη. Θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα για την απελευθέρωση της Πελοποννήσου το 1944.

Οι ΚΟ Δήμων Αχαρνών και Φυλής Αττικής κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Κυριακή 12 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αχαρνών. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς με τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».

Η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής καλεί στο γλέντι της την Κυριακή 12 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στην Καισαριανή (γήπεδο της Νήαρ Ηστ).

Η ΚΟΒ Πρόνοιας Νοτίων Αττικής και οι Κομματικές Ομάδες ΑμεΑ του ΚΚΕ καλούν σε συνεστίαση, την Κυριακή 12/1, στη 1 μ.μ. στο μεζεδοπωλείο «Μπερμπάντης Γάτης» (Ασυρμάτου 13, Αγιος Δημήτριος).

Η ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης καλεί σε συνεστίαση την Κυριακή 12 Γενάρη, στη 1.30 μ.μ., στο «Μουσικόν Καφενείον Ραλεντάντο» (Κωνσταντινουπόλεως 140).

Την Κυριακή 19 Γενάρη, στη 1 μ.μ., σε συνεστίαση της ΤΕ Εύβοιας, στο Γήπεδο Χαλκά - Αναστασιάδη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής.

Η χρονιάτικη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνει τη χρονιάτικη συνεστίασή της, την Κυριακή 19 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στον πολυχώρο «Cabana» (Καυταντζόγλου 46, κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος»). Η συνεστίαση περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και φυσικά καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα γίνει και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Για προσκλήσεις στο τηλ. 210.8222.952.

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ποιοι τελικά κλείνουν τα εργοστάσια;»

Την Κυριακή 12 Γενάρη, στις 11 π.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας (Κίμωνος & Πάγκαλου 1), με θέμα «Ποιοι τελικά κλείνουν τα εργοστάσια;». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Γλέντι του «Ριζοσπάστη» και του «902»

Οι ΚΟ «Ριζοσπάστη» και «902» καλούν στο λαϊκό γλέντι που διοργανώνουν την Κυριακή 12 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς και Κύμης, Μεταμόρφωση).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κοπή πίτας με ρεμπέτικο γλέντι την Κυριακή

Η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ κόβει την πίτα της την Κυριακή 12 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106, πρόσβαση από σταθμό Ανθούπολης). Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους Ρεμπετιέν.

Κόβουν την πίτα στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Την Κυριακή 12 Γενάρη, στις 6 μ.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σπιτιού του Αγωνιστή» διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χώρο του ιδρύματος (Ομήρου 35, Αγιος Δημήτριος). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον πρόεδρο του ΔΣ, κοπή της πίτας και καλλιτεχνικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ