ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΔΑΕ
Σημαντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις

Σημαντικά στοιχεία ανέδειξε η έρευνα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που από την εξέταση και το συνδυασμό τους επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η καταγγελία του ΚΚΕ για «περίεργες συνακροάσεις».

Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναγνωρίζεται ότι κατά τις επίμαχες ημερομηνίες και ώρες, που περιέχονται στην καταγγελία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 47 κλήσεις με απόκρυψη αριθμού. Οτι οι κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν προς τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, όπου βρίσκεται η έδρα της ΚΕ, καθώς και προς τα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων της Αττικής, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για κλήσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα προς δύο ή περισσότερα από τα παραπάνω γραφεία του Κόμματος, ενεργοποιώντας την υπηρεσία τηλεφωνικής συνδιάσκεψης. Πρακτικά, δηλαδή, συνέδεαν την ίδια στιγμή τα γραφεία του ΚΚΕ μεταξύ τους. Αυτές οι κλήσεις φαίνονται να προέρχονται από 13 διαφορετικές χώρες, γεγονός που όπως σημειώνει η ΑΔΑΕ, ενισχύει την ένδειξη ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της «παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων».

Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία των κλήσεων είχαν παραποιηθεί για να φαίνεται ότι προέρχονται από διαφορετικές χώρες και να γίνει έτσι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του «καλούντος». Για την υλοποίηση αυτής της τεχνικής παραποίησης, οι κλήσεις δρομολογήθηκαν μέσων διεθνών και εθνικών παρόχων τηλεπικοινωνιών, χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία VOIP (Voice Over IP), δηλαδή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου.

Το συμπέρασμα της ΑΔΑΕ, όπως περιγράφεται στην έκθεση, είναι ότι «δεν διαπιστώθηκε κάποιο γεγονός που να συνιστά παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, στα γραφεία του Περισσού». Το συμπέρασμα αυτό, όμως, δεν συνάδει με τα στοιχεία που αναδείχθηκαν από την έρευνα της Αρχής, τα οποία σαφέστατα υποδηλώνουν ότι για να έχει κάποιος πρόσβαση και δυνατότητα χρήσης τέτοιας εξειδικευμένης τεχνολογίας, σημαίνει ότι είναι γνώστης του σχετικού αντικειμένου.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ενέργεια ενός ερασιτεχνικού μηχανισμού, αλλά για παρέμβαση που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, τόσο σε θεωρητικό, όσο και τεχνολογικό επίπεδο. Και, επομένως, αποδεικνύεται ότι ο «τρίτος» (καλών) είχε τη δυνατότητα να ακούει τις συνομιλίες αυτών που βρίσκονταν στη συνακρόαση, που ο ίδιος οργάνωνε, και μ' αυτήν την έννοια, «προσβάλλεται» ασφαλώς και το απόρρητο.

Περαιτέρω, αναμένεται η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η κρατική ασφάλεια - η οποία και καθυστερεί - από την οποία, μετά και το βούλευμα του αρμόδιου εισαγγελέα για άρση του απορρήτου, θα ανακύψουν νέα στοιχεία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Διαχρονική η συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, χτες Πέμπτη, με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα χρόνια προβλήματα του Οργανισμού, που οξύνονται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, όπως: Απολύσεις, κατακόρυφη αύξηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανάθεση υπηρεσιών (καθαριότητα, φύλαξη κ.ά.) σε εργολάβους, συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων. Ξεχώρισαν τη μη υπογραφή ΣΣΕ, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας (εντατικοποίηση της δουλειάς και επαγγελματική εξουθένωση), το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και ο προσανατολισμός της στη συνταγογράφηση υποκαταστάτων, έλλειψη αναλώσιμων, φαρμάκων και αντιδραστηρίων. Στάθηκαν ακόμη σε καθοριστικά ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας, που προκύπτουν και συνδέονται με το πλαίσιο λειτουργίας των προγραμμάτων, ο σχεδόν εκμηδενισμός των προγραμμάτων streetwork, είναι μερικά απ' όσα συνθέτουν την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για το μέλλον του Οργανισμού, επισημαίνοντας πως όλα τα παραπάνω υπονομεύουν σκόπιμα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ και ανοίγουν το δρόμο σε ιδιώτες, με σαφή στόχο το κράτος να απαλλαγεί πλήρως από την ευθύνη της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης των εξαρτημένων ανθρώπων. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να μεταφερθεί το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της συζήτησής του.

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη διαχρονική συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, τόνισε ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου, προκειμένου να αναδειχθούν και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, να μη γίνει καμιά απόλυση και να μετατραπούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, να γίνουν όσες προσλήψεις απαιτούνται μόνιμου προσωπικού αποκλειστικής απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για «προσωπικό που αποτελεί πολύτιμο "εργαλείο" σ' έναν τόσο νευραλγικό χώρο που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη τα επιστημονικά προγράμματα που εκπονεί το κράτος να ξεκινούν από την πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη, να εντάσσονται σ' έναν κεντρικά σχεδιασμένο ενιαίο δημόσιο φορέα που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση του προβλήματος των ναρκωτικών. Εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών, η οποία οδηγεί σε προγράμματα χαμηλών προδιαγραφών, στη γενίκευση της υποκατάστασης σε βάρος της θεραπείας και στην επιβάρυνση των χρηστών και των οικογενειών τους.

Στη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στην ετήσια συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που θα γίνει την Κυριακή 12 Φλεβάρη στη 1 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου «STANLEY» (Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη).

Χαιρετισμός στο συνέδριο Διοικητικών Δικαστών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα χαιρετίσει στο συνέδριο των Διοικητικών Δικαστών, αύριο Σάββατο, στις 10.15 π.μ., στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον τ/σ «ΣΚΑΪ»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά, αύριο Σάββατο και ώρα 9 το πρωί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ