ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
Σελ. /40
Πάρε τα μέτρα σου... .

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
«Να κατανοηθεί γιατί η Λισαβόνα αφορά κάθε άτομο σε κάθε νοικοκυριό στην Ευρώπη»

ζητάει, από την εισαγωγή ακόμα της φετινής έκθεσής του προς την εαρινή σύνοδο της ΕΕ, ο Βιμ Κοκ.

Πέρσι είχε βάλει τίτλο στην έκθεσή του «δουλιές, δουλιές, δουλιές». Φέτος, έχει τίτλο «η αντιμετώπιση των προκλήσεων»

Το σύνθημα για τις «δουλιές» το βούτηξε πρώτος ο Ανδρουλάκης και το παρουσίασε για δικό του. Μετά, το έκανε σύνθημα και ο Καραμανλής. Κι αυτός σαν δικό του. Φέτος, ο Καραμανλής πρόλαβε στη στροφή, παίρνει από την έκθεση Μπαρόζο τη φράση «να στηριχτούμε στις μεταρρυθμίσεις» και την κάνει σύνθημα.

Ετσι όπως πάνε, θα αφήσουνε χωρίς δουλιά το Συνασπισμό.

Ασε πια, εκείνη η αλήθεια τι πρόκειται να πάθει.

Δηλαδή, αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λένε και γράφουνε, από σήμερα τέρμα οι μπούρδες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αρχίσει να ανακοινώνει ποιος βιομήχανος παράγγειλε ποια νομοθετική ρύθμιση και σε ποιο πολυκατάστημα ταιριάζει γάντι η νέα ρύθμιση για το ωράριο. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας θα αρχίσει να ανακοινώνει τα στοιχεία για το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, ο προϊστάμενος της ΕΥΠ θα βγάλει φόρα - παρτίδα τους χαφιέδες και ο Δημόσιας Τάξης θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες ασφαλιτών, που παριστάνουν τους διαδηλωτές.

Να ικανοποιηθεί, βρε αδερφέ, και το αίτημα του ΣΥΝ για διαφάνεια.

Εσύ, πάντως, σύντροφε αναγνώστη, αρχίνα να παίρνεις τα μέτρα σου...

Γιατί, πολύς «διάλογος» στον ορίζοντα και ξέρεις εσύ τι έρχεται πάντα μετά το «διάλογο»...

Ασε, που, στην αναμπουμπούλα, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για «ασυνέπεια». Δηλαδή, τι ακριβώς ζητάει ο Πολυζωγόπουλος; Να εφαρμοστεί με συνέπεια το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που άφησε στη μέση το ΠΑΣΟΚ; Να επιταχυνθούν οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση; Να εφαρμοστούν με μεγαλύτερη συνέπεια οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ, που τίναξαν στον αέρα το 8ωρο;

Πάρε, λοιπόν, τα μέτρα σου...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Θα λέω την αλήθεια στους πολίτες» (η λεζάντα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΕΞΗΓΗΣΗ: «Δύσκολη διετία διαρθρωτικών προσαρμογών και αποφάσεων για ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και τις ΔΕΚΟ αλλά και γενικά το δημόσιο τομέα, προανήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός» (η είδηση στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ: «Ο κ. Καραμανλής κέρδισε πέρυσι τις εκλογές έχοντας ως βασικό σύνθημα "δουλειές, δουλειές, δουλειές». Χθες ως πρωθυπουργός πλέον, προέταξε το σύνθημα "μεταρρυθμίσεις παντού" προκειμένου η κυβέρνησή του να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και η εθνική οικονομία να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ»: «Πρέπει αυτή η χώρα να αρχίσει να παράγει. Τα προβλήματα δε λύνονται μέσα στο πλαίσιο που τα δημιούργησε. Χρειάζεται ανατροπή του. Ο κ. Καραμανλής έχει μόνο μία επιλογή: τη φιλελεύθερη επιλογή. Η φιλελεύθερη επιλογή σημαίνει μικρό κράτος στην οικονομία και αποτελεσματικό κράτος στην κοινωνία. Η ορθολογική επιλογή είναι αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού. Μπορεί να ξεκινά από τις τράπεζες αλλά όλοι γνωρίζουμε πως πρέπει να λυθεί συνολικά. Η φιλελεύθερη επιλογή σημαίνει και απλά πράγματα: μπορούμε πχ να βγαίνουμε για ψώνια όποτε μας καπνίσει» (ο Π. Μανδραβέλης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΡΑΓΚΑΣ: «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η χτεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού (...) αγνώριστος πραγματικά και εξαιρετικά κουρασμένος, ζήτησε επί πλέον πίστωση χρόνου, ενώ το περιβάλλον του στήνοντας ερωτήσεις κατ' επιλογήν προσπάθησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις με αποτέλεσμα η ουσία της συνέντευξης να περιοριστεί στην είδηση ότι δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Φανερά ενοχλημένος από δύσκολες και καίριες ερωτήσεις, έδινε αμήχανες και άσχετες απαντήσεις κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Επαναλήφθησαν οι προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, θα υλοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας. Εναν ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση στο μόνο που ήταν συνεπής ήταν η ασυνέπεια» (ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

Η ΧΩΡΑ: ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Είμαι αισιόδοξος γιατί είμαι αποφασισμένος

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ εναντίον του πρωθυπουργού

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΩΜΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τα τραγικά αδιέξοδα

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ χωρίς αιφνιδιασμούς

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ το οικονομικό θαύμα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): 2.638 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ χωρίς διαγωνισμό

Ο ΛΟΓΟΣ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ των αλλαγών

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε τούνελ η οικονομία, χωρίς πυξίδα διεξόδου

ΤΑ ΝΕΑ: Στο τούνελ... έτσι, χωρίς πρόγραμμα

ΤΟ ΒΗΜΑ: Απολογία Καραμανλή

Η ΝΙΚΗ: Ομολογία αποτυχίας

Η ΑΥΓΗ: Επίθεση στο εισόδημα, εκποιήσεις και ασφαλιστικό

ΕΘΝΟΣ: ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ» διαβεβαίωσε το κεφάλαιο...

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οχι που θα γλιτώνατε...

«Σ' όλη την κοινωνία επεκτείνεται ο εθνικός διάλογος για την παιδεία. Παρ' ότι οι εκπρόσωποι των δασκάλων, των καθηγητών, των πανεπιστημιακών και των γονέων αποφάσισαν να αποχωρήσουν, καταγγέλλοντας τη διαδικασία, το υπουργείο Παιδείας ανοίγει τους ορίζοντες του διαλόγου, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να καταθέσει τις απόψεις του» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Πάντα κέντρο η Θεσσαλονίκη

«Νέες μεγάλες αλυσίδες του παγκόσμιου λιανεμπορίου επιχειρούν να μπουν στην ελληνική αγορά ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης γίνεται γιατί θεωρείται η πιο αντιπροσωπευτική αγορά πανελλαδικά. Μέχρι το τέλος του έτους το ελληνικό λιανεμπόριο θα γνωρίσει τη δυναμική του αμερικανικού γίγαντα Foot Locker, που διαθέτει 4.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και έχει κύκλο εργασιών 5,35 δισ. δολάρια» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Κυκλώματα

«Η περιρρέουσα κατάσταση πάντα άφηνε περιθώρια να νομίζουν και να θεωρούν οι φίλαθλοι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν κυκλώματα που "στήνουν" παιχνίδια» (ο Ν. Εξαρχος, πρώην ΓΓ Αθλητισμού/ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ Μήτση).

Με απόφαση

«Οι σαφείς πλέον υπόνοιες για δολοφονική συνωμοσία των Αμερικανών εναντίον της 56χρονης Σγκρένα, ενισχύονται ακόμα περισσότερο και από το χτεσινό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και που αποδίδεται στους Ιρακινούς απαγωγείς της Ιταλίδας δημοσιογράφου. Στο βίντεο, οι φερόμενοι ως απαγωγείς υποστηρίζουν ότι "είχαμε μάθει από τις πηγές μας στην καρδιά της Αμερικής ότι η CIA είχε αποφασίσει να σκοτώσει τη δημοσιογράφο"» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ