ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
Σελ. /24
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βάζουμε ψηλά τον πήχη της διακίνησης της Διακήρυξης της ΚΕ

Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία προετοιμάζεται από τις Κομματικές Οργανώσεις η μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα περιλαμβάνει ένθετη τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τα φιλόδοξα πλάνα και τον καταμερισμό χώρων δουλειάς και συνοικιών, ώστε τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος να «οργώσουν» όλη την Ελλάδα. Ο όγκος των φύλλων που θα διακινηθεί αναμένεται πολύ μεγάλος. Πολλές Οργανώσεις φιλοδοξούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διακίνηση των τελευταίων ετών, ενώ τα πλάνα που θέτουν είναι μεγαλύτερα από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο.

Μαζί με το σχεδιασμό της εξόρμησης, γίνεται και η αφισοκόλληση με την αναγγελία της εξόρμησης, κρέμασμα πανό σε γειτονιές, μοίρασμα ανακοινώσεων, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα μαζικής διακίνησης της εφημερίδας με τη Διακήρυξη. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας. Για τρεις μέρες, όλο το Κόμμα και η ΚΝΕ, μαζί με τους οπαδούς τους, θα είναι στο πόδι, για να εγκαινιαστεί η χρονιά της μεγάλης επετείου για τα 100χρονα του ΚΚΕ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πανεξόρμηση αυτή θα σηματοδοτήσει ένα πολύ πλατύ άνοιγμα. Πρωτοπόροι εργαζόμενοι που καθημερινά δίνουν τη μάχη με το ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες, ψηφοφόροι του Κόμματος και οπαδοί που θέλουμε να μπουν στη μάχη. Εργαζόμενοι που τα τελευταία χρόνια βγάζουν συμπεράσματα, παρακολουθούν τις θέσεις μας, παίρνουν θάρρος από τη σταθερότητα του Κόμματος και αναθεωρούν τις χτεσινές πολιτικές επιλογές τους. Ολους αυτούς και ακόμα περισσότερους πρέπει να τους βρούμε τις επόμενες μέρες και η προμήθεια και μελέτη της Διακήρυξης να αποτελέσει έναυσμα για σταθερή πολιτική επαφή με νέους εργαζόμενους.

Εκτός από τον καλό σχεδιασμό, η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» είναι άλλο ένα όπλο για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο πήχης μπαίνει ψηλά και η κάθε ΚΟΒ, το κάθε μέλος, όλο το Κόμμα πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας σε αυτήν τη μάχη. Οι κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης συμβάλλουν στο πλατύ άνοιγμα, στην επαφή με περισσότερους εργαζόμενους. Αυτό το πεδίο, της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική, είναι και το πιο πρόσφορο για να ανοίξουμε τη συζήτηση για την αναγκαία ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ειδικά στους τόπους δουλειάς.

Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, λοιπόν, με τη Διακήρυξη για τα 100 χρόνια ηρωικής διαδρομής του ΚΚΕ, θα κάνουμε τη νύχτα μέρα!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύτιμη η συμβολή της ΚΝΕ στην επιτυχία της μάχης

Κατά 131,05% υπερκάλυψε το πλάνο της η Νεολαία του Κόμματος

Με μεγάλη επιτυχία έδωσε η ΚΝΕ τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης στο πλάι του ΚΚΕ από τον περασμένο Νοέμβρη. Η Νεολαία του Κόμματος κατάφερε να υπερκαλύψει το πλάνο της κατά 131,05%. Θυμίζουμε ότι το συνολικό πλάνο του Κόμματος υπερκαλύφθηκε κατά 130,47%, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για τις σημαντικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Ολες οι Οργανώσεις Περιοχής της ΚΝΕ υπερκάλυψαν τους στόχους που έθεσαν δείχνοντας τα περιθώρια που υπάρχουν για νέα βήματα στο να κερδηθούν νέοι από εργατικές - λαϊκές οικογένειες με το ΚΚΕ και τη στρατηγική του. Με αυτήν τη μεγάλη μάχη που στέφθηκε με επιτυχία, η ΚΝΕ «ανοίγει» το 2018, έτος - σταθμό αφού το Κόμμα κλείνει έναν αιώνα από την ίδρυσή του, ενώ η Νεολαία τα 50 της χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των Οργανώσεων, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ΟΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 201,75%, ακολουθώντας τα χνάρια της αντίστοιχης Κομματικής Οργάνωσης, που επίσης τερμάτισε πρώτη με 164,38%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΟΠ Αιγαίου με 178,05% και στην τρίτη η ΟΠ Εξωτερικού με 148,50%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Οργανώσεις: Αττικής με 136,81%, Πελοποννήσου με 134,20%, Δυτ. Ελλάδας με 133,60%, Κρήτης με 122,89%, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 120,20%, Κ. Μακεδονίας με 120,17%, Ηπείρου με 116%, Δυτ. Μακεδονίας με 100,60% και Θεσσαλίας με 100,20%.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση με απόφοιτους σχολών σοσιαλιστικών χωρών

Στο πλαίσιο των 100χρονων της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με απόφοιτους σχολών σοσιαλιστικών χωρών. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στη Μουσική Σκηνή «Κρεμλίνο», στον Πειραιά (Καραΐσκου 119, πλατεία Κοραή).

Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με απόφοιτους σχολών από τις σοσιαλιστικές χώρες.

Σε άμιλλα οι ΚΟΒ του Πειραιά

Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ καλεί τις ΚΟΒ της Οργάνωσης σε άμιλλα μεταξύ τους για να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα η διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με τη Διακήρυξη. Τα κριτήρια που έχουν τεθεί για την άμιλλα είναι: Η συνολική διακίνηση του φύλλου από κάθε ΚΟΒ (ποσοστό κάλυψης του πλάνου), η συμμετοχή των μελών και των φίλων κάθε ΚΟΒ στη διακίνηση και η διακίνηση της εφημερίδας σε εργατοϋπαλλήλους και ανέργους (ποσοστό επί της συνολικής διακίνησης).

Λαϊκό γλέντι στα Τρίκαλα

Γλέντι με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα, με σκοπό την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, αλλά και τη συμβολή στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, οργανώνει η ΤΟ Τρικάλων του ΚΚΕ, το Σάββατο 13 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο του δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ