ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τους υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στη Θεσσαλία ανακοίνωσε, με εκδήλωση που πραγματοποίησε χτες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, η ΚΟ Θεσσαλίας του Κόμματος.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΠ Θεσσαλίας, για τους υποψηφίους, «πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων ως περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος, ενώ σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας, Πέτρος Κρίκης, Βόλου, Αποστόλης Ριζόπουλος, και Καρδίτσας, Βασίλης Κρανιάς, που αναφέρθηκαν στην αντιλαϊκή πολιτική όπως αυτή υλοποιείται από την Τοπική Διοίκηση σε όλους τους δήμους της περιοχής. Στάθηκαν επίσης στη δράση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, καλώντας σε ενίσχυση των συνδυασμών του ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει αυτή η πάλη, η στήριξη στα δίκαια λαϊκά αιτήματα.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τσιαπλές Τάσος, 57 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος. Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας το 2014. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και επί χρόνια Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι στις πρωτεύουσες των νομών

Τρικάλων - Καΐκης
Τρικάλων - Καΐκης
Δήμος Βόλου: Ριζόπουλος Αποστόλης, 55 χρόνων, δάσκαλος. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Βόλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2010-2014) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2014. Διετέλεσε παλιότερα γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Βόλου. Είναι μέλος του ΤΓ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Δήμος Καρδίτσας: Κρανιάς Βασίλης, 62 χρόνων, συνταξιούχος τεχνικός του ΟΤΕ. Δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ηταν και το 2014 υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2010-2014), επίσης πρόεδρος της ΤΔΕ Καρδίτσας της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και συντονιστής της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ. Είναι μέλος του ΤΓ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Δήμος Λάρισας: Κρίκης Πέτρος, 39 χρόνων, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Αυτοαπασχολούμενος. Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από το 2012. Υπήρξε αθλητής βαλκανιονίκης ελευθέρας πάλης και πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προπονητών Πάλης. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ.

Δήμος Τρικάλων: Καΐκης Γιώργος, 56 χρόνων, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δημόσια Εκπαίδευση. Δημοτικός σύμβουλος Τρικάλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από το 2002 και υποψήφιος δήμαρχος από το 2006. Υπήρξε βαλκανιονίκης Στίβου στα 200 μέτρα και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και του ΤΓ Τρικάλων του ΚΚΕ.


Καρδίτσας - Κρανιάς
Καρδίτσας - Κρανιάς

Βόλου - Ριζόπουλος
Βόλου - Ριζόπουλος

Λάρισας - Κρίκης
Λάρισας - Κρίκης
Στους υπόλοιπους δήμους
Νομός Καρδίτσας

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ελευθερίου Βασίλης, 36 ετών. Διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός. Δημοτικός σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ηταν υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Πρόεδρος του παραρτήματος Καρδίτσας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών. Υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εκτακτος καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας. Μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Δήμος Μουζακίου: Γιώτης Λάμπρος, 61 ετών. Ψυκτικός. Δημοτικός σύμβουλος Μουζακίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ήταν υποψήφιος δήμαρχος και το 2014.

Δήμος Παλαμά: Πολυγένης Αρης, 38 ετών. Αγρότης. Δημοτικός σύμβουλος Παλαμά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δήμαρχος από το 2010. Μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λεύκης. Μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Δήμος Σοφάδων: Στουρνάρας Ηλίας, 33 ετών. Τοπογράφος μηχανικός. Πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ

Νομός Λάρισας

Δήμος Αγιάς: Κασίδας Γιάννης, 58 ετών. Πτυχιούχος δασολόγος. Σήμερα είναι αυτοαπασχολούμενος. Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς. Στέλεχος του ΚΚΕ.

Δήμος Ελασσόνας: Αβρανάς Δημήτρης, 37 ετών. Οδοντίατρος ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δήμαρχος από το 2010. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Λάρισας. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων στο δέκαθλο. Είναι μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Δήμος Κιλελέρ: Σταμουλάκης Βασίλης, 60 ετών. Συνταξιούχος έμπορος. Δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και παλιότερα πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπάλληλων Λάρισας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μέλος του ΔΣ του ποδοσφαιρικού συλλόγου «Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων» και του Μορφωτικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων. Στέλεχος του ΚΚΕ.

Δήμος Τεμπών: Κωστή Μαρία, 60 ετών. Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος. Υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τεμπών με τη «Λαική Συσπείρωση». Πρώην συνδικαλίστρια στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας. Εχει ενασχόληση διαχρονικά με τον πολιτισμό.

Δήμος Τυρνάβου: Χατζηκράχτης Στέλιος, 60 ετών. Ελεύθερος επαγγελματίας εκπαιδευτικός. Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Διετέλεσε παλιότερα αντιδήμαρχος Τυρνάβου, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Δήμος Φαρσάλων: Αναγνώστου Αποστόλης, 56 ετών. Οικοδόμος. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το 2014. Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Φαρσάλων, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου του ΚΚΕ.

Νομός Μαγνησίας

Δήμος Αλμυρού: Τσόγκας Σάββας, 61 ετών. Ελεύθερος επαγγελματίας λογιστής - φοροτέχνης. Δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δήμαρχος από το 2003. Εργάστηκε παλιότερα στην ΕΑΣ Αλμυρού και διετέλεσε Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού. Μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου: Τσαπράζης Βασίλης, 38 ετών. Πολιτικός μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς - Μουρεσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δήμαρχος από το 2010. Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Νομού Μαγνησίας. Μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Κωνσταντινάκης Γιάννης, 52 ετών. Ελεύθερος επαγγελματίας χωματουργικών έργων. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαική Συσπείρωση» εδώ και πολλά χρόνια. Μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Δήμος Ρήγα Φεραίου: Παπαϊωάννου Αποστόλης, 62 ετών. Συνταξιούχος καθηγητής. Δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Υποψήφιος δήμαρχος και το 2014. Στέλεχος του ΚΚΕ.

Δήμος Σκιάθου: Καρπέτας Βάιος, 31 ετών. Τραπεζοϋπάλληλος. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος με το ψηφοδέλτιο της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης» στο συνέδριο της ΟΤΟΕ. Γραμματέας της ΚΟ Σκιάθου του ΚΚΕ.

Δήμος Σκοπέλου: Αναγνώστου Γιώργος, 40 ετών. Επαγγελματίας Τουρισμού - Εστίασης. Δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στέλεχος του ΚΚΕ.

Νομός Τρικάλων

Δήμος Πύλης: Καλύβας Βάιος, 45 ετών. Πτυχιούχος επαγγελματίας μηχανικός αυτοκινήτων. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Γόμφων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πύλης το 2014. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Νομού Τρικάλων και μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ. Εχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων.

Δήμος Φαρκαδόνας: Στεργίου Ευαγγελία, 48 ετών. Ειδική παιδαγωγός. Υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδώνας και το 2010 με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημοτική σύμβουλος έως το 2014. Δραστηριοποιείται στον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και στην Πρωτοβουλία Αναπληρωτών. Στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ είναι στόχος ελπίδας και προοπτικής

Αποσπάσματα από την ομιλία του Κ. Αβραμόπουλου

Στην ομιλία του ο Κ. Αβραμόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Γνωρίζουμε καλά ότι η επιτυχία των στόχων μας περνά και μέσα από τη συστράτευση νέων συναγωνιστών και συναγωνιστριών στην καθημερινή πάλη, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές το Μάη και στις βουλευτικές, όποτε κι αν γίνουν.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στη σημερινή συνάντηση, με συντρόφους και φίλους που παλεύουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχουν και νέοι φίλοι που συμπαρατάσσονται με το ΚΚΕ την τελευταία περίοδο. (...)

Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι στόχος ελπίδας, προοπτικής και ανταποκρίνεται στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. (...)

Κριτήριο ψήφου θα πρέπει να αποτελέσει η συνείδηση ότι η βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και των γυναικών, απορρέουν από τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, της ΝΔ, από την πολιτική που στόχο έχει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Θα πρέπει να υποστούν πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, γιατί είναι τα κόμματα που υπηρέτησαν μαζί τα τρία μνημόνια, στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, σε συνθήκες ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο Κ. Αβραμόπουλος
Ο Κ. Αβραμόπουλος
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά προσπαθεί να κοροϊδέψει το λαό, μιλάει για τη "νέα εποχή", για το "τέλος των μνημονίων", για "κοινωνική δικαιοσύνη". (...)

Διαφημίζουν τις ενισχύσεις της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και κρύβουν ότι κεντρικός στόχος της ΚΑΠ είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και η επέκταση των μονοπωλίων στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό, μειώνονται οι επιδοτήσεις για τους μικρούς παραγωγούς, μπαίνουν αυστηρότατα κριτήρια, αυξάνεται το κόστος παραγωγής, διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές, επιταχύνεται το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών.

Ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του χαρακτήρισε το 2019 "χρονιά μεγάλης αναβάθμισης του διεθνούς κύρους και του ρόλου της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα".

Ξεκαθάρισε και μ' αυτόν τον τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην εξωτερική πολιτική. Αναλαμβάνει να υλοποιεί βαριές δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα όλο και πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό.

Γέμισε την Ελλάδα με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία. Εφερε στη Λάρισα τα κατασκοπευτικά drones και επιθετικά αμερικανικά ελικόπτερα στη Μαγνησία.

Στήριξε και στηρίζει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, συμμετέχει στους σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας.

Πριν λίγες έφτασε στο λιμάνι του Βόλου πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της άσκησης "Μέγας Αλέξανδρος", για μια ακόμη συνεκπαίδευση με Αμερικανούς πεζοναύτες. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας. Να φύγουν τώρα οι Αμερικανοί στρατιώτες από τον Βόλο και το Στεφανοβίκειο.

Εκφραση αυτής της πολιτικής είναι και η συμφωνία των Πρεσπών, που υπηρετεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Η συμφωνία αυτή διατηρεί τα βασικά σημεία του αλυτρωτισμού, έτσι όπως αυτός εκφράζεται μέσα από το σύνταγμα της γειτονικής χώρας και αφορούν τα περί "μακεδονικού" έθνους και "μακεδονικής" γλώσσας. Επικίνδυνες και αλυτρωτικές είναι και οι θέσεις που λένε π.χ. ότι "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική".

Γι' αυτό λέμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επικίνδυνη για τους δύο λαούς και γενικότερα για τους λαούς των Βαλκανίων, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και από τις δυο πλευρές».

Το 2019 να γίνει χρονιά ενίσχυσης των λαϊκών αγώνων

«Καμία επανάπαυση, το 2019 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει χρονιά ενίσχυσης των αγώνων του λαού, ενάντια στην πολιτική που γεννά βάσανα για τον ίδιο και πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, για την πραγματική φιλία και συνεργασία των λαών, ενάντια στο σάπιο σύστημα που παράγει εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Ολες οι ζωντανές δυνάμεις, αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, είναι καιρός να γυρίσουν την πλάτη τους στις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να ξεπεράσουν την παγίδα του μικρότερου κακού, που κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλο.

Να σκεφτούν: Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά, που μπορεί να δώσει ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης;

Ασφαλώς αυτό είναι η απόφασή τους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προώθηση της ανασύνταξης του κινήματος και της Κοινωνικής Συμμαχίας, στοιχεία απαραίτητα για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, παντού, θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Για να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια του λαού και να εφαρμοστεί ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ώστε να αξιοποιηθούν οι σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Σ' αυτόν το δρόμο ανάπτυξης μπορεί να εξασφαλιστεί για όλους το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία, να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι υπηρεσίες αναβαθμισμένες δημόσιας και δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Ασφάλισης. Να αναδειχθεί η πολιτιστική και αθλητική λαϊκή δημιουργία. Να μπει τέλος στη σαπίλα του καπιταλισμού και στα κάθε λογής σκάνδαλα.

Να ζήσουμε ειρηνικά, σε συνθήκες φιλίας και συνεργασίας με τους άλλους λαούς.

Αυτό το μέλλον, χτίζεται μέσα στην καθημερινή πάλη και στις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Οι συνδυασμοί του ΚΚΕ είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση

«Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" ξεκαθαρίσαμε στο λαό ότι Περιφέρειες και δήμοι μέσα από τον "Καλλικράτη" γίνονται ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δένονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και συμμετέχουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τον "Κλεισθένη" τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους της Θεσσαλίας ήταν μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, το ανέδειξαν στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων, έδωσαν μάχες κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Διεκδικούν υποδομές και έργα ανάσας για το λαό, όπως είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρών, των πυρκαγιών, μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση.

Αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται στην ανταποδοτικότητα, στους φόρους που επιβάλλουν η διοίκηση της Περιφέρειας και οι δήμοι.

Με δυο λόγια, ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, ακόμη κι αν αναλάβουν ευθύνη διοίκησης, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Αττική, στην Πάτρα, στην Ικαρία.

Γι' αυτό σας καλούμε να δώσετε δύναμη στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους δήμους, με υποψήφιους τους δοκιμασμένους αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα».

Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές

-- Η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου, αύριο Παρασκευή 11 Γενάρη, τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον δήμο Ρόδου.

-- Η ΤΕ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 13 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τον επικεφαλής που στηρίζει το Κόμμα στον δήμο Κω.

Πολιτικές συγκεντρώσεις

Οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνουν την Κυριακή 13 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο Β' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Πλαπούτα 2 και Κωνσταντινουπόλεως), συγκέντρωση με θέμα: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου». Θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού και υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την Τετάρτη 16 Γενάρη, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1), θα μιλήσουν οι Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., η ΚΟ 5ου Διαμερίσματος Πειραιά καλεί σε σύσκεψη στο 5ο ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142). Θα μιλήσουν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά.

Το Σάββατο 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Μενίδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων δημαρχείου Αχαρνών, θα μιλήσουν: Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 14 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας.

Aναβλήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων στην Κ. Μακεδονία

Η χτεσινή εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για την παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει το Κόμμα στην περιοχή για τις τοπικές εκλογές αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν από το πρωί.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org