ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Καλείται να αντιδράσει

Με τις τρεις τελευταίες ήττες να τον έχουν ρίξει στη 13η θέση, ψαλιδίζοντας ακόμη περισσότερο τις όποιες ελπίδες για παρουσία στην πρώτη οκτάδα, ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει αντίδραση σήμερα στην Ισπανία κόντρα στη Βαλένθια για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (22.00 - Novasports 2). Στην έναρξη του β' γύρου της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν τη νίκη που θα βάλει τέλος στο αρνητικό σερί αλλά και θα τους αναπτερώσει ηθικό και ελπίδες ενόψει της συνέχειας. Κόντρα σε μια ομάδα που φλερτάρει με την οκτάδα και φυσικά καίγεται για τη νίκη ο Ολυμπιακός αναζητάει στο σημερινό τεστ στοιχεία του καλού του εαυτού. Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Κεστούτις Κεμζούρα, αναγνώρισε τις δυσκολίες που περνά η ομάδα του κάνοντας λόγο για αρνητική κατάσταση, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την ανατροπή των δεδομένων. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι στην αναμέτρηση κόντρα στη Βαλένθια οι παίκτες του θα δείξουν αντίδραση και θα εμφανιστούν έτοιμοι για τις προκλήσεις του παιχνιδιού. Κυρίως εκείνο που έδειξε να περιμένει ο «ερυθρόλευκος» κόουτς είναι η ομάδα να εμφανιστεί με μεγαλύτερη συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία απ' ό,τι στα τελευταία παιχνίδια. Μιλώντας για την αντίπαλο την χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά γι' αυτό, όπως επισήμανε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Στα αγωνιστικά ο Μιλουντίνοφ ταξίδεψε με την αποστολή, ωστόσο η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη λόγω του τραυματισμού, ενώ αντίθετα πιο αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον Μπράντον Πολ, ο οποίος έδειξε να έχει αποθεραπευτεί. Το «παρών» θα δώσει και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που εντάχθηκε ξανά στην ομάδα μετά τον δανεισμό του στον Ιωνικό Νίκαιας. Αντίθετα, απόντες θα είναι οι Ουίλ Τσέρι και Ουίλι Ριντ που μετά τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν φέρεται να είναι στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Χίμκι - Ζενίτ (19.00 NS1), Μπάγερν Μονάχου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.30 NS4), Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (21.45 NS5), Μπαρτσελόνα - Εφές (22.00 NS3).
ΜΠΑΣΚΕΤ
Από την ΑΕΚ στην ΤΣΣΚΑ ο Σαντ Ρος

Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά και την αναπάντεχη ήττα στο Βέλγιο από την Αντβέρπ για το FIBA Champions League, η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το σοκ της φυγής του Χάουαρντ Σαντ Ρος. Ο Κουβανός, βασική μονάδα της «Ενωσης» και από τους διακριθέντες της στο πρόσφατο νικηφόρο σερί της, θα συνεχίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Ευρωλίγκα.

Η ρωσική ομάδα ενδιαφερόταν για την απόκτηση του Σαντ Ρος εδώ και καιρό και το τελευταίο 24ωρο οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, με την ΤΣΣΚΑ να ανεβάζει την προσφορά της προς την ΑΕΚ στα 500.000 ευρώ περίπου. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να τον κρατήσει και του προσέφερε νέο συμβόλαιο με αύξηση αποδοχών, ο ίδιος όμως εξέφρασε επιθυμία να γίνει παίκτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης κι έτσι η μεταγραφή ολοκληρώθηκε.

Τώρα η ΑΕΚ καλείται να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του Σαντ Ρος, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

SUPER LEAGUE 2
Κόντρα τριάδας στην Κρήτη

Η αναμέτρηση Εργοτέλη και Απόλλωνα Σμύρνης σήμερα στο Ηράκλειο (17.00 - ΕΡΤ), σημαντική για τη διαμόρφωση της κατάστασης στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Super League 2, ανοίγει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο ομάδες, καθώς ο μεν γηπεδούχος Εργοτέλης, 4ος αυτή τη στιγμή, προσπαθεί να αυξήσει τις πιθανότητές του για άνοδο, ο δε Απόλλων να καλύψει το χαμένο έδαφος από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, που τον έριξαν στην 3η θέση.

Το κυρίως μέρος της αγωνιστικής θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Γενάρη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
«Τελικός» πρόκρισης για την Εθνική ανδρών

Με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στα μπαράζ των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ του 2021 η Εθνική ανδρών αγωνίζεται αύριο Σάββατο 11/1 στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο το Ισραήλ για την 6η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου της στην α' φάση. Το ελληνικό συγκρότημα, που φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς, χρειάζεται τη νίκη ή και την ισοπαλία κόντρα στους Ισραηλινούς που ακολουθούν στη βαθμολογία (7 β.) προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας, αυτή θα πάει στους σημερινούς αντιπάλους. Σημειώνεται ότι μετά την προηγούμενη, 5η αγωνιστική, όπου η Ελλάδα επικράτησε άνετα της Κύπρου στην Κοζάνη με 30-16 και το Ισραήλ ήρθε ισόπαλο 26-26 με τη Φινλανδία εκτός η τελευταία τέθηκε οριστικά νοκ άουτ για την πρόκριση ενώ αποκλείονται τα σενάρια των ισοβαθμιών.

Η βαθμολογία: Ελλάδα 8, Ισραήλ 7, Φινλανδία 5, Κύπρος 0.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ