ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο:

«Το πολυνομοσχέδιο - μαμούθ που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ίσως το πιο εμβληματικό νομοσχέδιο υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή θα είναι για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, που θα εξακολουθεί να ματώνει.

Η χτεσινή ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου θα μπορεί κάλλιστα να θεσμοθετηθεί ως "εθνική εορτή" του κεφαλαίου στην Ελλάδα, αφού γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημά του, αυτό που αφορά το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ξεκινώντας από το πρωτοβάθμιο επίπεδο, εκεί δηλαδή που σπάει κόκαλα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.

Το πολυνομοσχέδιο περιέχει επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, με βάση τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις της "απελευθέρωσης", ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας, τσεκούρι στα επιδόματα, γενίκευση των πλειστηριασμών, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, ακόμη για χρέη προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κ.λπ. Θεσπίζονται νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, άλλες που επιταχύνουν τη συγκέντρωση γης στους επιχειρηματικούς ομίλους, που παραδίδουν τον μεταλλευτικό πλούτο στο κεφάλαιο, με διαδικασίες εξπρές.

Την ίδια στιγμή, πέρα από τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, βάζει τις βάσεις και για ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, αφού οι συνέπειες πολλών από τις ρυθμίσεις που περιέχει (ιδιωτικοποιήσεις, αναμόρφωση μιας σειράς επιδομάτων κ.λπ.) θα φανούν πιο καθαρά το επόμενο διάστημα. Η λεγόμενη επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στη γνωστή λογική "κόβω από τους λιγότερο φτωχούς για να δώσω ελάχιστα στους πάμφτωχους". Η μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων βαφτίζονται προνομιούχοι και βλέπουν νέες απώλειες. Πρόκειται, δηλαδή, για αναδιανομή της φτώχειας, αφού το κεφάλαιο όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο και δεν πληρώνει τίποτα, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο πραγματικά γίνεται ακόμη πιο φανερό το ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μόνο που αυτό το ταξικό πρόσημο έχει τη σφραγίδα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που τα προωθεί πλέον και με το μαστίγιο του αυταρχισμού.

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν η κυβέρνηση, η ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, ο ΣΕΒ και οι παρατρεχάμενοί τους, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα βάλουν εμπόδια στη συλλογική πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Είναι βαθιά ανιστόρητοι, αν νομίζουν ότι μπορούν μ' αυτόν τον τρόπο να απαγορεύσουν την απεργία, την ίδια την ταξική πάλη.

Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι καθημερινά στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις και απεργίες που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις τις επόμενες μέρες. Να δυναμώσει η Κοινωνική Συμμαχία, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική, το ίδιο το σύστημα που θέλει τους εργαζόμενους δούλους του 21ου αιώνα».

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Φωκίδα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει την ετήσια εκδήλωση - συνεστίαση που διοργανώνει η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, το Σάββατο 13 Γενάρη και ώρα 8.30 μ.μ., στην Κίρρα, στην ταβέρνα «Διογένης».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης για τα 100 χρόνια του Κόμματος

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή για την παρουσίαση της Διακήρυξης για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, την πόλη όπου ιδρύθηκε το 1918 το ΚΚΕ, τη Δευτέρα 22 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Θα ακολουθήσει χρονικό της αγωνιστικής δράσης του Κόμματος μέσα από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντιπροσωπευτικά τραγούδια και κείμενα.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται με προσκλήσεις.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org