ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
Τρομοκρατικό το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία», που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία αυτού του διλήμματος.

Αυτό το δίλημμα - είπε - μπαίνει ακριβώς για να έχουμε ισχυρό δικομματισμό. Εμείς θα θέλαμε να βγει από την κάλπη μια λαϊκή κυβέρνηση. Αμα θέλει ο λαός ας το κάνει. Εφόσον δεν μπορεί να το κάνει άμεσα, καλύτερα αδύναμη κυβέρνηση. Δε θα ψάχνει ο λαός πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο λαός να ενδιαφερθεί τι αντιπολίτευση θα 'χει. Εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση, όσο ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση. Οταν ο λαός νικήσει θα είμαστε κι εμείς στην εξουσία. Εχουμε πρόταση εξουσίας, αλλά δε θα φτιαχτεί σε «κομπρεμί» με τα σημερινά κόμματα.

Πέστε - συνέχισε - ότι δεν έχουμε αυτοδυναμία. Εχουν έτοιμα τα σχέδιά τους. Μπορεί να πάνε το Νοέμβρη σε νέες εκλογές. Και θα πέσουν πάνω στο λαό να υφαρπάσουν την ψήφο του, κινδυνολογώντας για «αστάθεια» και «ακυβερνησία».

Μα τι λένε, πώς θα υπάρξει ακυβερνησία; είπε, και συνέχισε: Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί, τους είδαμε ν' ανησυχούν για ακυβερνησία; Μπορεί να κάνουν κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Κι αν δεν «τα βρουν» μεταξύ τους οι δύο, θα «θυσιαστούν» και τα μικρότερα κόμματα.

Θα βγει ο ΣΥΝ και θα πει: «Θυσιάζομαι για να μην υπάρξει ακυβερνησία και στηρίζω, κριτικά, το ΠΑΣΟΚ».

Ο ΛΑ.Ο.Σ., επίσης, δεν αποκλείει να συνεργαστεί με κάποιο από τα δύο κόμματα. Κι όταν τον ρωτάνε λέει: «Θα πάω με το πρόγραμμά μου κι όποιο κόμμα συμφωνήσει μ' αυτό θα πάω μαζί του». Τα ίδια λέει, στην ουσία, και ο ΣΥΝ.

Αυτό είναι και προπέτασμα. Υπάρχει περίπτωση να πει το ΠΑΣΟΚ «παρατάω το δικό μου πρόγραμμα και παίρνω του ΣΥΝ;» `Η να πει η ΝΔ «αφήνω το δικό μου και παίρνω το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ.;».

Αυτά - κατέληξε - είναι προεκλογικά κόλπα. Θα πουν «για να μη μείνει ακυβέρνητος ο τόπος, θα πάμε σε συνεργασία». Ολα τα εναλλακτικά σχέδια είναι γνωστά. Το εναλλακτικό σχέδιο του λαού πρέπει να φανεί στην κάλπη.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις επόμενες μέρες, έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

- 11:00 Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Κορυδαλλού στην οδό Ταξιαρχών (εκκίνηση από την πλατεία Ελευθερίας).

- 12:00 Ομιλία σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο - πλατεία του Αγίου Ταξιάρχη.

- 20:30 Ομιλία σε συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου (επί της Πανόρμου).

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

-- 20:30 Ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Λαού (Ταμπούρια - Κερατσίνι).

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9

Η Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η θέση του ΚΚΕ για τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», στις 12 το μεσημέρι, στο Ζάππειο.

Να ενημερωθούμε πού ψηφίζουμε

Εγκαιρα θα πρέπει να μάθουμε πού ψηφίζουμε, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων τελευταία στιγμή. Για την ώρα, οι ψηφοφόροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους εξής τρόπους:

  • Την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.ypes.gr.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο 1564.
  • Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
  • Τις οικείες Νομαρχίες.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ