ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ πολλαπλασιάζει τη δύναμη του λαού

Σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

«Ψηφίζω - δυναμώνω το ΚΚΕ παντού! Δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!» Αυτό ήταν το σύνθημα της μαζικής, μαχητικής, γεμάτης παλμό συγκέντρωσης στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα, όπου μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς και χαιρέτισαν η Σοφία Ντούρου, μέλος της ΕΠ Στερεάς του ΚΚΕ, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και ο Β. Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος κάλεσε το λαό της Χαλκίδας να βαδίσει στις κάλπες, αξιοποιώντας την πείρα του, να απορρίψει τα ψεύτικα διλήμματα που στόχο έχουν να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο. Να καταψηφίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης που βάζουν το εκβιαστικό δίλημμα της σταθερότητας για να περνούν νέα αντιλαϊκά μέτρα και να ακινητοποιήσουν το λαό.

Οι υποσχέσεις πως με τον ερχομό της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα λυθούν τα λαϊκά προβλήματα είναι ψεύτικες, επεσήμανε, γιατί αυτή θα συνεχίσει να έχει κριτήριο το κέρδος των λίγων, θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των καπιταλιστών, ενώ την ίδια στιγμή ο λαός θα συνεχίσει να στενάζει με τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη και στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσει στις 25 Μάη για να φύγει η κυβέρνηση στις 26. Σημείωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να φύγει και στη θέση της να έρθει άλλη που θα εφαρμόσει το ίδιο επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική, γιατί θα έχει μείνει στη θέση της η πλουτοκρατία, η ΕΕ, οι συνθήκες και η στρατηγική της, το ξήλωμα των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Μέσα σ' αυτό το σκηνικό που καλλιεργεί συγχύσεις μία είναι η λύση: Σταθερά το τιμόνι και μπροστά με ψήφο στο ΚΚΕ και στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και ο λαός θα δικαιωθεί, γιατί θα διαπιστώσει πως θα πολλαπλασιαστεί η δική του δύναμη.

Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας ζήτημα, γιατί αυτή η λυκοσυμμαχία βρίσκεται πίσω από την κατάργηση θεμελιακών δικαιωμάτων και συνεχώς γίνεται πιο επιθετική (...) Οι συνδυασμοί που είναι υπέρ του δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος και την επιχειρηματικότητα, αυτοί που είναι υπέρ της ΕΕ, του "Καλλικράτη" και της διαχείρισης των μεγάλων συμφερόντων, στην Περιφέρεια και τους Δήμους θα συνεχίσουν να είναι υπερασπιστές της πολιτικής που χτυπάει το λαό. Αυτό τονίζει η πείρα πολλών χρόνων.

Κι αυτοί που λένε ψηφίστε μας για να βάλουμε το παιδί ή τον άνεργο σε μια θέση, είναι τελειωμένοι από χέρι, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αξίζουν μόνο τη λαϊκή περιφρόνηση».

Ο Γ. Μαρίνος, κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε σε μαζική και αποφασιστική υπερψήφιση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τονίζοντας: «Το ΚΚΕ ενημέρωσε έγκαιρα τους εργαζόμενους για την καπιταλιστική κρίση, τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ, την επίθεση του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεων, κάλεσε το λαό να πάρει τα μέτρα του.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως το ΚΚΕ είναι πρωταγωνιστής των αγώνων για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, για δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, στο πλευρό της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας.

Είναι κοντά στους απολυμένους του "Σέλμαν", της "Νεοσέτ", της "Μηχανικής", της "Ιντερκέμ", της "Πλεξάκο", είναι κοντά στους εργαζόμενους του "Τσιμεντάδικου" που δίνουν μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά, στους εργαζόμενους του "Μιμίκου" που είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες, του "Κελαϊδίτη" που δεν βάζει ένσημα, είναι κοντά στους εργαζόμενους της περιοχής μας. Αντιτίθεται στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τώρα! Να βγούνε συμπεράσματα, να γίνει επιλογή που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα για να πιάσει τόπο η ψήφος του λαού με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση". Μαζί μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου και να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων, να δυναμώσουμε την ενότητα των εργαζομένων, τη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Μαζί μπορούμε να αντεπιτεθούμε, να σπάσουμε τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης και πολιτικής, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, με τον πλούτο που παράγει στα δικά του χέρια».

Νέο προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ

Με το ερώτημα «Τι περιμένεις;» το καινούργιο σποτ του ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στο λαό και τη νεολαία, απαντά στις ψεύτικες υποσχέσεις των κομμάτων που είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δείχνει την πραγματικότητα της λυκοσυμμαχίας.

Χτες, επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο μεγάλο βίντεο του ΚΚΕ για τις εκλογές (διάρκειας 7 λεπτών), το οποίο εστιάζει στη νεολαία.

Δείτε το σποτ στη διεύθυνση www.902.gr/node/43185 και το 7λεπτο βίντεο στη διεύθυνση www.902.gr/node/43244.

Ερωτήματα αν μη τι άλλο...

«Τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία, πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων. Να σας το πω ευθέως: Οταν στη Βουλή ακούγεται ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεστε ότι, επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι, κάτι είναι πίσω από αυτό. Δεν μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και να δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα. Είχανε πει ότι έχουν ιδρυθεί σκοπευτικοί όμιλοι με 2.000 ανθρώπους όπου εκεί μαζευόντουσαν όπλα ή ότι εκεί γίνονταν ασκήσεις κοντά σε στρατόπεδα όπου έφεδροι έκαναν ασκήσεις ή ότι υπήρχε σχέση με διευθυντικά στελέχη από την Αστυνομία κ.τ.λ. Αυτά τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα οποία εμείς πιστεύουμε ότι έχουν βάση αλήθειας θα έπρεπε να τα δει κανείς και ευλόγως θα έπαιρνε απόφαση χωρίς καμία αμφιβολία ότι υπήρχε συνυπευθυνότητα για τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση, έχουν μπει στην άκρη. Κι αυτό μας δημιουργεί ένα ερωτηματικό. Χρειάζεται σε βάθος να πάει αυτή η ιστορία. Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή».

Τη δήλωση αυτή έκανε προχτές ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης στον ρ/σ «Real». Εκτιμώντας την προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολύ σημαντική την ανάρτησε και στο ΑΠΕ. Γιατί όμως; Εχει αμφιβολίες ο Ν. Βούτσης και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης; Πού αποσκοπούν άραγε τοποθετήσεις που δημιουργούν ευνοϊκούς για το φασιστικό μόρφωμα συνειρμούς; Χρειάζονται άραγε τόσο ισχυρές αποδείξεις για να ψηφίσουν την άρση ασυλίας «χωρίς αμφιβολίες»; Τι εννοούσε άραγε το βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος όταν απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα έγραφε για τη Χρυσή Αυγή πως «δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (...), όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με τη στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος (...). Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».

Ερωτήματα καταθέτουμε, που αργά ή γρήγορα θα τα απαντήσει η ίδια η ζωή. Αν πάντως τέτοιες τοποθετήσεις υποτάσσονται στην κάλπη, τότε εκτός όλων των άλλων οι του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται και επικίνδυνοι.


Β.

Συγκεντρώσεις με τον Θ. Παφίλη
  • Σήμερα, Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο Χαϊδάρι στο Παλατάκι, θα μιλήσουν ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Κ. Παπαδάκης μέλος της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Μ. Σελέκος υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.
  • Αύριο, Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Υμηττού, θα μιλήσουν ο Θ. Παφίλης, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και η Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού, υποψήφια δήμαρχος Υμηττού.
Το πρόγραμμα του Γ. Μαρίνου

Το πρόγραμμα του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

  • Σήμερα, Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ομιλία στο Σχηματάρι.
  • Αύριο, Κυριακή στις 8 μ.μ. ομιλία σε συγκέντρωση στον Αγ. Λουκά Αλιβερίου.
ΑΘΗΝΑ
Στις 15 Μάη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Μάη και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως.

Θα μιλήσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org