ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ
Στις κάλπες κρίνεται με τι όρους θα παλέψουμε για τη ζωή μας

Σε συγκέντρωση στα Γιάννενα μίλησε η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Συγκέντρωση μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Γιάννενα, με κεντρική ομιλήτρια την Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια περιφερειάρχη Ηπείρου. Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης η Γεωργία Γεωργιάδου, υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Μπ. Παππάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών (λόγω προβλήματος υγείας του υποψήφιου δημάρχου Τάκη Τασιούλα).

Στην ομιλία της η Ολυ Τσουμάνη μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις 26 του Μάη το πρωί θα κρίνεται με τι όρους θα παλέψουμε για τη ζωή μας, από τι θέση θα αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, αν θα ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών ή αν θα αφήσουμε κι άλλα χρόνια να πάνε χαμένα.

Στις εκλογές του Μάη, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", δώστε απάντηση στην ΕΕ των μονοπωλίων, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελιά, το Ποτάμι και άλλοι. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε, να επιβάλουμε μέτρα ανακούφισης, να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού (...)

Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην περιφέρεια και τους δήμους. Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στην Τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών».

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στα Γιάννενα
Η Ο. Τσουμάνη επισήμανε ότι οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε όλους τους δήμους, όλοι όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της έδωσαν τις δυνάμεις τους για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014-2020, τόνισε πως λένε ψέματα οι υποψήφιοι των ΝΔ (Καχριμάνης), ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ (Ζάψας), ΣΥΡΙΖΑ (Γεροβασίλη) ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι εργαλείο ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Είτε με «επενδύσεις» είτε με «πρωτογενή ανασυγκρότηση» ο λαός θα είναι τσακισμένος κι αυτό μιας και όπως επισήμανε «το νέο ΕΣΠΑ είναι εργαλείο που θα γιγαντώσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ρίχνει στον Καιάδα τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα».

«Μη χαρίσεις την ψήφο σου στα κόμματα του ευρωμονόδρομου», κατέληξε η Ο. Τσουμάνη, συμπληρώνοντας πως «ενώ η ψήφος για σένα θα είναι στο συγγενή, το φίλο ή το γνωστό, θα καταμετρηθεί υπέρ της πολιτικής ΕΕ - τρόικας - κυβέρνησης (...) ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην Ηπειρο την πραγματική ανατροπή με το ΚΚΕ πρωταγωνιστή. Είναι αισχρό ψέμα ότι μπορεί χωρίς το λαό πρωταγωνιστή να δούμε άσπρη μέρα, δεν την είδαμε ποτέ. Μένουν 10 μέρες μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δύο εβδομάδες μέχρι τις ευρωεκλογές. Να μη μείνει κανένα σπίτι, κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος, κανένας επαγγελματίας που δε θα πάρει το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο και το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο. Αξίζει τον κόπο να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε τη νύχτα μέρα».


Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Τσουμάνη Ολγα (Ολυ), δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Ιωαννίνων: Πρέντζας Γιώργος, νοσηλευτής, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Αρτας: Ζιώβας Βασίλης, δημοτικός υπάλληλος, περιφερειακός σύμβουλος

Θεσπρωτίας: Παπαθεοδώρου Γιάννης, συνταξιούχος

Πρέβεζας: Κωτσαντής Κώστας, δημόσιος υπάλληλος, περιφερειακός σύμβουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωαννιτών: Τασιούλας Δημήτριος (Τάκης), αυτοαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών, μέλος Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ

Ζίτσας: Μανούσης Σωτήρης, οικοδόμος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωαννίνων

Δωδώνης: Τόκας Αναστάσιος (Τάσος), δάσκαλος, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Β. Τζουμέρκων: Κίτσου Αναστασία (Τασία), ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οργανωτικός Γραμματέας ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Κόνιτσας: Σδούκος Δημήτρης (Τάκης), κτηνοτρόφος

Πωγωνίου: Καραγιάννης Παναγιώτης, ασκούμενος δικηγόρος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ

Αρτας: Παπαϊωάννου Κώστας, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αρταίων

Κεντρικών Τζουμέρκων: Λύκος Χρήστος, συνταξιούχος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ηγουμενίτσας: Δήμας Θεόδωρος (Δώρης), έμπορος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας

Παραμυθιάς: Μαρέτας Αρης, συνταξιούχος οικοδόμος

Φιλιατών: Ρέγκας Λαέρτης, φυσιοθεραπευτής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Πρέβεζας: Νόβας Γιάννης, συνταξιούχος γιατρός, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

Πάργας: Γάκης Σωτήρης, συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος, μέλος ΔΣ Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ

Ζηρού: Γείτονας Μενέλαος, εκπαιδευτικός (ΕΠΑΛ), μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Αρτας

Νικολάου Σκουφά: Κικιώνης Κώστας, συνταξιούχος


Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Γουλής Θεόδωρος, παθολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Κέρκυρας: Μπορμπότης Γιάννης, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Λευκάδας: Βερροιώτης Μάκης, οικοδόμος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Λευκάδας

Ζακύνθου: Κορφιάτης Γιάννης, συνταξιούχος δάσκαλος, περιφερειακός σύμβουλος

Κεφαλονιάς: Μαντζουράτος Δημήτρης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση, μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, περιφερειακός σύμβουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρας: Χαραλάμπους Χαράλαμπος, συνταξιούχος γιατρός, δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδας: Σταματέλου Δήμητρα, παθολόγος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ζακύνθου: Κωνσταντίνου Γιώργος, τραπεζοϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, δημοτικός σύμβουλος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κεφαλονιάς: Γκισγκίνης Νίκος, επαγγελματίας, μέλος της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, δημοτικός σύμβουλος

Ιθάκης: Μαυροκέφαλος Νώντας, καθηγητής μαθηματικών στη δημόσια εκπαίδευση, δημοτικός σύμβουλος


ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης πίσω από την εγκατάλειψη των νησιών

Περιοδεία σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σάμου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντώνης Δράκος, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ικαρία, στους Φούρνους και τη Θύμαινα από την περασμένη Κυριακή έως και την Τρίτη.

Το τριήμερο αυτό ενημερώθηκε από κοντά για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των 3 νησιών και ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις αιτίες της εγκατάλειψης των νησιών και των προβλημάτων που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κινδυνεύει καθημερινά η ζωή τους, τα παιδιά μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, καράβια έχουν όποτε θέλουν οι εφοπλιστές. Μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, το εισόδημα και αυξάνονται οι φόροι και τα χαράτσια.

Ο Α. Δράκος αφού συζήτησε με τους κατοίκους των νησιών για τις αιτίες όσων τους ταλαιπωρούν, τους κάλεσε να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τοπικές εκλογές.

«Είμαστε οι μόνοι», υπογράμμισε, «που αντιπολιτευόμαστε την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και λέμε ότι η λύση δεν βρίσκεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά στην έξοδο από την ΕΕ, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Οι άλλες δυνάμεις όχι μόνο δεν καταγγέλλουν την πολιτική που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη αλλά στα προγράμματά τους υπόσχονται ότι θα την υλοποιήσουν κιόλας. Και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα που συγκυβέρνησαν μέχρι σήμερα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΗΜΑΡ) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί δηλώνουν ανεξάρτητοι από τα κόμματά τους, ή κρύβουν με ποιο κόμμα και ποια πολιτική είναι. Ενα είναι σίγουρο, ότι δεν είναι ανεξάρτητοι από την κυρίαρχη πολιτική και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Οτι δεν θα αγωνιστούν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική της ΕΕ που γεννάει τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ