ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
Σελ. /20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τεράστια νεανική γιορτή

Με την ίδια ορμή και ζωντάνια που έδειξε από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, συνεχίστηκε και χτες, για δεύτερη μέρα, το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον. Μαζικότατη συμμετοχή, πλατύ, μεγάλο αντάμωμα, κόσμος να έρχεται, να έρχεται και να μη σταματά, πλούτος εκδηλώσεων, πολύβουο το πάρκο, σε κάθε του γωνιά γεμάτο από τις συζητήσεις και τις εκθέσεις, μέχρι τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα και τις μεγάλες συναυλίες, κόσμος παρακολουθούσε, συζητούσε, γλεντούσε, ανανέωνε το ραντεβού του για τη σημερινή μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων.

Σήμερα, θα μιλήσει στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ, στις 8.45 μ.μ., ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Νωρίτερα θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

«Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές»... είναι το σύνθημα που διαπνέει όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, από την αποφασιστικότητα και τα μηνύματα των πολιτικών συζητήσεων, από τις εκθέσεις που αποτυπώνουν την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ, από τα αφιερώματα σε σπουδαίους καλλιτέχνες που στράτευσαν την τέχνη τους για να υπηρετεί το δίκιο... μέχρι το καθάριο βλέμμα των νέων που παρακολουθούσαν τις συναυλίες κάτω από τα γιγαντοσυνθήματα που διαλαλούσαν ότι υπάρχει λύση για το λαό μας για το «σήμερα» και το «αύριο» κι αυτή είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο «αύριο» είναι όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Στο «αύριο» του κόσμου που μας αξίζει και στην πρώτη γραμμή του αγώνα από σήμερα για να τον κατακτήσουμε.

Ο Δ. Κουτσούμπας στη Διεθνούπολη

Τη Διεθνούπολη επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκεί συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους των Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων από όλο τον κόσμο, που φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ. Στο περίπτερο της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών και της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών οι εκπρόσωποί τους χάρισαν στον Δ. Κουτσούμπα ένα παλαιστινιακό μαντίλι.

Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30 Χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη

20.45 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

21.30 «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται... Κατάκτησε το αδύνατο». Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θάνος Μικρούτσικος. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Τραγουδούν: Κώστας Θωμαΐδης, Αννα Λινάρδου, Αφροδίτη Μάνου, Μίλτος Πασχαλίδης

23.30 Συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Μπάμπη Στόκα, Γιώτα Νέγκα

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 Παραδοσιακό γλέντι με την Γιώτα Βέη

22.45 Λαϊκό γλέντι με το κλαρίνο του Γιώργου Μάγκα

24.00 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

18.45 Βράβευση νικητριών ομάδων του μαθητικού Πανελλαδικού Διαγωνισμού Συλλογικής και Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»

21.30 Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου

22.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

22.30 Συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ - Στροφή

23.00 George Zervos and the band

23.45 Imam Baildi

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.00 Παρουσίαση πρωτότυπου μελοποιημένου έργου σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.00 Ζωγραφική ανάγλυφη - Κατασκευή διακοσμητικών κορνιζών και διακοσμητικών mobile

19.30 Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan

21.30 «Πέτα, Λούδα!», παράσταση με την τεχνική sand art από την Ιρίνα Μπόικο

Στην ΕΡΤ1

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΡΤ1, σήμερα Σάββατο, στις 22.00.

Ανακοινώσεις με αφορμή τα 48 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα στις 9 Οκτώβρη 1967, αλλά και το ζήτημα των προσφύγων, μοίραζαν χτες μέλη της ΚΝΕ στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Και αυτό ήταν μια πολύ καλή αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό πάνω σε ζητήματα που είναι επίκαιρα και απασχολούν μεγάλο μέρος του λαού και της νεολαίας.

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ