ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην τελική ευθεία για το 11ο Συνέδριο

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου

Στην τελική ευθεία για το 11ο Συνέδριό της μπαίνει η ΚΝΕ, καθώς, όπως ανακοίνωσε χτες το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή διαδικασία στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία όλες οι Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων Περιοχής της ΚΝΕ, στις οποίες εκλέχτηκαν νέα Συμβούλια Περιοχής και αντιπρόσωποι για το 11ο Συνέδριο. Με επιτυχία, επίσης, ολοκληρώθηκαν όλες οι Τομεακές και οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις.

Η προσυνεδριακή διαδικασία ξεκίνησε στις 6 Σεπτέμβρη, με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ στον "Οδηγητή". Στη συνέχεια, συνεδρίασαν οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ δύο φορές, για την παρουσίαση και τη συζήτηση των Θέσεων του ΚΣ της Οργάνωσης, μαζί με την εκλογοαπολογιστική διαδικασία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος μέσα από τις στήλες του "Οδηγητή", όπου δημοσιεύτηκαν συνολικά 114 κείμενα.

Το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη έως την Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014, με κεντρικό σύνθημα:

ΚΝΕ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΡΙΟ

ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ».

Εκδηλώσεις των Οργανώσεων για το Συνέδριο

Μπροστά στο 11ο Συνέδριο εξάλλου, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες είναι προγραμματισμένες οι εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 10/12

-- Στο ΤΕΙ, στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα «ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία, γερή και μαζική, στο πλευρό του ΚΚΕ», στις 2.30 μ.μ., στην αίθουσα Γ6, με ομιλήτρια την Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

-- Στο Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα «Τι φοιτητικό κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα;», στη 1 μ.μ., στην αίθουσα Α214, με ομιλητή τον Βάγια Βάγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

-- Στο Ηράκλειο, μεγάλη συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Αλμα», στη μουσική σκηνή «Νυν και Αεί» (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17), στις 22.00.

-- Η ΟΒ ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Τι φοιτητικό κίνημα θέλουμε», στις 2.30 μ.μ., στην αίθουσα του Κτιρίου Β', με ομιλήτρια την Μαργαρίτα Κωνστανταρέα, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Ρεθύμνου της ΚΝΕ.

Αύριο, Πέμπτη 11/12

-- Η ΟΒ Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Φασισμός και Κοινωνική επανάσταση», στις 2.30 μ.μ., στην αίθουσα Δ2Β (μικρό αίθριο). Την παρουσίαση θα κάνει ο Αλκης Νικολακέας, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στο ΤΕΙ στη Λάρισα, εκδήλωση με θέμα «Το ποδόσφαιρο της αγοράς... δεν παίζεται! Οι εξελίξεις και τι κρύβεται από πίσω», στη 1.30 μ.μ., στην αίθουσα 22 (Λογιστική). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Κέρκυρα, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου πραγματοποιείται εκδήλωση μπροστά στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, με ομιλήτρια την Μαρία Ανδρεάδου, μέλος του ΚΣ.

Εκθέσεις βιβλίου σε Αθήνα και Χαλκίδα
Στην Αθήνα

Εκθεση βιβλίου, με ειδικές τιμές σε όλα τα βιβλία, διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Κυριακή 21/12 στον 1ο όροφο της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια).

Ωρες λειτουργίας: 17.30 - 20.30 τις καθημερινές, 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30 τα Σαββατοκύριακα.

Στη Χαλκίδα

Εως και το Σάββατο 13/12 θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου στη Χαλκίδα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (Μ. Φριζή 10). Η έκθεση βιβλίου θα λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., προβολές DVD:

-- Για τη διάσωση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ.

-- Για τα 65 χρόνια από τη λήξη του ένοπλου ταξικού αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και συγκεκριμένα για τη δράση του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ.

-- Θα ακολουθήσει γλέντι στις 9 μ.μ.

Το Σάββατο 13/12:

-- Στις 11 π.μ. γιορτή για παιδιά.

-- Στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση για το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Αρης Βενιζέλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Εκδηλώσεις για το Δεκέμβρη του '44

-- Εκδήλωση με θέμα: «70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44», διοργανώνουν η ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο Β του κτιρίου της νέας Φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ και η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Οι Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44», το Σάββατο 13/12, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 14/12 εκδήλωση με θέμα «Δεκέμβρης '44: Κρίσιμη ταξική σύγκρουση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Θα μιλήσει η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναυλία με εργατικά τραγούδια που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Συναυλία με εργατικά τραγούδια μισού αιώνα που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης διοργανώνει η Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, το Σάββατο 13/12 στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (σταθμός ΗΣΑΠ - Αγιος Ελευθέριος).

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει εργατικό ερασιτεχνικό συγκρότημα, ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Γιώργο Μηλιώνη, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γλέντια ΚΟ του ΚΚΕ

-- Η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ οργανώνει συνεστίαση για τα 96 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, το Σάββατο 13/12, στις 9 μ.μ., στο ΤΕΙ Κοζάνης. Μουσική θα παίξει ο Γιάννης Λαζαρίδης με την ορχήστρα του.

-- Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνουν λαϊκό γλέντι το Σάββατο 13/12, στις 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων στο Αλκαζάρ.

-- Η ΚΟΒ Π. Φαλήρου του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση την Κυριακή 14/12, στη 1 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Λεωφ. Αγ. Βαρβάρας 24).

ΚΟ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το «Go back»

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 70 χρόνια από τα Χριστούγεννα του 1944, όταν σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, κατέβηκε στα «Μπλόκια» της Μυτιλήνης για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ (Turnbull), βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό «Go Back» και ματαιώνοντας έτσι την επιχειρούμενη νέα κατοχή του νησιού.

Η ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ διοργανώνει σχετική εκδήλωση το Σάββατο 13/12 στις 7 μ.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43 - Μυτιλήνη), στην οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

-- Παρουσίαση στον Ωρωπό Πρεβέζης του βιβλίου του Ρ. Π. Ντατ «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ωρωπού. Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας.

-- Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μάκη Μαΐλη «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι το 1967» διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας. Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Μούλης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ