ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΚΚΕ
Στο «ρεαλισμό» των ιμπεριαλιστών... απαντάμε με λαϊκά μέτωπα αγώνα

Αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους όλης της χώρας, για τη μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 16 Απρίλη

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να υψώσουν τη φωνή τους και με αγωνιστικές μαζικές κινητοποιήσεις να διαδηλώσουν ότι οι Μπλερ και Αθνάρ είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας».

Το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ, στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου Αττικής, όλης της χώρας, για την καθολική συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και θα γίνουν στις 16 Απρίλη, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, είναι ξεκάθαρο και έχει στόχο: «Οχι στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ». Σημειώνουμε ότι στις 16 Απρίλη στην Αθήνα οργανώνονται τα παρακάτω:

  • Στις 11.00 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση της νεολαίας στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Βρετανική και την Αμερικάνικη πρεσβεία.
  • Στις 5.00 το απόγευμα, θα γίνει παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Βρετανική και την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Η προκήρυξη - κάλεσμα, που εξέδωσε το ΚΚΕ και που ήδη μοιράζεται σε χιλιάδες εργαζόμενους, έρχεται σε ευθεία ρήξη με τα κηρύγματα μοιρολατρίας των Ελλήνων κυβερνώντων και των πολιτικών συνοδοιπόρων τους και σ' αυτήν επισημαίνεται ότι την Ελλάδα θα βγάλει από τους άδικους πολέμους ο λαός της!

Πρωταγωνιστές και συνένοχοι στον πόλεμο

Στις 16 Απρίλη:

- Να διαδηλώσουμε ότι οι Μπλερ και Αθνάρ είναι ανεπιθύμητοι, υπογραμμίζεται στην προκήρυξη του Κόμματος. Δε θέλουμε στη χώρα μας, αυτούς που μαζί με τις ΗΠΑ πρωταγωνιστούν στη σφαγή του ιρακινού λαού. Είναι εγκληματίες πολέμου! Ολοι μαζί να διατρανώσουμε την αγανάκτησή μας για τα βάσανα του ιρακινού λαού, που θέλουν να του επιβάλουν αμερικανική κυβέρνηση και καθεστώς ανδρεικέλων!

- Να καταγγείλουμε τους υπόλοιπους της ΕΕ ως συνένοχους στον πόλεμο. Γιατί έδωσαν διευκολύνσεις και εργάζονται για τη νίκη των εισβολέων. Γιατί υποκρίνονται.

- Να συμπαρασταθούμε πιο αποφασιστικά στον ιρακινό λαό, που αντιστάθηκε και αντιστέκεται κατά των εισβολέων. Οποια κι αν είναι η εξέλιξη του αγώνα, ο ιρακινός λαός δε θα υποταχθεί.

- Να καταγγείλουμε το πλιάτσικο που ετοίμασαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, αλλά και τις κυβερνήσεις της ΕΕ, που τρέχουν κι αυτές να φάνε από τη λεία!

Λένε ψέματα οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές

Το αντίπαλο δέος στους ιμπεριαλιστές, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, είναι μόνον ο ενωμένος αγώνας των λαών, υπογραμμίζεται στην προκήρυξη. Η ΕΕ είναι ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Γι' αυτό και είναι ιμπεριαλιστικός οργανισμός. Με τις ΗΠΑ διαφωνούν και ανταγωνίζονται, για το αν θα έχουν το πάνω χέρι τα ευρωπαϊκά ή τα αμερικάνικα μονοπώλια στην παγκόσμια κυριαρχία. Είναι και οι δυο ληστές. Στρέφονται με την πολιτική τους κατά των λαών τους και των άλλων λαών. Δε διαφωνούν στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Πηγαίνουν μαζί με τις ΗΠΑ, όταν συμφέρει! Πηγαίνουν χώρια από τις ΗΠΑ, όταν έτσι συμφέρει! Διαφώνησαν με τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ, επειδή θίγονται συμφέροντα δικά τους και όχι συμφέροντα των λαών. Διαφώνησαν στο Ιράκ, συμφώνησαν στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν!

Στο κείμενο της προκήρυξης, καταγράφονται μερικά από τα στοιχεία, τα οποία καθιστούν τις κυβερνήσεις της ΕΕ συνένοχες στο έγκλημα εναντίον του λαού του Ιράκ. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται:

- Υπέγραψαν το λεγόμενο «νέο δόγμα» του ΝΑΤΟ το 1999, που του επιτρέπει να επεκτείνει τη δράση του παντού! Και τώρα, τι υποκρισία! Κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι κάνουν προληπτικό πόλεμο!

- Είναι οι ίδιοι, που το 2002 υπέγραψαν στην Πράγα το ΝΑΤΟικό δόγμα του προληπτικού πολέμου!

- Ανάμεσά τους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, με τις πλάτες της ΝΔ, έδωσε όλων των ειδών τις διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και Βρετανία (βάσεις, λιμάνια, πιλότους, χώρους ανεφοδιασμού κ.ά.).

Δεν αποτελούν εγγυητή ειρήνης οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ

Δεν μπορούν για κανένα λόγο να αποτελούν εγγυητή ειρήνης αυτοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα, που έχουν βάλλει κατά λαών και κρατών. Στο κείμενο της προκήρυξης ακριβώς αυτή η τραγική πτυχή αποκαλύπτεται:

- Η Γερμανία άρχισε το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με μισθοφόρους, οπλισμό και χρήμα! Μετά ήρθαν οι ΗΠΑ...

- Η Γαλλία βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα της Αφρικής και αν σηκώσεις. Πίσω από τις σφαγές εκατομμυρίων Αφρικανών, η Γαλλία είναι από τη μια μεριά και οι ΗΠΑ από την άλλη.

- Ολες βρίσκονται στο μέτωπο κατά της «τρομοκρατίας». Δηλαδή, βολεύει όλες το πρόσχημα, για να χτυπάνε τα λαϊκά κινήματα.

- Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αγνόησαν τον ΟΗΕ στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας! Τώρα τον θυμήθηκαν. Αν ο πόλεμος κατά του Ιράκ είχε τη «βούλα» του ΟΗΕ, σύμφωνα με τους ίδιους, θα ήταν δίκαιος! Για τους λαούς, όμως, θα έπρεπε και τότε να ήταν άδικος.

- Τον ΟΗΕ τον θέλουν τώρα, ως Δούρειο Ιππο στο πλιάτσικο κατά του Ιράκ. Δεν τους χρειάζεται ένας ισχυρός ΟΗΕ. Τους χρειάζεται ένας ΟΗΕ, όπου θα κυριαρχούν εκείνοι και θα τον έχουν ως νομιμοποίηση στα σχέδιά τους τα ιμπεριαλιστικά. Οσα λένε οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τον ΟΗΕ είναι εκ του πονηρού.

Μέτωπο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό για τη λαϊκή εξουσία

Ισορροπία στον κόσμο, επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση στην προκήρυξη, δεν μπορεί να υπάρξει, αν η ΕΕ και η Ρωσία γίνουν αντίβαρο στις ΗΠΑ. Στον καπιταλισμό, όπου στις σχέσεις των κρατών επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου, η ανισοτιμία, ο θάνατός σου η ζωή μου, σ' αυτήν τη ζούγκλα, λοιπόν, θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα ειρήνης, όπως και αποτελούσε, το πανίσχυρο κίνημα των λαών, ο σοσιαλιστικός κόσμος. Εκείνοι που μιλούσαν τότε για τον επικίνδυνο διπολισμό, ψάχνουν τώρα να φτιάξουν ένα διπολισμό καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό!

Οι εργαζόμενοι, όλοι οι λαοί πρέπει να απορρίψουμε το δήθεν ρεαλισμό, που μας καλούν να δείξουμε, τονίζεται στο κείμενο. Θέλουν την υποταγή του λαού. Πρέπει να οργανώσει ο λαός τις δυνάμεις του για να διαμορφώσει άλλο συσχετισμό, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά του.

Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα, την καπιταλιστική ζούγκλα, η πρόταση των κομμουνιστών αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τους λαούς: «Εδώ και σε κάθε χώρα, να συγκροτήσουμε μέτωπο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό για τη λαϊκή εξουσία. Μέτωπο σε κάθε χώρα και διεθνής συντονισμός της πάλης. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Οχι στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είμαστε με το λαό του Ιράκ».

Οχι στη διεύρυνση - ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του ΕΚ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, τόνισε συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουν την ένταξη των δέκα νέων χωρών, κινούμενοι από αισθήματα αλληλεγγύης προς τους λαούς τους, που δεν έχουν κανένα λόγο πανηγυρισμού. Αντίθετα, όπως έγινε φανερό κατά την προενταξιακή περίοδο (ξεπούλημα στο μεγάλο ξένο κεφάλαιο των δημοσίων επιχειρήσεων και γενικότερα του πλούτου τους, κατάργηση κάθε σοσιαλιστικής κατάκτησης και ιδιοκτησίας, περιορισμός των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων και της εθνικής τους ανεξαρτησίας...), έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Ο παράδεισος που τους υπόσχονται είναι ψεύτικος. Λόγους πανηγυρισμού έχει μόνο το πολυεθνικό κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εντάσσονται οι "δέκα" σε μια Ενωση μικρών και μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, που δημιουργήθηκε και αναπτύσσεται μέσα από ανταγωνισμούς εσωτερικούς, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοκεφαλαιοκρατών, εντείνοντας την εκμετάλλευση σε βάρος των λαών της ΕΕ και όσων άλλων θα μπορέσουν "να βάλουν στο χέρι", σε ανταγωνισμό αλλά και συνεργασία με το "μεγάλο αδελφό" και αναγνωρισμένο ηγεμόνα: τις ΗΠΑ.

Για την εξασφάλιση αυτής της πολιτικής και πορείας προωθούν την ΚΕΠΠΑ και την ΕΠΑΑ με τον ευρωστρατό και τους υπόλοιπους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Οπως φάνηκε και πρόσφατα με το έγκλημα κατά του Ιράκ, οι διαφορές ορισμένων ευρωενωσιτών ιμπεριαλιστών με τους Αμερικανούς και τους συνοδοιπόρους τους στον πόλεμο αυτό, δε βρίσκονται στο στόχο αλλά και στα μέσα. Τώρα σπεύδουν να μοιραστούν τη λεία, δηλώνοντας φυσικά υποταγή στο νέο Χίτλερ.

Καταψηφίσαμε και την ένταξη της Κύπρου, γιατί εκτός των παραπάνω, η ένταξη χρησιμοποιήθηκε και ως μέσο πίεσης για τη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της βάρβαρης εισβολής και κατοχής, μπροστά στην οποία οι "ευαίσθητοι" Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές κλείνουν τα μάτια και της διχοτόμησης της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Οι εργαζόμενοι, οι λαοί γενικότερα, που δεν έχουν ανάγκη από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για να σφυρηλατήσουν την αγωνιστική αλληλεγγύη και συνεργασία τους, θα κλείσουν το δρόμο του ολέθρου, στον οποίο μεθοδικά τους οδηγούν, θα αλλάξουν την πορεία της ανθρωπότητας προς ένα άλλο μέλλον αντάξιό της, ένα μέλλον σοσιαλιστικό».

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Εν πολλαίς αμαρτίαις ΗΠΑ - ΕΥΡΩένωση

Η πειρατική κτηνωδία κατά του Ιράκ αποκάλυψε, εκτός των άλλων, ακόμη και για τους ανίδεους, για τους ευκολόπιστους και τους παραπλανημένους, αυτό που υπήρχε πραγματικά, σχετικά με την Ευρώπη των... λαών...

Μια Ευρώπη που η στήλη αυτή έχει ονομάσει σκωληκοειδή απόφυση του αμερικανο-κρατορικού ιμπεριαλισμού, μια απόφυση που όταν ενοχλεί, αποκόπτεται χειρουργικά.

Η Ευρώπη των δεκαπέντε και στο προσεχές μέλλον των είκοσι πέντε, με την προσθήκη και των μικρών εκείνων «εταιρίσκων» που συγκατατέθηκαν στο δολοφονικό χτύπημα και την κλιμακούμενη συνέχεια, παρέμεινε ένα μόρφωμα οικονομικών συμφερόντων, χωρίς ουσιαστική πολιτική οντότητα. Και όταν ακόμη εμφανίζεται να διαφοροποιείται ως προς τις εντολές και τις επιδιώξεις του μεγάλου αφεντικού, προσπαθεί απλώς να περισώσει ίχνη «απολεσθείσης αγνότητος» και κινείται στα στενά περιθώρια που αφήνει ο τρομοκράτορας.

Αυτή η Ευρώπη δέχτηκε τον ευνουχισμό θεσμών, αξιών και οργανισμών όπως του ΟΗΕ, γιατί όπως διατύπωσε κάποιος: «Οι θεσμοί είναι σαν τα μικρά κορίτσια και τα τριαντάφυλλα. Κρατάνε όσο... κρατήσουν».

Τώρα, η εν «πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» - (ευρωένωση) - και μαζί όσοι «διευκολύνουν», παριστάνουν τους Φαρισαίους, πλένουν τα χέρια τους από του αίματος του αθώου και ηρωικού λαού του Ιράκ, αλλά και επιχειρούν να βάλουν «κλήρον» επί του «ιματισμού του», να μοιράσουν δηλαδή την πίτα της αποκατάστασης των τρομακτικών καταστροφών που οι ίδιοι προκαλούν. Εδώ όμως παρεμβαίνει ο τρομοκράτορας: - Κάτω τα χέρια προειδοποιεί. Εμείς κάνουμε τον πόλεμο - με τη συνενοχή σας - εμείς θα τους πιούμε το αίμα. Είπαμε, όλοι εμείς είμαστε καπιταλιστές, αλλά ΕΜΕΙΣ πιο πάνω από εσάς.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Ολοι στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις

Εμείς δεν το βάζουμε κάτω! Ο καθένας μας έχει ρόλο και σήμερα και για τα δυσκολότερα χρόνια που έρχονται. Γιατί ποιος αμφιβάλλει σήμερα ότι το Τέρας θα συνεχίσει; Ο,τι και να γίνει οι λαοί θα το σταματήσουν, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Οι υποκριτές μπορεί σήμερα να «κλαίνε» για την απουσία της Σοβιετικής Ενωσης που συνέβαλε στη συντριβή της προηγούμενης τερατογένεσης του ιμπεριαλισμού, στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το κύριο που επιδιώκουν είναι η αποκαρδίωση και η υποταγή. Κρύβουν τον ηρωικό και νικηφόρο ρόλο της Εθνικής Αντίστασης και όλων των αντιστασιακών κινημάτων σε όλη την κατακτημένη Ευρώπη στο τέρας. Κρύβουν τη γέννηση και «επιβίωση» της Σοβιετικής Ενωσης, μέσα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τότε που δεν υπήρχε αντίπαλο δέος.

Μ' αυτές τις επισημάνσεις, η Δημοτική Κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», αφού τονίζει πως η αντίσταση του ιρακινού λαού αποτελεί παρακαταθήκη και πως οι συνειδητοί πολίτες συνεχίζουν με περισσότερο πείσμα και οργάνωση τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, καλεί το Σάββατο 12 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι σε πικετοφορία στο κέντρο του Πειραιά, στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας διαμαρτυρίας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Παράλληλα, στις 16 Απρίλη καλεί όλους τους Πειραιώτες στο Σύνταγμα το απόγευμα, «όλοι μαζί να "υποδεχτούμε" όπως τους πρέπει τους δολοφόνους Μπλερ, Αθνάρ και τους συνοδοιπόρους τους».

  • Αντιπολεμική εκδήλωση διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο στις 11 π.μ. η Ενωση Γονέων του Ε΄ Διαμερίσματος, ο Σύλλογος Γυναικών «Η Πρόοδος», η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο αθλητικός σύλλογος «Ο Φοίνικας» και άλλοι φορείς του Πειραιά. Η εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου, μπροστά από τον κινηματογράφο «Καλιφόρνια» (Αγία Σοφία).
Μέρες Γένοβας...

Μέρες Γένοβας αναμένεται να γνωρίσει η Αθήνα, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 του Απρίλη. Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Ε. Μαλέσιου, 10.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για την περιφρούρηση 41 αντιπροσωπειών, που θα έρθουν από ευρωπαϊκές χώρες. Φυσικά, όλες θα συνοδεύονται από αστυνομικούς.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης υποστήριξε πως τα μέτρα τάξης και ασφάλειας θα είναι τα πλέον αυστηρά που πάρθηκαν ποτέ. Ομως, η κυβέρνηση δεν έχει στα σχέδιά της τον αποκλεισμό του Συντάγματος και της Ομόνοιας από τους πολίτες της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.000 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στην Αθήνα. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την οριστικοποίηση των μέτρων.

Αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ

-- Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με ανακοίνωσή της, καλεί τον ελληνικό λαό να εκδηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον ιρακινό λαό, καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ειδικό λογαριασμό της ΕΕΔΔΑ, στην Εθνική Τράπεζα: 116/29604197.

-- Επίσης, μπορούν να συνεισφέρουν χρήματα για τον πολύπαθο ιρακινό λαό στο λογαριασμό που άνοιξε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στην Εθνική Τράπεζα. Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 040/679598-68.

-- Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καλεί τους πολίτες να προσφέρουν τραυματολογικά φάρμακα και υλικά, αντιβιοτικά φάρμακα και αντισηπτικά, τρόφιμα σε κονσερβοποιημένη μορφή. Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στα γραφεία του «904 Αριστερά στα FM» (Εγνατία 69, τηλ. 2310.237.841), στα γραφεία των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης, στα γραφεία της ΕΔΥΕΘ (Κομνηνών 21, τηλ. 2310.220.571) και των συνεργαζόμενων με την ΕΔΥΕΘ φορέων.

-- Ταυτόχρονα με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ, είναι χρωστούμενη και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας ιδιαίτερα στις γυναίκες και τα παιδιά της πολύπαθης αυτής χώρας. Η ΟΓΕ ξεκίνησε πανελλαδική οικονομική εξόρμηση με κουπόνια αλληλεγγύης του 1 ευρώ.

Νέα αντιπολεμικά συλλαλητήρια

Συνεχίζονται οι καθημερινές μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού κινήματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

-- Στην Πολίχνη αντιπολεμική πικετοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 10 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, που θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο Αγίου Παντελεήμονα. Τη διοργανώνει η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Πολίχνης.

-- Στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση, σήμερα, Πέμπτη 10 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Ελευθερίας, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σταυρούπολης.

-- Η Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών διοργανώνουν εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο σήμερα, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού. Θα μιλήσουν οι Νίκος Κατσαρός, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος», Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή και Νίκος Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ασπρων Σπιτιών Αντίκυρας διοργανώνει, σήμερα, Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία μέχρι τη ΝΑΤΟική βάση καυσίμων.

-- Εκδήλωση - συζήτηση για τον πόλεμο στο Ιράκ διοργανώνει αύριο, Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η Επιτροπή Ειρήνης και φορείς του νομού. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Α. Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ρόδου διοργανώνει την Κυριακή 13 Απρίλη, μηχανοκίνητη πορεία με τελικό προορισμό τη «Φωνή της Αμερικής» στο χωριό Αφάντου. Η εκκίνηση θα γίνει από το χώρο της λαϊκής αγοράς στον Αϊ - Δημήτρη στις 10.30 π.μ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ