ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Μάη 2015
Σελ. /40
ΥΓΕΙΑ

Αντιμέτωπο με τις μειώσεις προσωπικού, τις ελλείψεις βασικού ιατρικού εξοπλισμού και με τις άλλες συνέπειες από την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, που το οδηγεί σε υποβάθμιση, όπως και όλα τα άλλα νοσοκομεία, το Τζάνειο και οι εργαζόμενοι σε αυτό αγωνίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων του Πειραιά, αλλά και των νησιών, που απευθύνονται στο νοσοκομείο για περίθαλψη, εξετάσεις και νοσηλεία. Ο «Ριζοσπάστης» καταγράφει την κατάσταση που ζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Υγεία από τις Λαϊκές Επιτροπές, καθώς και στην οργάνωση της πανυγειονομικής απεργίας στις 20 του Μάη.

ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εργαζόμενοι και ασθενείς «πληρώνουν» τις μεγάλες ελλείψεις

Μειώνεται σταθερά το προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείνουν ή να υπολειτουργούν κλινικές και τμήματα

Από παλιότερη περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου στο Τζάνειο
Από παλιότερη περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου στο Τζάνειο
Το Τζάνειο Νοσοκομείο «αιμορραγεί», με το προσωπικό, υγειονομικό και βοηθητικό, να μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2010 μέχρι σήμερα, το νοσηλευτικό προσωπικό έχει μειωθεί κατά 123 άτομα. Από τις προβλεπόμενες 578 οργανικές θέσεις νοσηλευτών και νοσηλευτριών που προβλέπει το νέο «ψαλιδισμένο» οργανόγραμμα του νοσοκομείου, αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι 483.

Τα κενά «μπαλώνονται» όπως όπως με σπουδάστριες και σπουδαστές νοσηλευτικής, που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο νοσοκομείο. Αντίστοιχα, από το 2010, το ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί κατά 74 άτομα και το παραϊατρικό κατά 22 εργαζόμενους. Από το τέλος του 2014 στο νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός εργασίας.

Οσο για το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, αυτό στα τέλη του Απρίλη αριθμούσε 178 λιγότερους εργαζόμενους σε σύγκριση με το 2010. Είναι ενδεικτική η κατάσταση στα πλυντήρια, όπου σήμερα το μόνιμο προσωπικό αριθμεί μόλις δύο άτομα. Την ίδια στιγμή, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, η λειτουργία των πλυντηρίων απαιτεί ένα ελάχιστο προσωπικό οχτώ ατόμων.

Η συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τους εργολάβους. Ηδη, εργολαβικά συνεργεία έχουν αναλάβει την καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου, ενώ περιμένουν «στη γωνία» να πατήσουν πόδι και σε άλλους τομείς. Οσο ο αριθμός των εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας μειώνεται, τόσο αυξάνονται αυτοί που εργάζονται με «πεντάμηνα» προγράμματα, ολιγόμηνες συμβάσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ολα λειψά στη Μαιευτική - Γυναικολογική

Ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αντιμετωπίζει η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική. Το μαιευτήριο δεν μπορεί να εφημερεύει καθημερινά. Ακόμα και η συμμετοχή στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, δηλαδή κάθε τέσσερις μέρες, γίνεται με υπερβαίνουσες εφημερίες για τους γιατρούς της κλινικής.

Σοβαρά είναι τα κενά όσον αφορά τις μαίες. Οπως υπογραμμίζει το προσωπικό, εδώ και μια δεκαετία σχεδόν δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μαίας, με αποτέλεσμα η κλινική να καλείται σήμερα να λειτουργήσει με μόλις 9 μαίες, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις μειώνουν συνεχώς τον αριθμό τους.

Μετ' εμποδίων λειτουργεί η κλινική και όσον αφορά τον εξοπλισμό και τις υποδομές της. Από τα δύο χειρουργικά κρεβάτια που διαθέτει το ένα υπολειτουργεί. Ταυτόχρονα, λείπουν βασικά ιατρικά μηχανήματα. Υγειονομικοί αναφέρουν ως πιο σημαντικές τις ελλείψεις λαπαροσκοπίου και υστεροσκοπίου.

Πρόκειται για εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για διερευνητικές και άλλες επεμβάσεις, του οποίου η απουσία δεν επιβαρύνει μόνο τους υγειονομικούς αλλά και τις ίδιες τις ασθενείς. Κι αυτό γιατί αναγκαστικά υποβάλλονται σε ανοιχτές χειρουργικές επεμβάσεις, ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, δηλαδή σε ιατρικές διαδικασίες που συνεπάγονται μεγαλύτερη επιβάρυνση και απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης.

Σε συνεχή επιφυλακή βρίσκονται οι τέσσερις εργαζόμενοι στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου. Καθημερινά γίνονται κατά μέσο όρο γύρω στις 20 αξονικές. Ο φόρτος εργασίας είναι, όπως διαπιστώνουν, μεγαλύτερος από ποτέ, καθώς στο Τζάνειο φτάνουν περιστατικά από τα Νοσοκομεία «Μεταξά» και «Αττικόν».

Η βάρδιά τους δεν τελειώνει όταν φεύγουν από το νοσοκομείο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν αν παρουσιαστεί ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άδειες που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι λόγω της έκθεσής τους σε ακτινοβολία έχουν πλέον κοπεί. Παράλληλα, ενώ το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο αυτός δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία.

Κλείνει η μία Χειρουργική Κλινική

Ενα ακόμα πλήγμα φαίνεται πως πρόκειται να δεχθεί το Τζάνειο, αφού την περασμένη βδομάδα έγινε γνωστό ότι δρομολογείται το κλείσιμο της Γ' Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, μέσα από τη συγχώνευσή της με την Α' Χειρουργική Κλινική. Τη συγχώνευση πρότεινε στη Β' ΥΠΕ η διοίκηση του νοσοκομείου, της οποίας η απάντηση εκκρεμεί, με το σκεπτικό ότι το προσωπικό της αναμένεται να μειωθεί λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Ετσι, αντί να αναπληρωθούν οι αποχωρήσεις και να καλυφθούν οι κενές θέσεις, προτείνεται να κλείσει η μια κλινική. Ηδη οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή, την περασμένη Πέμπτη, καταγγέλλοντας την πρόταση για κλείσιμο της κλινικής, ενώ σχεδιάζουν νέα κινητοποίηση αύριο, Δευτέρα.

Ο διευθυντής της κλινικής, Νίκος Φαρμάκης, τονίζει πως μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει δυσλειτουργία και θα αποτελέσει πλήγμα για το νοσοκομείο. Εξηγεί ότι με τη συγχώνευση διαταράσσεται τόσο το κλινικό όσο και το εκπαιδευτικό έργο, αφού θα επέλθουν μειώσεις στον αριθμό των κλινών αλλά και των ειδικευόμενων γιατρών. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως ο αριθμός των περιστατικών που αντιμετωπίζονται στην κλινική βαίνει αυξανόμενος χρόνο με το χρόνο.

Ετσι, το 2014 τα χειρουργεία, τακτικά και έκτακτα, ξεπέρασαν τα 700 έναντι 666 το 2013. Σε ετήσια βάση, τα περιστατικά που φτάνουν στην κλινική υπερβαίνουν τις 3.000 ενώ περισσότερα από 1.000 από αυτά καταλήγουν σε εισαγωγή για νοσηλεία.

Με βάση τα παραπάνω, η κλινική όχι απλά δεν θα έπρεπε να κλείσει αλλά θα χρειαζόταν να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό. Κι ενώ το κλείσιμο της Χειρουργικής απειλεί να αποδυναμώσει το νοσοκομείο, είναι φανερό πως από μια εξέλιξη σαν αυτή, ωφελημένοι βγαίνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Υγείας, αφού βλέπουν την πελατεία και τα κέρδη τους να αυξάνονται παράλληλα με την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.

Πρώτα θύματα τα παιδιά

Από παλιότερη παρέμβαση στα ταμεία του «Τζάνειου»
Από παλιότερη παρέμβαση στα ταμεία του «Τζάνειου»
Σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τις λαϊκές οικογένειες του Πειραιά αποτελεί η ανυπαρξία ενός δημόσιου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην περιοχή. Σε αυτό το φόντο, η Παιδιατρική Κλινική του «Τζάνειου» πασχίζει να καλύψει το κενό, αντιμετωπίζοντας όμως μια σειρά προβλήματα και ελλείψεις.

Το σοβαρότερο πρόβλημα, όπως αναφέρουν γιατροί της Κλινικής, είναι η έλλειψη υποειδικοτήτων και συγκεκριμένα κατά βάση χειρουργικών υποειδικοτήτων. Η έλλειψη αυτή συνδέεται και με το γεγονός ότι η Παιδοχειρουργική - Παιδοορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου έπαψε να λειτουργεί στο τέλος του 2013, αφού σταδιακά αποψιλώθηκε από προσωπικό.

«Υπάρχει μόνο στο οργανόγραμμα», δηλαδή μόνο στα χαρτιά, όπως αναφέρουν. Στην πράξη, οι κάτοικοι του Πειραιά αλλά και των γύρω δήμων πρέπει να απευθυνθούν είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είτε στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.

«Τα επείγοντα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται εδώ. Δεν μπορεί ένα θλαστικό τραύμα, ένα κάταγμα, ένα επείγον περιστατικό, να πρέπει να φτάσει στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας», τονίζουν γιατροί της Παιδιατρικής. Επισημαίνουν πως η περίθαλψη των παιδιών, ως ανήλικων ασθενών, συνεπάγεται αυξημένη γι' αυτούς ευθύνη. Οπως διαπιστώνουν, όμως, την ευθύνη αυτή δε φαίνεται να τη συμμερίζεται το κράτος.

Με δεδομένη την πορεία που οδήγησε στο κλείσιμο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, φαντάζει κακόγουστο αστείο το γεγονός ότι το καινούργιο κτίριο του «Τζάνειου», που κατασκευάστηκε περίπου πριν μια δεκαετία, προοριζόταν να λειτουργήσει ως Κέντρο Μητέρας - Παιδιού.

Τελικά, του έμεινε μόνο ο τίτλος, αφού ποτέ δε λειτούργησε ως τέτοιο και ο πέμπτος όροφος, όπου στεγάζεται η Παιδιατρική Κλινική. Και σε αυτόν τον έναν όροφο όμως, όπως καταγγέλλουν γιατροί της Κλινικής, νοσηλεύονται πλέον και ενήλικες, αφού έχουν μεταφερθεί εκεί και άλλες κλινικές. Μάλιστα, μια σειρά από ...ντουλάπες διαχωρίζει την Παιδοψυχιατρική από τους ενήλικους νοσηλευόμενους.

Παράλληλα, το προσωπικό της Παιδιατρικής παρέχει και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τόσο στα πλαίσια της Κλινικής, αφού η συρρίκνωση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στρέφει περισσότερους γονείς στο νοσοκομείο, όσο και έξω από αυτό, με επισκέψεις, για παράδειγμα, σε σχολεία ή και εμβολιασμούς.

Οι γιατροί της Παιδιατρικής ασχολούνται, επίσης, με τα νεογνά στη Μαιευτική Κλινική. Σήμερα, στο «Τζάνειο» δεν υπάρχει Μονάδα Νεογνών. Οπως υπογραμμίζει το υγειονομικό προσωπικό, υπάρχουν οι μελέτες, ο χώρος και οι υποδομές για να λειτουργήσει η Μονάδα άμεσα, μέσα στο επόμενο διάστημα, πράγμα που είναι απαραίτητο για τη φροντίδα των νεογνών.

Καμιά ανοχή στη σημερινή κατάσταση

Μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Απ. Κόκκινος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο

Για την ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπόθεση της διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας για τους ίδιους και τα παιδιά τους, μπροστά στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη αλλά και στο πρόγραμμα δράσης που έχουν αποφασίσει οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής του Πειραιά, μιλά στον «Ριζοσπάστη» ο Αποστόλης Κόκκινος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Τζάνειο, εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

«Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να μη δείξουν καμία αναμονή μπροστά στη σημερινή κατάσταση, ούτε να τρέφουν αυταπάτη πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο μέτωπο της Υγείας μπορούν να λυθούν από την κυβέρνηση», σημειώνει. Οπως εξηγεί, «η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει όσον αφορά τις ελλείψεις, τα φαινόμενα απληρωσιάς και εντατικοποίησης. Πρόσφατα, μάλιστα, το ιατρικό προσωπικό σε δυο κλινικές του νοσοκομείου, την Α' Παθολογική και τη Γ' Χειρουργική, προχώρησε σε επίσχεση εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες».

«Οσο τα νοσοκομεία λειτουργούν σαν επιχειρήσεις ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά για την υγεία του», τονίζει ο Απ. Κόκκινος, και σχολιάζει πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία είναι σταγόνα στον ωκεανό: «Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόνο από το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικού του Τζάνειου, από το 2010 μέχρι σήμερα είχαμε 219 αποχωρήσεις, από τις οποίες δεν αναπληρώθηκαν παρά ελάχιστες».

Αντίστοιχα, η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ δεν σημαίνει την κατάργηση των δυσβάσταχτων χαρατσιών για όσους περνούν την πόρτα του νοσοκομείου. Οπως εξηγεί, συνεχίζουν να ισχύουν τα «χαράτσια» της τάξης των 70 ευρώ στα απογευματινά ιατρεία, ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν για μια σειρά υλικά και φάρμακα απαραίτητα για τη νοσηλεία τους.

Υπενθυμίζει πως αντίστοιχο σκηνικό είχε στηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν αντικατέστησε το χαράτσι των 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο με «ισοδύναμα» μέτρα φορολόγησης, τα οποία παραμένουν και σήμερα σε ισχύ. «Αυτό που γίνεται με μέτρα σαν τα παραπάνω είναι ένα μοίρασμα της φτώχειας ανάμεσα στο λαό. Αυτό που παρουσιάζεται σαν δήθεν φιλολαϊκή πολιτική δεν είναι στην πραγματικότητα παρά κάποια ψίχουλα σε αυτούς που βρίσκονται σε πλήρη ανέχεια, ψίχουλα που κόβονται από τους υπόλοιπους εργαζόμενους», καταλήγει.

Πρόγραμμα δράσης από τις Λαϊκές Επιτροπές

Σε εξέλιξη νέος γύρος κινητοποιήσεων με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και Συλλόγων της ΟΓΕ στο Νοσοκομείο
Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και Συλλόγων της ΟΓΕ στο Νοσοκομείο
Οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής έχουν και στο παρελθόν κινητοποιηθεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Το προηγούμενο διάστημα πήραν πρωτοβουλίες, ανέδειξαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο «Τζάνειο», προέβαλλαν ανάλογα αιτήματα και διεκδικήσεις.

Για παράδειγμα, οργάνωσαν παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο κλείσιμο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής. Συνεχίζουν και σήμερα να διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία της. Κινητοποιήθηκαν ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής. Ανέλαβαν δράση για να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, παιδιά άνεργων και ανασφάλιστων.

Ξεκινώντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων, το πρόγραμμα παρεμβάσεων που έχουν αποφασίσει, μετά από σύσκεψη με σωματεία και φορείς, οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας είναι το εξής:

Το διάστημα 11-15 Μάη, θα προχωρήσουν σε κατά τόπους παρεμβάσεις με βάση τα προβλήματα σε κάθε περιοχή. Στις 18 Μάη, θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 μ.μ., στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου). Στις 28 Μάη, αποφασίστηκε παν-κινητοποίηση με συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ., στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

Οι Λαϊκές Επιτροπές διεκδικούν:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλινικές και τα τμήματα που έκλεισαν. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
  • Να δημιουργηθεί Παιδιατρικό Νοσοκομείο στον Πειραιά, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών για τις παροχές Υγείας. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Κορύφωση στις 20 του Μάη

Με ορίζοντα την πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη, οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική κλιμακώνουν τη δράση τους για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία. Λαϊκές Επιτροπές και φορείς από τη Δυτική Αθήνα, το Μενίδι και τη Φυλή προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 14 Μάη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας. Για την προετοιμασία της, οργανώνουν τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., παρέμβαση στο ΙΚΑ Πετρούπολης και την Τρίτη, στις 10 π.μ., στο ΙΚΑ Μενιδίου.

Σε πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατέληξε η σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Αποφασίστηκε συγκέντρωση στις 19 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Ρολόι στη Νεάπολη και στις 20 Μάη συμμετοχή στην απεργία των υγειονομικών και στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) των Δυτικών Συνοικιών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων «Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου» και «Θεαγενείο», η Ενωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά, το Σωματείο Εργαζομένων «Coca - Cola 3E», η Ενωση Πολιτών Μετεώρων, ο Σκακιστικός Ομιλος Πολίχνης κ.ά.

Επίσης, στις 20 Μάη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ οργανώνουν παν-συνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία στις 20 Μάη και συμμετέχει στη νέα κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη δημόσια Υγεία, στις 14 Μάη, στο υπουργείο Υγείας.

Την Τρίτη 12 Μάη, Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή - Νοσηλεύτριας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) θα διοργανώσει στο αμφιθέατρο - δώμα του «Ευαγγελισμού» εκδήλωση - ημερίδα με θέμα «Εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών - Ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στο νοσοκομείο». Την Πέμπτη 14 Μάη, στις 7 μ.μ., θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των Λαϊκών Επιτροπών στο υπουργείο Υγείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ευτυχία ΧΑΪΝΤΟΥΤΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ