ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος

Από την εκδήλωση στο Γαλάτσι με τον Θ. Παφίλη
Από την εκδήλωση στο Γαλάτσι με τον Θ. Παφίλη
«Συζητάμε, προχωράμε, ισχυροποιούμε το ΚΚΕ!»: Με το σύνθημα αυτό ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης και συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, όπου με φίλους και οπαδούς του Κόμματος συζητιούνται οι Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο. Η συζήτηση επικεντρώνεται στις σύνθετες εξελίξεις τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό της χώρας, στην αντιλαϊκή επίθεση που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Επίσης, στις δυσκολίες αλλά και στις νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Ξεχωριστή σημασία αποκτά στην κουβέντα η πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, επικεντρώνοντας στην όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και στο εσωτερικό ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

Προχτές, στη Ν. Σμύρνη μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και στο Γαλάτσι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, σε μία από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις ΚΟ Νίκαιας, μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ενώ αντίστοιχη εκδήλωση έγινε και από τις ΚΟ ΟΤΕ, όπου μίλησε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Στη Ν. Σμύρνη μίλησε ο Δ. Αρβανιτάκης
Στη Ν. Σμύρνη μίλησε ο Δ. Αρβανιτάκης
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζεται τις επόμενες μέρες:

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Μενίδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στον Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΜΕΝ, η ΚΟΒ 2ου Διαμερίσματος Πειραιά διοργανώνει συγκέντρωση με ομιλήτρια την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Α' Διαμέρισμα Πειραιά, στο Α2 ΚΑΠΗ (Αγ. Παρασκευής 63-65, Καλλίπολη) θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά.

-- Στις 6 μ.μ., στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη

-- Στις 6 μ.μ., στην Καλλιθέα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Βύρωνα, στα γραφεία της ΚΟ (Χειμάρας & Αϊδινίου) θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Ανω Λιόσια, στην αίθουσα Ωδείου Ανω Λιοσίων (Δημαρχείου 6), θα μιλήσει ο Γιώργος Παναγής, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.


-- Στις 6.30 μ.μ., στου Ρέντη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μάλαμας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.


Στην εκδήλωση στη Νίκαια, η Δ. Μανωλάκου
Στην εκδήλωση στη Νίκαια, η Δ. Μανωλάκου


ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κομμουνιστική άμιλλα, στήριγμα της κομματικής δουλειάς

«Είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για το Κόμμα μας. Ηρθαμε σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους, φίλους και όχι μόνο, το δίμηνο της Οικονομικής Εξόρμησης και κανείς δεν αρνήθηκε να συμβάλει οικονομικά για το Κόμμα μας...»

Αυτά σε γενικές γραμμές είπαν στην εκδήλωση της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για τη βράβευση πρωτοπόρων Οργανώσεων, μελών και φίλων του Κόμματος στην Οικονομική Εξόρμηση, ο Γραμματέας της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου, Κώστας Μακρής, που ήρθε πρώτη σε ποσοστό (156%), καθώς επίσης και οι πρωτοπόροι σ. της ΚΟΒ Πυθαγορείου, Νίκος Κονταξής (190%) και Καρλοβάσου, Βασίλης Κοσμάς (183%).

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον συναγωνιστή, συνοδοιπόρο του Κόμματος, Σταύρο Κουτράκη: «Χρόνια τώρα ο σύντροφος θέτει στη διάθεση του Κόμματος τα πολλαπλά ταλέντα του στη συγγραφή, στο θέατρο, στη μουσική στη ζωγραφική και φέτος στη συμμετοχή του στην Οικονομική Εξόρμηση. Στο πρόσωπό του τιμούμε όλους τους φίλους του Κόμματος που βοηθούν στην Οικονομική Εξόρμηση», είπε μεταξύ άλλων η Ρίτα Καρβούνη, μέλος της ΤΕ Σάμου, στην εκδήλωση βράβευσης των πρωτοπόρων συντρόφων και φίλων.

Το Α' βραβείο, που δόθηκε στην ΚΟΒ Μαραθοκάμπου ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής του φίλου ζωγράφου Γιάννη Κομινόζογλου που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Γιάννη Ρίτσου. Ο πίνακας θα κοσμήσει τα νέα γραφεία της ΚΟΒ που σύντομα θα εγκαινιαστούν. Η καλή απόδοση της Οργάνωσης στην Οικονομική Εξόρμηση, ήρθε σαν αποτέλεσμα της πλούσιας δράσης που αναπτύσσουν τα μέλη του Κόμματος, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης στην περιοχή και οικοδομώντας στέρεους δεσμούς με τους εργαζόμενους. Οχι τυχαία, το οίκημα όπου θα στεγαστούν τα νέα γραφεία του ΚΚΕ παραχωρήθηκε από φίλο του Κόμματος που είναι καθημερινά στην πάλη μαζί με τους κομμουνιστές.

Οι πρωτοπόροι σύντροφοι βραβεύτηκαν με το βιβλίο της «Σύγχρονης Εποχής», «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ».

Μετά τη βράβευση ακολούθησε ομιλία από τον Κώστα Τζίχα, μέλος της ΤΕ Σάμου του Κόμματος, με θέμα «Η κομμουνιστική άμιλλα και η πρωτοπόρα επαναστατική δουλειά, συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο της κομματικής και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην αστική τάξη, που με τα μέσα χειραγώγησης που διαθέτει, προβάλλει τον δικό της «εθελοντισμό», εκμεταλλευόμενη τα πιο ευγενικά αισθήματα του λαού, για να ρίξει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης αλλά και για να εδραιώσει πολιτικές διαχείρισης της φτώχειας.

Στον αντίποδα, βρίσκεται η ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης, που αποτελεί συστατικό στοιχείο του αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Στο νησί αναπτύσσονται συνέχεια τέτοιες πρωτοβουλίες για πρόσφυγες, ανέργους κ.λπ. μέσα από μαζικούς φορείς, με την καθοριστική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ομιλία του Κ. Τζίχα, ήταν το ιστορικό παράδειγμα, αναλλοίωτο στο χρόνο, της Σοβιετικής Ενωσης, όπου καθιερώθηκαν με πρωτοβουλία από τα κάτω, τα «κομμουνιστικά» ή «Κόκκινα Σάββατα», δηλαδή η εθελοντική προσφορά εργασίας χωρίς αμοιβή ώστε να υπερνικηθούν οι δυσκολίες της πρώτης περιόδου οικοδόμησης της νέας κοινωνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή βίντεο από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση.


Εκδρομή στο Γράμμο για τους πρωτοπόρους

Στιγμιοτυπο από τη βράβευση
Στιγμιοτυπο από τη βράβευση
Τις Κομματικές Οργανώσεις και τα μέλη που ξεχώρισαν στην μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης βράβευσε και η ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, κατά τη διάρκεια της συνεστίασης που διοργάνωσε την Κυριακή 29 Γενάρη.

Οι ΚΟ Εργοστασίων και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ήταν οι δύο Οργανώσεις με τη μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχία της Εξόρμησης, με βάση τους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες που έχει θέσει η Τομεακή Επιτροπή. Αντίστοιχα, βραβεύτηκαν και ο τέσσερις πρώτοι σύντροφοι. Οσο για το «έπαθλο» των Οργανώσεων; Αυτό είναι μια εκδρομή στο Γράμμο, στα μέρη που ο ΔΣΕ, το μεγαλύτερο δημιούργημα του ΚΚΕ τον περασμένο αιώνα έδρασε ηρωικά δίνοντας δεκάδες μάχες.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org