ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τους υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του Κόμματος.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Από τους υποψήφιους δημάρχους 9 είναι γυναίκες. Επίσης, πάνω από το 45% των υποψηφίων είναι κάτω από 50 χρονών».

Η ΚΟ υπενθυμίζει ότι ήδη έχει ανακοινωθεί ότι υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας είναι ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Υποψήφιοι δήμαρχοι στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Αμπελοκήπων - Νοτάκης
Αμπελοκήπων - Νοτάκης
Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Νοτάκης Γιάννης. Εκπαιδευτικός, 59 ετών, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Ενταγμένος στο εργατικό κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο. Εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι εκλεγμένος τα τελευταία 20 χρόνια στο ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Δυτική Θεσσαλονίκη, Αμπελόκηποι, Μενεμένη κ.λπ.). Μέχρι το 2017 μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης. Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Βόλβης: Πολυζωίδου Βάσω. Απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, εδώ και πολλά χρόνια, στον Σταυρό του δήμου Βόλβης. Εχει υπάρξει μέλος επαγγελματικών φορέων, συλλόγων και κινημάτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και στον Σταυρό. Δημοτική σύμβουλος του δήμου Βόλβης. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Δέλτα: Χατζηκυριάκου Λίνα. Δικηγόρος, 36 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ. Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Δέλτα. Δημοτική σύμβουλος δήμου Δέλτα το 2014. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Θερμαϊκού: Μώραλη Κωνσταντίνα. Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 53 ετών. Δημοτική σύμβουλος στον δήμο Θερμαϊκού.

Θέρμης: Καρκατζούνης Φάνης. Εκπαιδευτικός - φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Τριλόφου, 40 ετών. Είναι μέλος του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Δημοτικός σύμβουλος δήμου Θέρμης. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Βόλβης - Πολυζωίδου
Βόλβης - Πολυζωίδου
Καλαμαριάς: Αντωνάκης Βικέντιος. Γεωπόνος - ιδιωτικός υπάλληλος, 52 ετών. Απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής της ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας - Θράκης. Δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς.

Κορδελιού - Ευόσμου: Κοκκονάς Αθανάσιος. Ιδιωτικός υπάλληλος, 45 ετών. Απόφοιτος της Σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Περαίας Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Λαγκαδά: Γεωργουδάκης Φίλιππος. Συνταξιούχος, 61 ετών. Δημοτικός σύμβουλος δήμου Λαγκαδά.Εχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΝΟ, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Παύλου Μελά: Παλάντζας Μάριος. Μηχανικός, 26 ετών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Χωροταξίας. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

Πυλαίας - Χορτιάτη: Μαάιτα Οδυσσέας. Διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 40 ετών. Εχει διδάξει μαθήματα στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μηχανικής. Συμμετέχει ενεργά στο γονεϊκό κίνημα, είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 3ου Νηπιαγωγείου Πανοράματος και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος και της Ενωσης Γονέων Πυλαίας - Χορτιάτη. Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας - Χορτιάτη. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Δέλτα - Χατζηκυριάκου
Δέλτα - Χατζηκυριάκου
Νεάπολης - Συκεών: Βέλλης Χαράλαμπος (Μπάμπης). Σπούδασε Χημικός στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακά (M.Sc.) στο UMIST Αγγλίας, 67 ετών. Εργάστηκε στη δική του επιχείρηση χημικών προϊόντων και τώρα είναι συνταξιούχος. Ως μέλος της συντακτικής επιτροπής, αρθρογραφεί στο περιοδικό «Αιχμηρά». Συμμετέχει στο φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας και είναι Γραμματέας της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Χαλκηδόνας: Μαρκίδης Παναγιώτης. Συνταξιούχος, απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του ΑΠΘ, 63 ετών. Από το 1982 έως το 1986 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση έως τη συνταξιοδότησή του το 2014. Το διάστημα 1994-'98 ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κουφαλίων και το 2004-'06 εκλεγμένος στο ΠΥΣΔΕ Γερμανίας, όπου βρισκόταν με απόσπαση. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Ωραιοκάστρου: Θέμελης Αγγελος. Εφοριακός, 67 ετών. Ελαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ταμιακών Υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ. Δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ωραιοκάστρου.


Θερμαϊκού - Μώραλη
Θερμαϊκού - Μώραλη

Θέρμης - Καρκατζούνης
Θέρμης - Καρκατζούνης

Καλαμαριάς - Αντωνάκης
Καλαμαριάς - Αντωνάκης

Κορδελιού - Κοκκονάς
Κορδελιού - Κοκκονάς

Λαγκαδά - Γεωργουδάκης
Λαγκαδά - Γεωργουδάκης

Νεάπολης - Βέλλης
Νεάπολης - Βέλλης

Παύλου Μελά - Παλάντζας
Παύλου Μελά - Παλάντζας

Πυλαίας Μαάιτα
Πυλαίας Μαάιτα

Χαλκηδόνας - Μαρκίδης
Χαλκηδόνας - Μαρκίδης

Ωραιοκάστρου - Θέμελης
Ωραιοκάστρου - Θέμελης


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ

Σερρών: Φαρμάκης Παύλος. Ελεύθερος επαγγελματίας κρεοπώλης, 37 ετών. Μέλος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Σερρών από το 2002. Από το 2004 είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου και γραμματέας, εκλεγμένος στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Σερρών. Από το 2011 έως και σήμερα είναι εκλεγμένος στην Πανελλαδική Ομοσπονδία των Κρεοπωλών. Είναι μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Πανσερραϊκός. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ.

Αμφίπολης: Αντσιου Αννα. Νοσηλεύτρια, 53 ετών. Φοίτησε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ηταν ενεργό μέλος του σπουδαστικού κινήματος και μέλος το ΔΣ του συλλόγου της σχολής της. Από το 1997 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους. Ηταν για 2 τριετίες εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας του νομού Σερρών. Δημοτική σύμβουλος του δήμου Αμφίπολης.

Βισαλτίας: Λάγιος Γεράσιμος (Μάκης). Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σερρών, 41 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην «Εφαρμοσμένη Βιοχημεία - Βιοτεχνολογία». Μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών. Είναι αθλητής ΑμεΑ του Πανσερραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ.

Ηράκλειας: Χατζίδου Δέσποινα. Ανεργη και για χρόνια εργαζόμενη εμποροϋπάλληλος σε σούπερ μάρκετ, 61 ετών. Ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοίμησης και μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών. Εχει τελειώσει το ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης στο Τμήμα Γραμματέων. Δημοτική Σύμβουλος στον δήμο Ηράκλειας.

Ν. Ζίχνης: Στεφανόπουλος Ιωάννης. Εργάζεται στο Φυσικό Αέριο (ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ) μέσω εργολαβικών εταιρειών, 63 ετών. Είναι αντιπρόεδρος στο κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Κεντρικής Μακεδονίας, γραμματέας στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Σερρών και μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΠ (Πανελλήνια Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου).

Εμ. Παππά: Μανδάνας Αργύριος. Ελεύθερος επαγγελματίας, 65 ετών. Σπούδασε Γεωλογία στην Μπολόνια της Ιταλίας. Εδρασε συνδικαλιστικά με τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ) και στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ). Δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στο αγροτικό κίνημα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα.

Σιντικής: Ιωαννίδου Μαρία. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, 31 ετών. Απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Φοιτήτρια μεταπτυχιακού Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών. Εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος και ήταν μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων ν. Σερρών. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρολόης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατερίνης: Τσουπέης Νικόλαος. Αυτοαπασχολούμενος, 48 ετών. Πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός απόφοιτος του ΑΠΘ. Διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κατερίνη από το 1997. Μέλος του ΤΕΕ και μέλος στο ΔΣ του τμήματος ΤΕΕ Πιερίας.

Δίου - Ολύμπου: Κουρίτα Κατερίνα. Δασκάλα, 45 ετών, μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ. Ζει και εργάζεται στο Λιτόχωρο. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πιερίας. Δημοτική σύμβουλος στον δήμο Δίου - Ολύμπου. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ.

Πύδνας Κολινδρού: Γιαγκόπουλος Αθανάσιος. Γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Ξεκινώντας από υπαλληλική σχέση δημιούργησε την εταιρεία «VITASLIMELECTRONICMEDICAL» που ασχολείται με κατασκευές ηλεκτρονικών μηχανημάτων αισθητικής τελευταίας τεχνολογίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κατασκευής και Εμπορίας Μηχανημάτων Αισθητικής και Καλλυντικών (ΠΣΑΜΚΑ). Από πολύ νωρίς δραστηριοποιήθηκε στους κοινωνικούς αγώνες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Βέροιας: Μελιόπουλος Γιώργος. Πυροσβέστης, 47 ετών. Εργάζεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας. Για τέσσερα χρόνια, από το 2008 έως το 2012, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας. Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας.

Αλεξάνδρειας: Ιακωβίδης Ηλίας. Εργάτης, 34 ετών. Απόφοιτος Ενιαίου Λυκείου Τεχνολογικής κατεύθυνσης - κύκλου Πληροφορικής & Υπηρεσιών, απόφοιτος Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών στον Τομέα Πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας.

Νάουσας: Τσουκαλάς Θωμάς. Χειρουργός, 56 ετών. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική στο «Θεαγένειο» ΑΝ Θεσσαλονίκης και εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία Μαστού. Μετεκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Μαστού της Α' Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στη Μονάδα Μαστού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης (HUG). Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα διατηρεί ιατρείο στη Θεσσαλονίκη και χειρουργεί σε νοσοκομειακή μονάδα της Θεσσαλονίκης. Περιοδικά επισκέπτεται τη Μυτιλήνη προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ασθενείς του Βορ. Αιγαίου. Από φοιτητής πήρε ενεργό μέρος στο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Συμμετείχε σε αποστολή ιατρικής βοήθειας στον χειμαζόμενο από τον αποκλεισμό και τους βομβαρδισμούς γιουγκοσλαβικό λαό. Διετέλεσε πρόεδρος της Παλλεσβιακής Επιτροπής Ειρήνης (2016-2018), παραρτήματος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ). Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νάουσας την περίοδο 1999-2002 και διετέλεσε αντιδήμαρχος Νάουσας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Πέλλας: Παπαδοπούλου Ολυμπία. Συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών, 53 ετών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣ Γιαννιτσών. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών. Μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Πέλλας. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ.

Αλμωπίας: Δρόσογλου Σταύρος. Συνταξιούχος ΟΤΑ, 64 ετών. Ηταν εκλεγμένος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης, όπου εργαζόταν. Είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Αριδαίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ - Φίλων και Απογόνων. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ.

Εδεσσας: Τσιτσάγκας Χαράλαμπος (Μπάμπης). Είναι γεννημένος στην Εδεσσα και μεγάλωσε στην Αρνισσα, 51 ετών. Πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Διατηρεί Λογιστικό Γραφείο στην Εδεσσα από το 2004.

Σκύδρας: Σουμελίδης Γιάννης. Αγρότης - ροδακινοπαραγωγός, 51 ετών. Μέλος του ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ» Πέλλας και συμμετέχει στον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτών, παίρνοντας μέρος στις συνεδριάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Ολα τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Μαυροβουνίου. Είναι μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου του χωριού του «ΔΟΞΑ» Μαυροβουνίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ

Κιλκίς: Φαχουρίδης Γιάννης. Αρχιτέκτονας, 57 ετών. Δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κιλκίς. Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κιλκίς.

Παιονίας: Βασιλακάκης Τάσος. Πολιτικός μηχανικός, 42 ετών. Υπάλληλος στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στον δήμο Κιλκίς. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη «Σεισμική μηχανική και τις αντισεισμικές κατασκευές». Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολυγύρου: Χριστιανού Αγγελική. Συνταξιούχος νηπιαγωγός, 60 ετών. Πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Χαλκιδικής. Δημοτική σύμβουλος στον δήμο Πολυγύρου. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ.

Αριστοτέλη: Παρθενιάδης Κυριάκος. Οικονομολόγος, 26 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα «Logistics και Διαχείριση Αλυσίδας Εφοδιασμού» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στο πανεπιστήμιο δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και για 4 χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής του. Είναι γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Χαλκιδικής του ΚΚΕ.

Κασσάνδρας: Ποτίογλου Πρόδρομος. Αγρότης, 59 ετών. Εργάστηκε ως ναυτεργάτης στη Γερμανία και σήμερα ασχολείται με τη μελισσοκομία. Δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κασσάνδρας.

Νέας Προποντίδας: Κολογκούνης Παναγιώτης. Αγρότης, 25 ετών. Σπουδαστής στο Τμήμα Επισκευής και Συντήρησης Γεωργικών Μηχανημάτων. Δραστηριοποιήθηκε στο αγροτικό κίνημα.

Σιθωνίας: Λάζαρος Παντελής. Αυτοαπασχολούμενος στον κλάδο επισιτισμού - τουρισμού, 30 ετών. Εχει σπουδάσει στο ΔΙΕΚ Επανομής Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων. Διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΣΥΣΔΙΕΚ. Είναι μέλος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Σάρτης.


Για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

INTIME NEWS

Αβραμόπουλος Σωτήρης: Είναι 37 ετών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Εχει διατελέσει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του αντίστοιχου Τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) του προγράμματος «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» του ΕΑΠ.

Εχει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) στην προηγούμενη θητεία.

Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στο 10ο Συνέδριο το 2010. Στη συνέχεια, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Δήμος Θεσσαλονίκης

Ζαριανόπουλος Σωτήρης: Τραπεζοϋπάλληλος, 57 ετών. Φοίτησε στη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Μακεδονίας - Θράκης) από το 1981. Εξελέγη στο ΔΣ του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς το 2000. Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από το 2003 έως το 2014 γενικός γραμματέας του. Επίσης υπήρξε μέλος της διοίκησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Από το 2008 ήταν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org