ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατιά εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής για τις εκλογές

Σε δεκάδες σπίτια στον Πειραιά μπήκε την Κυριακή η εφημερίδα του ΚΚΕ
Σε δεκάδες σπίτια στον Πειραιά μπήκε την Κυριακή η εφημερίδα του ΚΚΕ
Χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται στο «πόδι», καλώντας την εργατική τάξη και το λαό να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Ετσι, από το πρωί της Κυριακής, με το «Ριζοσπάστη», σπίτι το σπίτι, με στόχο την πλατιά διακίνηση του Καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές, τα συνεργεία του Κόμματος «όργωσαν» ολόκληρες γειτονιές.

Στους Αγίους Αναργύρους, τα κομματικά και τα ΚΝίτικα μέλη παρατηρούν ότι περισσότερος κόσμος «στήνει αυτί», θέλει να μάθει για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να πει την άποψή του και να συζητήσει με τους κομμουνιστές. «Ξαναπέρνα» λένε πολλοί, «να συνεχίσουμε την κουβέντα», αφού ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις, θέλουν να αποκτήσουν πιο σταθερή επαφή με τους κομμουνιστές. Κόσμος που στο δημοψήφισμα δεν ακολούθησε την πρόταση του ΚΚΕ, τώρα πλέον, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είδε ότι επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη του ΚΚΕ. Στο χέρι των Κομματικών Οργανώσεων είναι να μη μείνουν οι εργαζόμενοι απογοητευμένοι από τη διάψευση των προσδοκιών τους, αλλά να προχωρήσουν αποφασιστικά στη συστράτευση με το ΚΚΕ, στην ενίσχυσή του.

Στις γειτονιές του Πειραιά, με ενθουσιασμό και αισιοδοξία οι Κομματικές Οργανώσεις από το απόγευμα του Σαββάτου, με την «άφιξη» του κυριακάτικου φύλλου στα γραφεία, απευθύνθηκαν σε εκατοντάδες σπίτια, συζήτησαν με εργατόκοσμο, μετέφεραν το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι κομματικές δυνάμεις καταγράφουν το θετικό κλίμα για το ΚΚΕ στις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά, καταδεικνύοντας ότι οι δεσμοί του Κόμματος με το λαό παραμένουν ισχυροί, παρά τις προσπάθειες της αστικής τάξης να φτιάξει νέα κόμματα - αναχώματα για να καναλιζάρει τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία των ΚΟ Κηπούπολης και Ανθούπολης, στο Περιστέρι. Στόχος, να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές
Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία των ΚΟ Κηπούπολης και Ανθούπολης, στο Περιστέρι. Στόχος, να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές
Αντίστοιχο κλίμα και στο Περιστέρι: Το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ συνοδεύτηκε με πλατιά διακίνηση του «Ριζοσπάστη», αφού οι στόχοι των Οργανώσεων ήταν ιδιαίτερα αυξημένοι.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος στην Αττική συνεχίζουν την πλατιά εξόρμηση καθημερινά στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις, ώστε στις 20 μέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Να υπάρξουν ισότιμη προβολή των κομμάτων και μέτρα διευκόλυνσης των ψηφοφόρων

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής

Σε ανακοίνωσή του για τη χτεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, το ΚΚΕ επανέλαβε την πάγια θέση του να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να σταματήσει η προκλητική προβολή των μεγάλων κομμάτων, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ. Επιπλέον, να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Το ΚΚΕ ζήτησε να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής στα ΜΜΕ, ώστε να προβάλλει το ναζιστικό δηλητήριο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση της Βουλής για αναστολή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου θα συνιστούσε μορφή έμμεσης χρηματοδότησης. Οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν.

Το ΚΚΕ διαφώνησε με την αρχική πρόταση του υπουργείου, να κατανεμηθεί ο τηλεοπτικός χρόνος στα κόμματα με βάση το 60% της κοινοβουλευτικής τους δύναμης (όπου συμπεριλαμβάνεται το μπόνους των 50 εδρών) και το 40% της εκλογικής τους δύναμης. Αυτή η πρόταση θα οδηγούσε τα υπόλοιπα κόμματα να παίρνουν τηλεοπτικό χρόνο κάτω απ' το εκλογικό τους ποσοστό, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και το νεοσύστατο κόμμα της "Λαϊκής Ενότητας" θα ευνοούνταν, παίρνοντας αθροιστικά το εκλογικό ποσοστό του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, ο τηλεοπτικός χρόνος πρέπει να προσεγγίζει το εκλογικό ποσοστό κάθε κόμματος, χωρίς ταυτόχρονα ν' αποκλείεται κανένα κόμμα απ' την κατανομή.

Τέλος, το ΚΚΕ έθεσε το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη. Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας και ανεργίας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και μάλιστα για τρίτη φορά μέσα στο 2015. Το ΚΚΕ προτείνει κατάργηση των διοδίων τις μέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κ.λπ. Επίσης, να υπάρχει άμεση και γρήγορη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για τον τρόπο και τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος απ' τους Ελληνες ναυτεργάτες».

Συγκέντρωση του ΚΣ της ΚΝΕ στο Θησείο

Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ., στο Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ).

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τα συγκροτήματα «Kollektiva» και «String Demons».

Ο Δ. Κουτσούμπας στο «Βήμα FM»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ρ/σ «Βήμα FM» και τους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ