ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Για μια θέση στον τελικό

Με τα ημιτελικά του Μουντιάλ να θυμίζουν πλέον ...Εurο, αφού το τρόπαιο διεκδικούν τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες, ο πρώτος φιναλίστ αναδεικνύεται απόψε (21.00 - ΕΡΤ1) από την αναμέτρηση της Γαλλίας με το Βέλγιο. Η μάχη αναμένεται αμφίρροπη: Από τη μία οι «Τρικολόρ», από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης εξαρχής, και από την άλλη το πολλά υποσχόμενο Βέλγιο. Οι δύο ομάδες έχουν φτάσει μέχρι εδώ με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αλλά διαθέτοντας και οι δύο πλειάδα σπουδαίων παικτών.

Οι Γάλλοι, είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ που είχαν διοργανώσει, επιδιώκουν να ζήσουν φέτος αντίστοιχες στιγμές. Μετά τη σχετικά εύκολη πρόκριση επί της Ουρουγουάης, τα πράγματα αναμένονται διαφορετικά σήμερα για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, η οποία θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με την παρουσία του Ματουϊντί, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του.

Με τον «αέρα» της νίκης επί της Βραζιλίας στα προημιτελικά, την ψυχολογία στα ύψη και ένα σύνολο που δείχνει να μην έχει «ταβάνι» στους στόχους του, το Βέλγιο στη δεύτερη παρουσία του σε ημιτελικά Μουντιάλ (4ο το 1986) επιδιώκει την υπέρβαση και την πρόκριση στον τελικό. Πλήγμα αποτελεί η απουσία του τιμωρημένου Μενιέ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σοκ από το θάνατο νεαρού αθλητή

Σοκ και ερωτήματα προκαλεί το νέο περιστατικό με το θάνατο νεαρού αθλητή στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια αγώνων κολύμβησης. Ο 18χρονος Δημήτρης Παυλογιάννης του κολυμβητικού συλλόγου ΝΟ Αμφιθέας, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τους πανελλήνιους αγώνες κατηγοριών, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στην πισίνα του ξενοδοχείου, στο οποίο είχε καταλύσει. Μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (γύρω στη 1.30 μ.μ.), όπου στις 4 μ.μ. περίπου κατέληξε. Ο νεαρός αθλητής θεωρούνταν από τους πιο φερέλπιδες αθλητές της τεχνικής κολύμβησης και μάλιστα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα επιφάνειας, σημειώνοντας χρόνο 07:20.69. Για το συμβάν διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης.

  • Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Δ. Παυλογιάννη εξέδωσε η Διεύθυνση Νεολαίας Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών του δήμου Χαϊδαρίου, όπου γεννήθηκε ο εκλιπών, ο οποίος υπήρξε επίσης μέλος των Δημοτικών Προγραμμάτων Κολύμβησης το 2006 και κατόπιν αθλητής της ΑΕ Χαϊδαρίου, στα τμήματα Κλασικής και Τεχνικής Κολύμβησης, έως το 2017. Οπως ανακοινώθηκε, σε ένδειξη πένθους το Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό σήμερα Τρίτη.
BASKET LEAGUE
«Προβάρει» τα πράσινα ο Παπαπέτρου

Παίκτης του Παναθηναϊκού αναμένεται να γίνει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, έπειτα από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι διαφορές που υπήρξαν στο πρώτο «ραντεβού» της 24χρονου φόργουορντ και εκπροσώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν γεφυρώθηκαν ούτε στη δεύτερη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδερφούς Αγγελόπουλους. Εκει οριστικοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας μετά από 5 χρόνια, με τον Παναθηναϊκό να προσεγγίζει άμεσα τον παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον τεχνικό των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ. Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, σε συνάντηση μεταξύ του Παπαπέτρου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διαφορετική πρεμιέρα για τους «αιώνιους»

Διαφορετικές αποστολές περιμένουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, η οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη διοργάνωση, το διήμερο 11 και 12 Οκτώβρη. Από ελληνικής πλευράς «ποδαρικό» θα κάνει ο Παναθηναϊκός, που θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 11 Οκτώβρη, ενώ μια μέρα αργότερα ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Ρωσία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει πρεμιέρα με αντίπαλο την κάτοχο του Εurocup, Nταρουσάφακα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου - Εφές, Φενερμπαχτσέ - Γκραν Κανάρια, Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπασκόνια.

SUPER LEAGUE
Ανακοίνωσε Ποντένσε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου Πορτογάλου εξτρέμ, Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η ελληνική ομάδα είχε έρθει σε συμφωνία με τον παίκτη, αλλά εκκρεμούσαν κάποιες συζητήσεις με τη Σπόρτινγκ, που προέβαλε περισσότερες αξιώσεις, και προς στιγμήν φάνηκε το θέμα να «κολλάει». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

ΑΕΚ: Χαμηλό βαθμό πήρε η ΑΕΚ στο πρώτο τεστ ενόψει της νέας χρονιάς, αφού σε φιλικό παιχνίδι στην Πολωνία, όπου προετοιμάζεται, ηττήθηκε με 1-0 από τη Μιέτζ Λεγκνίκα, η οποία ήταν σαφώς πιο έτοιμη, καθώς ξεκινά σε δυο βδομάδες τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ο Μπάλαζ Μέγερι επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ατρόμητου. Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού υπέγραψε για δύο χρόνια στους Περιστεριώτες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ