ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
"Διεκδικούμε και διασκεδάζουμε"!

Συνεχίζονται οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ελληνικό για τη σωτηρία του χώρου του αεροδρομίου και της παραλίας. Συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη το ερχόμενο Σάββατο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησαν την Παρασκευή οι μουσικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού και η Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του αεροδρομίου και της παραλίας από το τσιμέντο και την κερδοσκοπία.

Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο στο χώρο των πρώην αμερικανικών βάσεων, χιλιάδες φωνές ενώθηκαν με τους ήχους της μουσικής και διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν δυναμικά, οι ελεύθεροι χώροι να μείνουν ελεύθεροι και να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Κοντά τους και εκπρόσωποι δεκάδων συλλόγων και οργανώσεων από όλο το Λεκανοπέδιο που παλεύουν για το περιβάλλον,εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τη σωτηρία του.

Λίγο πριν, τα συγκροτήματα "Υπόγεια Ρεύματα" την πρώτη μέρα και "Συνήθεις Υποπτοι" το Σάββατο το βράδυ, βγουν στη σκηνή, ο κόσμος αποδέχτηκε το κάλεσμα συσπείρωσης και αντίστασης που έστειλαν εκπρόσωποι του δήμου και της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα. "Πρέπει να αναπτύξουμε δραστηριότητες που θα εμποδίσουν τις καταστροφικές προθέσεις της κυβέρνησης και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων", τόνισε η δημοτική σύμβουλος της "Δημοκρατικής Ενότητας Ελληνικού"Ροδή Γεωργακάκη στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων."Διασκεδάζουμε σήμερα, πρόσθεσε, διεκδικώντας: να μην πουληθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης από τους χώρους του αεροδρομίου και η χρηματοδότηση της μετατροπής του χώρου σε Μητροπολιτικό Πάρκο αναψυχής να γίνει από δημόσιους φορείς. Η αυτοχρηματοδότηση από ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές στην πράξη θα ακυρώσει τον κοινωφελή χαρακτήρα του πάρκου ως χώρου αναψυχής".

Παράλληλα, αφού αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο χώρος του αεροδρομίου, των πρώην αμερικανικών βάσεων και της παραλίας για τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου, εξήγησε πως η διοργάνωση του ροκ φεστιβάλ μέσα στους χώρους που διεκδικούν οι κάτοικοι του Ελληνικού και των γύρω δήμων έγινε γιατί "πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων αφορά ιδιαίτερα τη νεολαία. Εμείς λέμε ότι οφείλουμε στη νέα γενιά να κάνουμε την πόλη πιο ανθρώπινη, αλλά και οι νέοι να παλέψουν γι' αυτό".

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και αυτή την βδομάδα. Αύριο, Τετάρτη, στις 9 το βράδυ θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη, από το Θέατρο Σκιών του Κυριάκου Δεσύλλα και παράσταση Μαριονέτας "Η Χρυσομαλλούσα γοργόνα",στο ανοιχτό θέατρο Χαλδείας στην παραλία Ελληνικού. Το Σάββατο στην παραλία Ελληνικού στις 9 το βράδυ θα γίνει συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

ΖΕΦΥΡΙ
Αισιοδοξούν για την πόλη που ονειρεύονται

Το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη αρχίζουν οι εκδηλώσεις "Ζεφύρεια '98" για 15η συνεχή χρονιά, με μουσικές, θεατρικές και αθλητικές εκδηλώσεις

"Το αυριανό Ζεφύρι, είναι το δικό σας Ζεφύρι". Με αυτό το σύνθημα ο δήμος Ζεφυρίου καλεί τους νέους του Ζεφυρίου, αλλά και αυτούς της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις των "Ζεφυρείων '98", που διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά.

Οι φετινές εκδηλώσεις των "Ζεφυρείων" σηματοδοτούνται από την απουσία του Δημάρχου Κώστα Λιάρου."Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο έργο, μικρή ή μεγάλη δραστηριότητα στον τόπο μας, στα ίδια τα οράματα του Ζεφυριώτικου λαού, στα οποία να μην πρωτοστάτησε και να μη συνέβαλε μέχρι τις τελευταίες του μέρες, με όλες του τις δυνάμεις, ο Κώστας Λιάρος ", επισημαίνει στο σημείωμά του, στο πρόγραμμα των "Ζεφυρείων '98" ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λάππας.Και υπογραμμίζει: "Ζούμε σε μια δύσκολη γωνιά του Λεκανοπεδίου. Η ζωή έχει δείξει πως, λύνοντας ένα πρόβλημα, αμέσως εμφανίζεται η ανάγκη να απαντήσεις σε πολλαπλάσια προβλήματα. Ενα είναι σίγουρο, πως η ενότητα του λαού και η αποφασιστικότητα της διοίκησης του δήμου είναι ικανά εργαλεία για να λύσουν τα πιο δύσκολα προβλήματα. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αισιοδοξούμε πως το Ζεφύρι θα γίνει η πόλη, που όλοι ονειρευόμαστε".

Το φετινά "Ζεφύρεια" θα διαρκέσουν από τις 5 έως τις 13 Σεπτέμβρη και περιλαμβάνουν μουσικές, θεατρικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

  • Σάββατο 5/9: Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων με το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.Παίρνουν μέρος 20 χορευτικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Γ. Κοτσίνη.
  • Δευτέρα 7/9: Μουσική, λαϊκή βραδιά. Συναυλία με το λαϊκό συγκρότημα "Οι ρίζες μας".
  • Τρίτη 8/9. Μουσική, παραδοσιακή βραδιά. Μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα με την Γιώτα Βέη και το τετραμελές παραδοσιακό της συγκρότημα.
  • Τετάρτη 9/9. Θεατρική παράσταση, από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ταύρου,που παρουσιάζει τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη σε μετάφραση τουΚ. Ταχτσή.
  • Παρασκευή 11/9. Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής. Συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις. Μουσική και Τραγούδια με το έντεχνο, μουσικό συγκρότημα"Η Ρωμιοσύνη".
  • Σάββατο 12/9. Φιλικό τουρνουά πάλης "Ζεφύρεια".Θεατρική παράσταση για παιδιά, "Ορφέας και Ευρυδίκη".
  • Κυριακή 13/9. Τουρνουά ΤΑΕ - KWON - DO, στο κλειστό γυμναστήριο "Σπάρτακος". Βράβευση των τελειόφοιτων Λυκείου που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Βραδιά αφιερωμένη στη νεολαία με το μουσικό συγκρότημα των "ΠΥΞ - ΛΑΞ".
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Δυναμική αντίδραση για το εργοστάσιο της ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλεί, έκαναν χτες κάτοικοι της περιοχής μαζί με την υποψήφια δήμαρχο της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", Ελένη Παπαδοπούλου

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους εκκωφαντικούς θορύβους που δημιουργεί, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι της περιοχής μαζί με την επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΔΑΣ), υποψήφια δήμαρχο Ελένη Παπαδοπούλου.

Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα, αφού θα ακολουθήσει υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές ενέργειες για να γλιτώσουν επιτέλους από το βραχνά που η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή τους έχουν καταδικάσει να υφίστανται.

Να σημειωθεί ότι προ διετίας η δημοτική αρχή, διαφωνούσης της ΔΑΣ, και ενώ το εργοστάσιο δε λειτουργούσε 16 χρόνια, υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΕΗ για τη λειτουργία του επί πέντε χρόνια. Ρίχνοντας δε στάχτη στα μάτια των κατοίκων, υποστήριξε ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί τα τρία πρώτα χρόνια επί οκτώ μήνες τον χρόνο και τα επόμενα δύο, επί τρεις μήνες. Χθες, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων με τον διευθυντή του εργοστασίου, αποδείχτηκε ο εμπαιγμός που έκρυβε αυτή η συμφωνία, αφού οι μήνες λειτουργίας και αργίας του εργοστασίου δεν υπολογίζονται ολόκληροι, αλλά με 10ήμερα ή 15νθήμερα εναλλάξ, που στην πράξη σημαίνει ότι το εργοστάσιο λειτουργεί και θα λειτουργεί όλους τους μήνες του χρόνου.

"Η συμφωνία που υπέγραψε ο δήμαρχος Γιώργος Χάσκας είναι μία μεγάλη απάτη",τόνισε η Ελένη Παπαδοπούλου, επισημαίνοντας ότι αν δεν αντιδράσουν οι κάτοικοι, όπως είχαν αντιδράσει στο παρελθόν, το εργοστάσιο μετά τη δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα συνεχίσει τη λειτουργία του για τουλάχιστον 20 ακόμα χρόνια. "Ο λαός να καταλάβει ότι αυτοί που τον κοροϊδεύουν και εκμεταλλεύονται την ψήφο του, στις εκλογές της 11ης του Οκτώβρη πρέπει να πάνε στην άκρη",υπογράμμισε η Ελένη Παπαδοπούλου.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του εργοστασίου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από ό,τι έχει κάνει για τη μείωση των θορύβων. "Αθόρυβο εργοστάσιο δεν έχει ακόμα εφευρεθεί", υποστήριξε.

ΠΕΥΚΗ
Αντίσταση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

Τη Διακήρυξή της έδωσε στη δημοσιότητα η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης"

Την ανάγκη να αποδοκιμαστούν οι διάφοροι υποψήφιοι και συνδυασμοί που προεκλογικά θα εμφανιστούν να εκφράζουν διαφορετική διαχείριση της ίδιας πολιτικής, επισημαίνει η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης",στη διακήρυξή της.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ, έχοντας συμμάχους τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, επιδιώκει να μετατρέψει τους δήμους σε έναν ακόμα αντιλαϊκό περιφερειακό μηχανισμό προώθησης των επιλογών των πολυεθνικών με αντιλαϊκά μέτρα, με πρόσθετες τοπικές φορολογίες στους δημότες, με ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογή της ανταποδοτικότητας, με το ξεθεμελίωμα των εργατικών δικαιωμάτων με την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. "Ετσι, μετατρέπονται οι δήμοι και οι νομαρχίες σε επιχειρήσεις πώλησης υπηρεσιών με στόχο το κέρδος", υπογραμμίζει η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης", τονίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται σαν μοχλός από την κυβέρνηση για την ανάθεση των μεγάλων αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών έργων, όπως διαχείριση ορεινών όγκων Αττικής, έργα Ολυμπιάδας 2004, φυσικό αέριο και άλλα, σε ιδιώτες και πολυεθνικές.

Με κύριο άξονα την αντίσταση, τη δράση και τη διεκδίκηση, η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης" προτείνει την ουσιαστική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, το σταμάτημα κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να παρέχει στους δημότες δωρεάν και οι εκλεγμένοι στην ΤΑ να αντιταχθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου.

Για το χαρακτήρα και τη σημασία αυτών των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η παράταξη υπογραμμίζει ότι η ψήφος δε μετρά μόνο τοπικά.Αν ενισχυθούν οι εκλογικοί δημοτικοί συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ θα ερμηνευτούν ως ψήφοι προς το ΠΑΣΟΚ. Αλλά και οι δήθεν υπερκομματικοί συνδυασμοί που συγκροτεί η ΝΔ ή όσοι αποδέχονται το μονόδρομο της ΕΕ, θα αξιοποιηθούν πολιτικά για ακόμα πιο αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα για άμεσο ξεπούλημα και ευθυγράμμιση με τις επιλογές της οικονομικής ολιγαρχίας. Ενώ οι όροι "ανεξάρτητος" και "υπερκομματικός" είναι αποπροσανατολιστικοί.

Για το Δήμο Πεύκης επισημαίνεται η ανάγκη να αποδοκιμαστεί η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία "χτύπησε κατευθείαν στην τσέπη των δημοτών με υπέρογκες αναπροσαρμογές των δημοτικών τελών" και παράλληλα εκφράζεται η αντίθεση της Κίνησης στις άμεσες και έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις δημοτικού έργου.

Στόχος της "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Πεύκης" είναι να παλέψει για να γίνουν σημαντικά έργα υποδομής, να περιφρουρηθούν τα δάση και να εξασφαλιστούν οι ελεύθεροι χώροι, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στη χρήση γης, να βελτιωθεί η υποδομή των σχολικών συγκροτημάτων και των φορέων πρόνοιας και να λειτουργήσει υποκατάστημα του ΙΚΑ. Ενώ θα δοθεί σημαντική ώθηση στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και θα στηριχτούν τα εργατικά δικαιώματα των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων του δήμου.

Η λύση, καταλήγει η Διακήρυξη της Παράταξης, δε βρίσκεται στην εναλλαγή διαχειριστών της ίδιας πολιτικής, αλλά στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Στην αλλαγή των σημερινών συσχετισμών, στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, στην ίδια τη συμμετοχή του λαού, στην ενίσχυση των λαϊκών δυνάμεων, που αντιστέκονται στις επιλογές της και στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα.

Θες δημαρχείο; Πλήρωσε!

Για να στεγαστούν θα πρέπει να πληρώσουν! Οι νέες δημοτικές αρχές, που θα αναδείξουν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα κληθούν με δικούς τους πόρους να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες. Με το "καλημέρα" λοιπόν εφαρμογής του "Καποδίστρια", η κυβέρνηση δίνει το σύνθημα για νέα αφαίμαξη των πολιτών... Ετσι μεταφράζεται η προτροπή - επιταγή "θα πρέπει οι νέοι δήμοι να φροντίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες έγκαιρα ή με υπάρχον δημοτικό κατάστημα ή με κτίρια της εκπαίδευσης, τα οποία δε χρησιμοποιούνται ή με άλλο κτίριο από δικούς τους πόρους", που περιέχεται σε έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που έστειλε προς τους οικείους δήμους πριν ένα μήνα περίπου.

Δε δικαιολογεί, όμως το έγγραφο, τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης, πώς, από την 1η Γενάρη του 1999 οι νέοι δήμοι θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν. Αντίθετα, επιβεβαιώνει την κυβερνητική επιλογή για τον τρόπο, με τον οποίο "πρέπει" να λειτουργήσουν οι νέοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως επιχειρήσεις που θα διαχειρίζονται δικούς τους πόρους, θα χαρατσώνουν δηλαδή συνεχώς τον δημότη. Επιλογή που εξυπηρετεί, άλλωστε και ο ίδιος ο "Καποδίστριας".

Την ίδια στιγμή που ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προειδοποιεί για το... μέλλον τούς οικείους δήμους, ο υφυπουργός Εσωτερικών,Λ. Παπαδήμας,με συνέντευξή του πρόσφατα σε Κυριακάτικη εφημερίδα, κάνει λόγο για "εξασφάλιση μέχρι την 1η Γενάρη της εγκατάστασης των δημοτικών αρχών στα νέα δημαρχεία" και για "χρηματοδότηση της στέγασης από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Στο σημείο αυτό ο υφυπουργός Εσωτερικών προσπερνά το γεγονός πως η χρηματοδότηση όσων τελικά δημοτικών αρχών αποφασίσει το υπουργείο, προέρχεται από χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν συγκεντρωθεί στο Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από πολιτική με ξένα κόλλυβα, άλλο τίποτα αυτή κυβέρνηση...

Σε φιάσκο κατέληξε η φιέστα του Αλ. Παπαδόπουλου

Σε αίθουσα σεμιναρίων επιχείρησε να μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων - που συγκλήθηκε εκτάκτως χτες στην Κέρκυρα - ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος.Με πρόφαση τη λήψη απόφασης για ορισμό προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αργοστολίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο "έδωσε βήμα" στον υπουργό Εσωτερικών, ώστε να ξεκινήσει την προεκλογική του... δουλιά, υμνώντας κατ' αρχήν το "έργο" της κυβέρνησης στην πορεία για την "αποκέντρωση".

Την παραπάνω πρόφαση - απαραίτητη ώστε να δικαιολογηθεί η έκτακτη σύγκληση - συνόδευσε και το πρόσχημα για την παρουσία του Αλ. Παπαδόπουλου, η ομιλία του στο θέμα "Ο ρόλος της Περιφέρειας στο διοικητικό πρότυπο της χώρας". Τελικά η όλη ιστορία κατέληξε σε φιάσκο, καθώς από τους προσκεκλημένους στο... σεμινάριο νομάρχες των Ιονίων Νήσων, παραβρέθηκε μόνο ο νομάρχης Ζακύνθου. Την ίδια στάση με τους νομάρχες κράτησαν και οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες που είχαν προσκληθεί, δίνοντας ένα μάθημα στην κυβέρνηση, πως, τέλος πάντων, τα νερά δε θολώνονται πάντα...

"Κόσμιοι" και "ανάγωγοι"...

Τις προτάσεις τους, ώστε να απαγορευτεί, στην ουσία, η ανατρεπτική δράση θα συζητήσουν εντός των ημερών, εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών, της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του "κώδικα δεοντολογίας" για τη διενέργεια των επερχόμενων εκλογών, που συνέταξε κατόπιν παραγγελίας της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ο συγκεκριμένος κώδικας, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν περίπου ένα μήνα, επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή που αντιστέκεται, που αρθρώνει λόγο, κόντρα στην εφαρμοζόμενη πολιτική και καλεί στην ανατροπή αυτής. Μάλιστα, η επιχείρηση εξόντωσης αυτής της φωνής, προβάλλεται με το πρόσχημα της "ευπρεπούς" και "κόσμιας" προεκλογικής μάχης και χαρακτηρίζει σχεδόν επικίνδυνους όσους "ρυπαίνουν", χρησιμοποιώντας "αφίσες, φέιγ βολάν, μεγάφωνα και ντουντούκες"...

Βέβαια, οι εμπνευστές και υποστηρικτές της "ευπρέπειας" έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στα παράθυρα και τις εκπομπές των ιδιωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπου είναι βέβαιο πως θα εστιάσουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Αν αυτό καθιστά τους, αγαπημένους των ιδιωτικών καναλιών, υποψήφιους"κόσμιους", τότε είναι σαφές πως κάποιοι θα επιλέξουν - και το κάνουν - να είναι "ανάγωγοι" μέσα στις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς, στις πλατείες...

Για δέκτη πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις των

Για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις των "Ζεφυρίων" που περιλαμβάνουν μουσικές, θεατρικές και αθλητικές δραστηριότητες

"Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μετά... μουσικής, αυτά που μας

"Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μετά... μουσικής, αυτά που μας ανήκουν". Με αυτή την απόφαση ο κόσμος παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο τις μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Ελληνικού και της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα

Στο κάλεσμα αγώνα για τη σωτηρία του αεροδρομίου και της παραλίας του

Στο κάλεσμα αγώνα για τη σωτηρία του αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού ήταν πολλοί αυτοί που έδωσαν το "παρών"
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org