ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
Σελ. /40
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεν χαλαρώνουν οι εξελίξεις... δεν χαλαρώνουμε κι εμείς!

Ούτε ψήφος χαμένη, ξαναγεμίζουμε τις κάλπες με τα κόκκινα ψηφοδέλτια!

Δύο βδομάδες μένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης της 25ης Ιούνη. Δυο βδομάδες, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να χαθεί ούτε λεπτό στη μεγάλη μάχη να ξαναγεμίσουν οι νέες αυτές κάλπες με τα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Το βράδυ της 25ης Ιούνη θα καταγραφεί άλλωστε νέο εκλογικό αποτέλεσμα, και με βάση αυτούς τους συσχετισμούς, η δύναμη που θα πάρει το ΚΚΕ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη της γνήσιας εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης της επόμενης μέρας. Από τις 26 Ιούνη και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη θα μείνει απλά ως μια καταγραφή χωρίς κάποιο πρακτικό αντίκρισμα. Πλέον αυτό που θα μετράει είναι το τι θα βγάλει η νέα κάλπη.

* * *

Μπροστά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, το ίδιο το σύστημα και τα επιτελεία του έχουν πάρει φωτιά: Εκβιασμοί και καλοπιάσματα, ψευτοδιλήμματα και επιθέσεις στο ΚΚΕ, προκλητική προβολή από τα ΜΜΕ κομμάτων - φαντομάδων για να σκορπάει η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ολα ρίχνονται στην προεκλογική αρένα, προκειμένου η προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιούνη, με άλλο εκλογικό σύστημα, με μεγαλύτερη νοθεία της λαϊκής θέλησης, να επιτελέσει τον ρόλο της. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι οι νέες εκλογές προκηρύσσονται για να ενταθεί ο εκβιασμός, να κλαπούν λαϊκές ψήφοι, για να μπορεί το σύστημα να έχει στα χέρια του μια ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση αλλά και μια σταθερή συναινετική συστημική αντιπολίτευση, που θα βάζει πλάτη στα δύσκολα.

* * *

Κάνουμε λοιπόν τη νύχτα μέρα, για να μην περάσει ο σχεδιασμός τους, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, κάθε περιθώριο για να καταγράψει το αποτέλεσμα της 25ης Ιούνη πράγματι την αποφασιστικότητα του λαού να αναμετρηθεί με την αντιλαϊκή κλιμάκωση.

Ο άδικος εκλογικός νόμος μάλιστα προσθέτει ακόμα περισσότερους λόγους για να μην πάει ούτε μια ψήφος για το ΚΚΕ χαμένη.

Με πλατύ άνοιγμα, καλό εξοπλισμό με επιχειρήματα, αντιπαράθεση, συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο δίνουμε μάχη για εξουδετέρωση αναστολών και δισταγμών, για ψήφο στο ΚΚΕ.

Η ψήφος στο Κόμμα κερδίζεται όπως και οι έδρες για να μπουν περισσότεροι αγωνιστές βουλευτές, κόντρα στην προσπάθεια να κλέψουν έδρες τα κόμματα του συστήματος, για να στείλουν πιο πολλούς βουλευτές της «αντιλαϊκής συμπολίτευσης» στη Βουλή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ κερδίζεται, προσπερνώντας κάθε είδους εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά στις νέες εκλογές. Αυτό απαιτεί καταρχήν κανένας εργαζόμενος, λαϊκός άνθρωπος, νέος και νέα, που ψήφισε ΚΚΕ στις 21 Μάη ή έχει αποφασίσει τώρα να ψηφίσει ΚΚΕ, να μην τη χαραμίσει.

* * *

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα μάχης που δίνεται σε όλη την επικράτεια, ώστε το Κόμμα να κρατήσει και να αυξήσει τις 26 έδρες που του έδωσε ο λαός. Μετράει η ψήφος παντού. Από το συνολικό αποτέλεσμα θα κριθεί το πόσες έδρες θα κρατηθούν, αλλά και πόσο θα αυξηθούν την επόμενη μέρα. Κι αυτό για να γίνει, ένας τρόπος υπάρχει, να πάρει το Κόμμα περισσότερες ψήφους και ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό.

Σε αυτήν την υπόθεση δεν χωράει καμιά παραίτηση από την προσπάθεια να γεμίσουν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Ιούνη οι κάλπες με ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τόσο από όσους στήριξαν το Κόμμα στις 21 Μάη, όσο και από ακόμα περισσότερους που μπορεί να ταλαντεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν το έκαναν.

* * *

Κάθε ψήφος μετράει σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια. Στο παραβάν και μπροστά στην κάλπη ο καθένας και η καθεμιά έχει τη δική του ψήφο, την ψήφο που δεν αναπληρώνεται με καμιά άλλη. Η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς στο ΚΚΕ θα αποτελέσει την προσωπική συμβολή για να ψηλώσει ακόμα περισσότερο το μπόι του λαού, να γίνει ακόμα ένα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό.

Επομένως, η λογική ότι «το αποτέλεσμα κρίθηκε από τις εκλογές της 21ης Μάη, οπότε δεν έχει σημασία η ψήφος μου» είναι λάθος. Ειδικά όποιος ψήφισε ΚΚΕ και νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του, όποιος ψήφισε ΚΚΕ και χαμογέλασε από το θετικό αποτέλεσμα για το Κόμμα, να μη χαραμίσει τη δυνατότητα που δίνεται στις εκλογές της 25ης Ιούνη, τόσο με τη δική του ψήφο, αλλά και με πολλές ακόμα.

* * *

Κάθε ψήφος θα παίξει ρόλο στο να αναδειχτεί ξανά ενισχυμένο το ΚΚΕ, και μάλιστα ακόμα πιο δυνατό, 3η δύναμη στην Αττική, ώστε να επανεκλέξει τους 11 βουλευτές και ο λαός να έχει κομμουνιστή εκπρόσωπο σε κάθε εκλογική περιφέρεια του νομού.

Κάθε ψήφος είναι σημαντική ώστε το Κόμμα να εκλέξει ξανά βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες που για πρώτη φορά εκλέγουν βουλευτή του ΚΚΕ.

Χρειάζεται προσοχή το εξής: Σε κάθε νομό, ακόμα και μια ψήφος μπορεί να είναι καθοριστική και για τον συνολικό συσχετισμό, αλλά και για το αν θα εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής, όπως για παράδειγμα στη Λέσβο που ο στόχος για το ΚΚΕ είναι να ξανακερδίσει την έδρα, κάτι που προϋποθέτει να αναδειχθεί σε 3ο κόμμα, θέση που έχασε για λίγες εκατοντάδες ψήφους.

* * *

Χωρίς να ξεκινάμε από το «μηδέν», αλλά με δεδομένο ότι πράγματι οι κάλπες θα είναι άδειες στις 25 Ιούνη, δίνουμε τη μάχη παντού.

Σήμερα οι 427.000 ψηφοφόροι που εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ, πολλοί για πρώτη φορά, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να το ξανακάνουν. Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει για τους πολλούς ακόμα που το σκέφτονταν, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το βήμα.

Οι νέες τραγωδίες που μεσολάβησαν από τις 21 Μάη, οι συστάσεις της Κομισιόν για το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης μέρας, η επιβεβαίωση ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε και τα κόμματα μιας χρήσης θα κάνουν αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, αλλά ότι χρειάζεται ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

* * *

Χωρίς αναβολή, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, με καλό προγραμματισμό, με άδειες, ακόμα και με προσαρμογές ώστε να αναβληθούν άλλες κανονισμένες υποχρεώσεις.

Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν, σε καμιά δυσκολία να εμποδίσει την απόφαση λαϊκών ανθρώπων να στηρίξουν το ΚΚΕ, ούτε στην κυβέρνηση της ΝΔ που απέρριψε μια σειρά προτάσεις του ΚΚΕ για να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σεζόν.

Στο χέρι μας είναι να βγει και πάλι ενισχυμένο το ΚΚΕ. Ούτε βήμα πίσω από την εξάντληση κάθε δυνατότητας.

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

-- Το Σάββατο 10 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στο Νέο Μοναστήρι και στις 12.30 μ.μ. στο Περιβόλι Δομοκού.

-- Την Κυριακή 11 Ιούνη, στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει και θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Ελάτειας.

-- Τη Δευτέρα 12 Ιούνη, στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Ποιος είναι ο δημιουργός του τουριστικού θαύματος;», που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52), στην αίθουσα εκδηλώσεων.

-- Την Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου (σταθμός Μετρό «Περιστέρι»).

-- Την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 12 μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ με θέμα «Ελεύθεροι χώροι ανοιχτοί στον λαό, κλειστοί στα επιχειρηματικά συμφέροντα», στο Παναιτώλιο, στη Νέα Ιωνία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ