ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Συλλαλητήρια και αγωνιστικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν χτες σε μια σειρά πόλεις, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής πραγματοποίησαν μικρομεσαίοι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας
Δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής πραγματοποίησαν μικρομεσαίοι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας
Με τα μπλόκα να παραμένουν στη θέση τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις να πολλαπλασιάζονται, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας προετοιμάζονται, εντατικά, για τη μετάβασή τους την Τρίτη 14/2 στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης.

Παράλληλα με τις προετοιμασίες της μικρομεσαίας αγροτιάς, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρούς βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Αττικής να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την ενεργή συμπαράστασή τους στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για το ψωμί και για το δίκιο τους.

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο θα αποτελείται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους υπουργούς. Στη συνάντηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα θέσει το πλαίσιο των αιτημάτων - διεκδικήσεων των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως καθορίστηκε στις πανελλαδικές συσκέψεις που έχει συγκαλέσει, απαιτώντας την ικανοποίησή τους.

Στη Θεσσαλία

Από την κινητοποίηση στην Εφορία Καρδίτσας
Από την κινητοποίηση στην Εφορία Καρδίτσας
Ανταποκρινόμενο, άμεσα, στο κάλεσμα της πανελλαδικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνέχιση και κλιμάκωση των πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων, ενόψει και του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, το μπλόκο της Νίκαιας, μαζί με τα άλλα δυο μπλόκα της Θεσσαλίας - του κόμβου Αργυροπουλίου (Μελούνας) από αγρότες και κτηνοτρόφους του Τυρνάβου και της Ελασσόνας και του κόμβου Αερινού από χωριά της Μαγνησίας - προχώρησαν, χτες, σε αγωνιστικές παρεμβάσεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και στις εφορίες Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στον ΕΛΓΑ, Λαρισαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, έχοντας και τη συμπαράσταση των εργαζομένων του Οργανισμού. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, κατήγγειλε ότι ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι πληρώνουν πολύ υψηλά ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, όταν παθαίνουν ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, οι αποζημιώσεις που δίνονται - σχεδόν πάντα με μεγάλη καθυστέρηση - δεν καλύπτουν ούτε ένα μικρό μέρος της ζημιάς. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι πληγέντες παραγωγοί δεν αποζημιώνονται καθόλου, επειδή ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει ή δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες αιτίες των ζημιών, όπως έγινε π.χ. με τον παγετό του περσινού Μάρτη που κατέστρεψε αμπέλια και δένδρα στον Τύρναβο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί και οι κερασοπαραγωγοί της επαρχίας Αγιάς Λάρισας, αλλά και σε άλλες περιοχές, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και του ρωσικού εμπάργκο που ακολούθησε, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες παραγωγής να μένουν απούλητες και όσες πουλιούνται να διατίθενται σε εξευτελιστικές τιμές.

Αγροτικά αυτοκίνητα προπορεύονται της χθεσινής διαδήλωσης στο Ηράκλειο
Αγροτικά αυτοκίνητα προπορεύονται της χθεσινής διαδήλωσης στο Ηράκλειο
Στην Εφορία της Καρδίτσας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που, μαζί με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων συμμετείχαν στην κινητοποίηση, επιβεβαίωσαν από πρώτο χέρι ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό όχι μόνο να τους «τρυγήσει» με την αυξημένη φορολόγηση, αλλά και να τους αρπάξει όσα δικαιούνται από επιδοτήσεις - ενισχύσεις, προγράμματα, αποζημιώσεις κ.λπ., μέσω συμψηφισμών για τα αγροτικά χρέη. Οπως τους ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος, ουδείς πρόκειται να βάλει κάτι στην τσέπη του από όσα «έχει λαμβάνειν», αν πρώτα δεν γίνουν οι συμψηφισμοί για τα χρέη που μπορεί να έχει, όχι μόνο στην εφορία (για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.), αλλά και στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΤΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ για την άρδευση, ακόμα κι αν έχει απλήρωτες κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις!

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, χαρακτήρισε ζωτικά τα αιτήματα για το Φορολογικό, το ακατάσχετο όριο ύψους 15.000 ευρώ στα βιβλιάρια των αγροτών και τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, καταγγέλλοντας την άρνηση της κυβέρνησης να τα ικανοποιήσει.

Στην κινητοποίηση στην Εφορία των Τρικάλων, αγρότες και κτηνοτρόφοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιλαϊκής φοροεπιδρομής της κυβέρνησης, προχώρησαν σε ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επισκέψεις συμπαράστασης στο μπλόκο της Νίκαιας από εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς.

Χτες έφτασε εκεί αντιπροσωπεία των ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και σωματείων μελών του, ενώ την Κυριακή 12/2, το μπλόκο θα επισκεφθούν αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καθώς και αντιπροσωπεία της Γραμματείας Λαϊκών Αγορών της ΠΑΣΕΒΕ. Η αναχώρηση για την επίσκεψη της Κυριακής θα γίνει στις 8 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής στα ελληνοαλβανικά σύνορα πραγματοποίησαν χτες αγρότες από το μπλόκο του Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, μαζί με αγρότες από τις Πρέσπες της Φλώρινας.

Παρά την ισχυρή κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων που είχαν σαφή εντολή να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του τελωνείου, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παλεύουν οργανωμένα μέσα από τα μπλόκα που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, κατάφεραν να στήσουν μπλόκο στα σύνορα. Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έκλεισαν τις εισόδους με τρακτέρ και παρέταξαν στη γύρω περιοχή τα αγροτικά τους οχήματα. Παρέμειναν στο σημείο για δύο ώρες, αναδεικνύοντας το ζήτημα των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων που στη συνέχεια κατακλύζουν την ελληνική αγορά, ενώ μένει αδιάθετη να σαπίζει στις αποθήκες η ντόπια παραγωγή. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Γουνεργατών και Ιματισμού Καστοριάς.

Συνολικότερα, οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας παραμένουν στη θέση τους, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή (χιόνι, δυνατοί άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες).

Ετσι, εκτός από τα προαναφερθέντα, στη Δυτική Μακεδονία παραμένουν τα μπλόκα στο Αντίγονο της Φλώρινας, στον κόμβο Μανιακίου και στα Γρεβενά στην είσοδο της Εγνατίας.

Παράλληλα, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ηδη το μπλόκο του Αργους Ορεστικού έχει πραγματοποιήσει συνέλευση και αποφάσισε μαζική κάθοδο στην πρωτεύουσα. Σε αυτήν τη φάση κλείνονται λεωφορεία και συμμετοχές, ενώ οι προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά.

Στη Θράκη, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Θουρίου στον Εβρο και σε Καλλίστη και Πάσσο στη Ροδόπη. Χτες, αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο του Θουρίου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, που παραβρέθηκε σε κλειστή σύσκεψη με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.

Μαχητικό συλλαλητήριο διεκδίκησης και συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών πραγματοποιήθηκε χτες στη Νάουσα, παρά την καταρρακτώδη βροχή. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, αναδεικνύοντας ότι ο αγώνας των αγροτών αφορά και τους εργαζόμενους που καθημερινά βιώνουν στη ζωή τους τις συνέπειες της ίδιας πολιτικής.

Μαζικά συμμετείχαν στο συλλαλητήριο οι αγρότες από το μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας και μαζί τους ένωσαν τη φωνή τους εργαζόμενοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Γυψοχωρίου στην Πέλλα και στην Κατερίνη στην αερογέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, το μπλόκο των Μαλγάρων εξακολουθεί μαζικό. Οι αγρότες του μπλόκου στα Πράσινα Φανάρια απέκλεισαν χτες το δρόμο προς το αεροδρόμιο, ενώ παραμένει και το μπλόκο στο Δερβένι.

Στις Σέρρες, οι αγρότες της περιοχής της Αμφίπολης έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στην πλατεία του Ροδολίβους. Παραμένει το μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα.

Στο Κιλκίς, συνεχίζεται ο αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων.

Σε Πελοπόννησο, Ηπειρο και Στερεά Ελλάδα

Στην Πελοπόννησο, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αργολίδας παραμένουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο Ινάχου. Χτες πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Αργος, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων.

Οι αγρότες του Αιγίου παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των βενζινάδικων. Χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, όπου επέδωσαν υπόμνημα με το οποίο απαιτούν να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια φτωχών και υπερχρεωμένων αγροτικών και άλλων λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και να επανασυνδεθεί σε όσα λαϊκά σπίτια η ΔΕΗ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε διακοπές. Αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη συνέχεια στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, με σύνθημα «κανένα σπίτι και χωράφι σε χέρια τραπεζίτη». Σήμερα θα επισκεφθεί το μπλόκο ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες στην Ηλεία παραμένουν επί της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στον κόμβο Λατίφι Αμαλιάδας, προχωρώντας καθημερινά σε αποκλεισμούς της Εθνικής. Σήμερα στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Δασαρχείο Αμαλιάδας.

Στη Μεσσηνία, στις θέσεις τους παραμένουν τα μπλόκα στο Χανδρινό Πυλίας και στο σταθμό Μεσσήνης, με τους Αγροτικούς Συλλόγους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Εφορία Καλαμάτας στις 12 το μεσημέρι, ενώ ήδη πραγματοποιούν εξορμήσεις και δρομολογούν λεωφορεία για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στην Ηπειρο, σταθεροί στις θέσεις τους μένουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πρέβεζας που έχουν στήσει μπλόκο στο Λούρο, όπως και της Αρτας με το μπλόκο στην Ιονία Οδό στο ύψος του Αγ. Δημητρίου.

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Θεσπρωτίας πραγματοποιεί σήμερα συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας στην Ηγουμενίτσα στις 12 το μεσημέρι.

Στην Κέρκυρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν τα μπλόκα στο Κεφαλόβρυσο και στον «κόμβο Βρυσούλας».

Στη Φθιώτιδα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν σταθερά στον κόμβο Ανθήλης, ενώ σήμερα διοργανώνουν συλλαλητήριο στη Λαμία, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.

Σταθερό και το μπλόκο των αγροτοκτηνοτρόφων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, που έχουν συγκεντρωθεί στη θέση «Παλιούρια» στο Μαντούδι.

Στην Κρήτη και τη Λέσβο

Στην Κρήτη, την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση συνεχίζουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, όπως και το μπλόκο στα Πραιτώρια το οποίο έχουν στήσει αγρότες του Ηρακλείου.

Χτες πραγματοποιήθηκε δυναμικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, από εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς στην πλατεία Λιονταριών, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε αντιπροσωπεία από το μπλόκο Πραιτωρίων, αλλά και άλλοι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι του νομού.

Αντίστοιχα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων στην Αγιά.

Παράλληλα και τα δύο μπλόκα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους μικρομεσαίους αγρότες της Κρήτης.

Τέλος, σήμερα στη Λέσβο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού πραγματοποιεί συλλαλητήριο στη Γέρα, στις 11 π.μ.

«Επικοινωνιακοί λόγοι»...

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, δήλωσε ότι «φιλοδοξούμε να είναι μια συνάντηση, όχι απλά για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά μια σύσκεψη εργασίας με ουσιαστικό περιεχόμενο για το παρόν και το μέλλον του αγροτικού τομέα»...

Δηλαδή, ο υπουργός που πριν ακόμα στηθούν τα μπλόκα αλλά και σε όλη τη διάρκεια της αγροτικής κινητοποίησης, δεν έχει αφήσει κανάλι για κανάλι και ραδιόφωνο για ραδιόφωνο που να μη βγει προσπαθώντας να στηρίξει την τεράστια επικοινωνιακή κυβερνητική επιχείρηση, με στόχο την αποτροπή του στησίματος των μπλόκων και την υποκίνηση «κοινωνικού αυτοματισμού» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, βγαίνει τώρα και αφήνει υπονοούμενα ότι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μπορεί και να πάει στη συνάντηση για «επικοινωνιακούς λόγους»!

Τα «επικοινωνιακά» παιχνίδια χαρακτηρίζουν τον Β. Αποστόλου και την κυβέρνηση και όχι την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οπως είπε και ο Β. Μπούτας, απαντώντας στα λεγόμενα του υπουργού, η Πανελλαδική Επιτροπή, μετά από 18 μερόνυχτα στα μπλόκα του αγώνα, δεν πάει στη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς για επικοινωνιακούς λόγους, ούτε και για να συζητήσει μαζί τους, γενικώς και αορίστως «για το παρόν και για το μέλλον του αγροτικού τομέα», αλλά για να ζητήσει την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων επιβίωσης της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς.

ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Καλούν σε συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/2 στην Αθήνα, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

«Ολοι μαζί, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τη μικρομεσαία αγροτιά, που στα μπλόκα του αγώνα αγωνίζεται απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, απέναντι στην ΚΑΠ της ΕΕ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, και ήδη μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του.

Μεταξύ άλλων, σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Παράλληλα, στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο προκήρυξαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30 - 15.30), όπως και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, των δήμων και της Περιφέρειας.

Ταυτόχρονα, να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο καλεί τα σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των ΕΒΕ η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ