Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9653

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Ελληνικός κινηματογράφος 2005 - 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο «Ριζοσπάστης», σε ειδικό αφιέρωμα παρουσιάζει το σύνολο της ετήσιας κινηματογραφικής παραγωγής. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση των αναγνωστών μας, για τα έργα των Ελλήνων δημιουργών. Στηρίζουμε τους δημιουργούς, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα δουλιάς. Νομίζουμε ότι η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή οφείλει να στραφεί περισσότερο προς τα προβλήματα και τους αγώνες του λαού μας για να αντλήσει τη θεματολογία της. Ετσι θα γίνει πιο αποτελεσματική καθώς ο θεατής θα βρίσκει την πραγματική αντανάκλασή του μέσα στο κινηματογραφικό έργο.


ΣΕΛ.  3  -  5


Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, η επιστήμη επιστρέφει πάλι και πάλι, εξοπλισμένη με τα νέα όπλα της γνώσης, στη μελέτη του πιο αταίριαστου ανάμεσα στα αρχαιολογικά ευρήματα ηλικίας 2.100 ετών.


ΣΕΛ.  7
ΚΑΘ' ΟΔΟΝ
Στην Κούβα

Ενα οδοιπορικό, μια μαγευτική διαδρομή, στο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής, γεμάτη όμορφη φύση, ιδιαίτερο πολιτισμό, πολλά χρώματα και αισιοδοξία για τη ζωή.


ΣΕΛ.  16  -  17
Η Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ

Συνεχίζουμε σήμερα με το τρίτο μέρος των κειμένων που αφορούν στην ίδρυση και τη δράση της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ (ΣΑΓΑ)


ΣΕΛ.  11  -  14
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Παπαλεβέντενα»

«Αν νόμισες πως πέθανε αυτό το σπίτι, είσαι γελασμένος. Δεν τα 'χουμε αρπαγμένα εμείς. Δεν τα 'βραμε... Τα χτίσανε και τα δουλέψανε άντρες μεγάλοι σα βουνά. Αντρες δυνατοί σαν δράκοι». Το δεύτερο μέρος από το διήγημα του Νίκου Παπαπερικλή.


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ