ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Μπροστά στο κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου, με το συγκλονιστικό προσκλητήριο των δεκάδων κομμουνιστών και άλλων πατριωτών που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο, ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις για τα 71 χρόνια από τη μέρα (17/8/1944) που οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους έπνιξαν στο αίμα την ηρωική πόλη της Κοκκινιάς. Νωρίτερα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 17ης Αυγούστου, χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το χρονικό του Μπλόκου εξιστόρησε ο Γραμματέας του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μανόλης Χατζηευστρατίου. Ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε στις τελευταίες στιγμές των λαϊκών ηρώων, καθώς οι δήμιοι τους έσερναν στη Μάντρα για να τους εκτελέσουν. Μια τέτοια μαρτυρία αφορά στην αντάρτισσα Διαμάντω Κουμπάκη, οι οποία φώναζε στους εκτελεστές της: «Σαν εσάς προδότες έφαγα 65! Μια ζωή τη χρωστάμε στην πατρίδα, ας την πάρουν οι προδότες! Υπάρχουν χιλιάδες λεβέντες που θα πάρουν εκδίκηση!» Ο απολογισμός των εκτελέσεων: 76 εκτελεσμένοι στη Μάντρα, άλλοι 42 στα Αρμένικα, όπου αφού λεηλατήθηκαν, κάηκαν και τα 80 από τα 90 σπίτια. Η τραγωδία συνεχίστηκε και το επόμενο πρωί, με έξι χιλιάδες ανθρώπους να μεταφέρονται στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου για να καταλήξουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας. Η εκδήλωση στην πλατεία, δίπλα ακριβώς από τη Μάντρα των εκτελέσεων, έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και άλλων φορέων. Στεφάνι κατέθεσε και ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος. Ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία - πομπή προς το Γ' Νεκροταφείο, μέσα από τους δρόμους της Κοκκινιάς, με τις σημαίες του ΚΚΕ και τα λάβαρα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να πορεύονται μπροστά, και τους συγκεντρωμένους να κρατούν πικέτες με τα ονόματα των εκτελεσμένων στο Μπλόκο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με ψήφο στο ΚΚΕ να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν στο λαό

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου
Από τη συγκέντρωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Η Κοκκινιά και ο λαός της έχει πολύτιμη πείρα από την πάλη ενάντια στο φασισμό. Εχει πολύτιμη πείρα από την οργάνωση της πάλης μέσα από τις γραμμές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ. Αυτή η πείρα επιβεβαιώνει και σήμερα ότι ο φασισμός και ο ναζισμός σε κάθε φάση σηκώνουν κεφάλι για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, να δώσουν ανάσα ζωής στον καπιταλισμό, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης του.

Σήμερα, ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής, που είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση, κι αυτό δεν μπόρεσαν να το κρύψουν τα τσιράκια των εργοδοτών, οι μπράβοι του κεφαλαίου.

Το μαρτύρησαν η δολοφονική δράση τους απέναντι σε μετανάστες, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η λύσσα τους απέναντι στο ταξικό κίνημα, ο αντικομμουνισμός τους.

Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση, το ομολογεί το αντικομμουνιστικό της παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας για τον αγώνα του, της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης, των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, για την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, τον ΔΣΕ.

Οπως πριν από 71 χρόνια οι ναζί και οι δολσίλογοι επέλεξαν να χτυπήσουν την ανταρτομάνα Κοκκινιά, οι απόγονοί τους, τα φασιστοειδή της ΧΑ, επέλεξαν να ρίξουν τα δίχτυα εδώ σε αυτές τις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά, για να πιάσουν νέα παιδιά, εργατόπαιδα, άνεργα παιδιά λαϊκών οικογενειών, στα δίχτυα της φασιστικής λαϊκίστικης δημαγωγίας, που δεν διστάζει να κλέψει ακόμα και αντικαπιταλιστικά, πραγματικά ανατρεπτικά συνθήματα για να υπηρετήσει ως μπράβος του κεφαλαίου την εξουσία τους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο βήμα
Ο Δ. Κουτσούμπας στο βήμα
Αυτά τα δίχτυα θα αχρηστεύονται όσο δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στο σύστημα που γεννά το φασισμό - ναζισμό, όσο η αγανάκτηση, η οργή του λαού και της νεολαίας στρέφονται κατά των πραγματικών αντιπάλων, αυτών δηλαδή που έχουν την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και των πολιτικών λακέδων τους, όπως είναι και η ΧΑ.

Η Κοκκινιά του μπλόκου, η ανταρτομάνα Κοκκινιά, η Κοκκινιά της προσφυγιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στα φασισταριά να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές και το κάλεσμα του ΚΚΕ θα φτάσει παντού, σε κάθε λαϊκό σπίτι και δω στην Κοκκινιά και στις άλλες φτωχογειτονιές του Πειραιά, εδώ που κάθε λαϊκή οικογένεια ανεβαίνει το δικό της «Γολγοθά» για να τα βγάλει πέρα. Δεν θα περιγράψουμε τίποτα που δεν ξέρει ο άνεργος, ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, το νέο παιδί και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας.

Θέλουμε όμως αυτή τη φορά να σταθούμε δίπλα τους και να τους πούμε: Τώρα ΚΚΕ.

Τους δοκίμασες τους άλλους... Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση, στο δρόμο της ανατροπής.

Από την πορεία στους δρόμους της Κοκκινιάς
Από την πορεία στους δρόμους της Κοκκινιάς
Τώρα, μπορούμε όλοι και όλες να βρεθούμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Η σημερινή διακήρυξη της ΚΕ, το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς το λαό και τη νεολαία για τις εκλογές, που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», αποτυπώνει αυτό που θα συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο και με το λαό του Πειραιά, της Κοκκινιάς.

Και έτσι πραγματικά είναι. Ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας.

Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα.

Και τους παλιότερους του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, που τον παραμύθιασαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και του έφεραν το πρώτο μνημόνιο, και τους επόμενους της ΝΔ με τα «Ζάππεια» που παρέα και με το ΠΑΣΟΚ μετά, του έφεραν το 2ο μνημόνιο και τους πιο πρόσφατους του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί για την ελπίδα, του έφεραν τη λεπίδα του τρίτου και φαρμακερού μνημονίου, παρέα με τους υπόλοιπους.

Και τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής.

Νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό

Φίλοι και φίλες,

Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή:

Να επιλέξει, δηλαδή, ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποιος, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα.

Σκεφτείτε αυτό που δεν το είχατε υποπτευθεί ποτέ πριν από μερικούς μήνες: Κόμματα που τσακώνονται μεταξύ τους, είπαν ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την άλλη.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεστε, όσοι και όσες δεν έχετε πειστεί ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα μόνο 2 διαχωριστικές πολιτικές γραμμές, ότι υπάρχει μία ταξική διαχωριστική γραμμή:

`Η με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

`Η με την αστική πολιτική εξουσία ή με την εργατική - λαϊκή εξουσία.

`Η με το ένα μέτωπο, που είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, ανεξάρτητα από ονόματα, συνθήματα, προθέσεις, ή με το μέτωπο, τη συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Τα άλλα κόμματα, που ετοιμάζονται προφανώς σε συνεργασία μετά τις εκλογές να κυβερνήσουν, ζητάνε από το λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, στη σφαγή της ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας.

Να πει ΝΑΙ στη σφαγή της ζωής του, της ζωής των παιδιών του για να μείνει αλώβητη η εξουσία του κεφαλαίου, να ανακάμψουν τα κέρδη των ομίλων.

Στο χέρι μας είναι τις επόμενες βδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν. Οπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί, από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, ότι μπορούμε με δυνατό το ΚΚΕ:

-- Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.

-- Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια.

-- Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: Την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.

Μεγάλη η προσφορά τους στο σύστημα

Φίλες και φίλοι,

Ολοι αυτοί που τώρα αθροίστηκαν στο ΝΑΙ στο μνημόνιο, αφού πριν όλοι μαζί είχαν αθροιστεί στο ΝΑΙ στην ΕΕ, ΝΑΙ στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τώρα ζητούν ξανά τη στήριξη, την ψήφο του εργάτη, του ανέργου, του αυτοαπασχολούμενου και δω στον Πειραιά.

Στον Πειραιά, γνωριζόσαστε καλά μεταξύ σας. Ξέρουν τα «έργα και τις ημέρες» μαζί με τα προεκλογικά λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, και μέσα στα καράβια οι ναυτεργάτες, και στο λιμάνι οι λιμενεργάτες, οι άνεργοι, τα μικρομάγαζα.

Ξέρουν και στην Κοκκινιά και στο Πέραμα και στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, τι τους έταξαν οι κύριοι του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και τι τους έφεραν σε μόλις 7 μήνες.

Κι όμως, φίλοι και φίλες, όταν έχεις τις πλάτες του συστήματος δεν έχεις τέτοια προβλήματα.

Και το σύστημα τους ανταποδίδει τη μεγαλύτερη προσφορά που του έδωσαν. Φέρνουν το χειρότερο μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση, κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, δεν θα τολμούσε σήμερα να φέρει.

Και όταν μιλάμε για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, εννοούμε βέβαια και το ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 του Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών. Γιατί είναι όλοι τους το ίδιο συνυπεύθυνοι!

Ολοι μαζί παραμύθιαζαν τους εργάτες, τους ανέργους ότι θα σκίσουν τα μνημόνια! «Τα μνημόνια και η τρόικα, τέλος», έλεγε από το βήμα της Βουλής ο υπερυπουργός και βουλευτής Β' Πειραιά κ. Λαφαζάνης.

Και είδαμε. Η τρόικα «τελείωσε» γιατί έγινε κουαρτέτο και το μνημόνιο ξαναρχίζει από την αρχή αφού το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει και τα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και γι' αυτό όλοι μαζί ξεχειλίζουν από περηφάνια και αξιοπρέπεια...

Ολοι μαζί παραμύθιαζαν τους λιμενεργάτες ότι το λιμάνι δεν πρόκειται να πουληθεί. Ολοι μαζί υπόσχονταν στους μεταλλεργάτες ότι θα ανακάμψει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ολοι μαζί κούναγαν το δάχτυλο στο ΚΚΕ γιατί δεν έμπαινε τότε στην «κυβέρνηση της αριστεράς» για να λύσουμε τουλάχιστον την ανθρωπιστική κρίση, όπως διατυμπάνιζαν.

Είναι οι ίδιοι, όμως, που ως υπουργοί πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τις τροπολογίες του ΚΚΕ για το γεύμα στα σχολεία, για τα ένσημα των ανέργων, για τα χρέη στη ΔΕΗ, για τα λεφτά των σχολικών επιτροπών.

Είναι οι ίδιοι, βέβαια, που ενώ ψήφιζαν τα ψίχουλα της φτώχειας με ημερομηνία λήξης το τέλος του '15, υπέγραφαν την ΠΝΠ που χάριζε πρόστιμα σε μεγαλοοφειλέτες από πλαστά τιμολόγια και λαθρεμπόριο.

Απολογητές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Ολοι μαζί καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ αλλάζει, μόνο και μόνο γιατί ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα πατήσει το πόδι του στις Βρυξέλλες, μόνο και μόνο επειδή μια κυβέρνηση στην Ελλάδα άλλαξε επωνυμία αλλά όχι τη στρατηγική.

Ολοι μαζί παραμύθιαζαν ότι η ΕΕ θα επιστρέψει στις ανύπαρκτες στην πραγματικότητα ιδρυτικές της αξίες, στην ισοτιμία, στην αλληλεγγύη, στη συνεργασία.

Πού τα βρήκαν αυτά στον καπιταλισμό; Γιατί η ΕΕ δεν ξέφυγε ποτέ από τις αρχές της, ως ιμπεριαλιστική, καπιταλιστική ένωση. Πάντα τέτοια ήταν και τέτοια θα συνεχίσει να είναι, θεμελιωμένη στις αρχές της ανισοτιμίας, του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Χειρότερη γίνεται, γιατί ο καπιταλισμός γίνεται χειρότερος για τους λαούς.

Ολοι μαζί, ως κυβέρνηση, υλοποιούσαν κατά γράμμα τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και αναλάμβαναν και καινούργιες, όπως η νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο.

Μάλιστα, μόλις χτες, το κόμμα του Λαφαζάνη ανακάλυψε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και τις καταγγέλλει. Τόσους μήνες όμως που κρυφοκουβέντιαζαν με τους Αμερικάνους, τσιμουδιά δεν έβγαλαν ούτε οι του Τσίπρα, ούτε οι του Λαφαζάνη. Μάλιστα, στο υπουργείο Αμυνας ο κ. Ησυχος της «Αριστερής Πλατφόρμας», παρέμενε ήσυχος και αμίλητος επί του θέματος, αυτό το διάστημα, σιγοντάροντας στην ουσία τον λαλίστατο Καμμένο. Μιλάμε για θράσος!

Κάνουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να φαίνονται δικαιωμένοι

Ολοι μαζί τώρα δίνουν το δικαίωμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ρήμαξαν τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, τα εργατικά δικαιώματα το προηγούμενο διάστημα. Που έδιναν τα ρέστα τους με την ιδεολογική τρομοκρατία περί εθνικών θυσιών, αναγκαίων μέτρων και επιτίθονταν σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Και εγκαλούσαν το ΚΚΕ ότι βλάπτει την οικονομία με τις απεργίες στα καράβια, ότι κλείνει τα μαγαζιά. Τώρα, εμφανίζονται όλοι αυτοί δικαιωμένοι για την πολιτική των κυβερνήσεών τους.

Δίνουν το δικαίωμα στη ΝΔ να βγαίνει κι από πάνω και να διεκδικεί αναδρομικά τα εύσημα της εργατικής τάξης, του λαού γιατί τους φόρτωσε τα βάρη της κρίσης, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Μάλιστα, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 2 στον Πειραιά, το Γενάρη έμπαιναν στα σπίτια αριστερών, ριζοσπαστών, τίμιων αγωνιστών, ακόμα και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, για να τους κλέψουν την ψήφο για «την πρώτη φορά αριστερά»...

Ας μας πουν όλοι αυτοί:

Πότε ακριβώς ο πρώτος τη τάξει υπουργός, στο σημαντικότατο υπουργείο της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, της Ενέργειας, της Ανάπτυξης, ο Λαφαζάνης, ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχασε το δρόμο της και από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή;

Να θυμίσουμε ότι: Ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά «Boeing», που κουβαλούσε κατά διακοσαριές τους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς πλουτοκρατίας, πότε στη Μόσχα, στο Πεκίνο, στο Μπακού και πότε αλλού, σαν φρεσκο-αβανταδόρος επιχειρηματικών σχεδίων, για το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων, των δικτύων μεταφοράς Ενέργειας και της δημόσιας περιουσίας...

Ολοι αυτοί, συνταξιδιώτες καπιταλιστές, που κουβαλούσε στα κυβερνεία του καπιταλισμού ανά τον κόσμο, ήταν «αντιμνημονιακοί» και τον πούλησαν μετά, στη μοιρασιά;

Γιατί μάλλον δεν θέλει να θυμάται ότι η ΕΕ, τις μπίζνες των καπιταλιστών τις θωράκισε και με ευρώ, και με κορόνες, και με λίρες, και με δραχμές και αυτές τις μπίζνες διαχειρίστηκε ο ίδιος ως υπουργός και στα ταξίδια και σε όλα τα λυκοπάζαρα της Γης.

Στις μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες παντού, στα καράβια, στο λιμάνι, στα καρνάγια, στα εργοστάσια, στα εμπορικά, στις γειτονιές, να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που ξαναστήνουν για να μη φτάσουν, όσοι νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, τίμιοι αγωνιστές, να πουν αποφασιστικά: Τώρα ΚΚΕ!

Μπορεί ν' ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής

Φίλες και φίλοι,

Τώρα, όμως, όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες είδαν και μπορούν να καταλάβουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει όποτε αλλάζουν οι ένοικοι και οι καναπέδες στο Μαξίμου. Ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νέο-ορκισμένος πρωθυπουργός το Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρίφαλα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής!!!

Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές! Και δεν αναφερόμαστε εδώ σε όσους και όσες από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας αγνά και ειλικρινά συγκινήθηκαν και πίστεψαν στην ελπίδα, στα συνθήματα και τους συμβολισμούς, που όμως αποδείχτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»...

Ο δρόμος της ανατροπής μπορεί να ανοίξει όταν με τη συμμετοχή στον αγώνα, στο κίνημα, όταν με την ψήφο αμφισβητηθεί το ίδιο το σύστημα και η εξουσία του.

Και η μόνη ψήφος που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Στο δρόμο της ανατροπής η συμμετοχή, η οργάνωση, το κίνημα, η λαϊκή συμμαχία γίνονται δύναμη.

Σήμερα, υπάρχει πείρα για να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να καταλάβει ότι για να αλλάξει η ζωή όλων, πρέπει να αλλάξει χέρια η εξουσία, πρέπει να αλλάξει η τάξη στην εξουσία.

Σύνθημά μας ας γίνει: Καμιά λαϊκή ψήφος σε καμιά γειτονιά του Πειραιά να μη χαθεί προς τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο. Καμιά ψήφος να μη δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ. Καμιά ψήφος να μη δοθεί στους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ονομαζόμενης «ΛΑΕ».

Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για μια πραγματικά αληθινή εργατική - λαϊκή κυριαρχία, εξουσία.

Οι ήρωες της Κοκκινιάς, οι ήρωες του Πειραιά, όλης της Ελλάδας, που έβαψαν με το αίμα τους κόκκινη τη σημαία της πατρίδας μας, της πατρίδας των παιδιών του εργαζόμενου λαού μας, θα εξακολουθούν να μας συνοδεύουν με το παράδειγμά τους, σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Μέχρι την τελική νίκη, για πάντα.


Τίμησαν τους νεκρούς στο Μπλόκο της Καλλιθέας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο ματωμένο Αύγουστο του 1944, οπότε και έγινε το Μπλόκο της Καλλιθέας και το ολοκαύτωμα στα Παλαιά Σφαγεία, διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής η ΚΟΒ Πετραλώνων του ΚΚΕ και η ΟΒ Πετραλώνων της ΚΝΕ στην πλατεία Ελπίδας στα Ανω Πετράλωνα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 28 Αυγούστου του 1944, πριν ακόμα χαράξει, ναζί και ταγματασφαλίτες περικύκλωσαν τις περιοχές Πετραλώνων, Παλαιών Σφαγείων και Καλλιθέας έως τη Συγγρού, έστησαν μπλόκα, οργάνωσαν πλιάτσικο, πυρπόλησαν, βασάνισαν και εκτέλεσαν 16 αγωνιστές, ΕΑΜίτες, από 14 έως 25 χρόνων. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, ενώ εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Ζαγγανάς. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο που υπάρχει στην πλατεία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ