ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ U18 - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 67-76
Σπουδαία νίκη της Εθνικής εφήβων

Η Εθνική εφήβων παρουσίασε δύο πρόσωπα και λίγο έλειψε να γκρεμίσει το +17 του ημιχρόνου, ωστόσο τελικά επιβλήθηκε της Κροατίας με 76-67, στην τρίτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού U18. Εξαιρετικός ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που... μίλησε στα κρίσιμα.

Με αρκετό άγχος και με ηγέτες τους Νίκο Αρσενόπουλο και Νίκο Ρογκαβόπουλο, η Εθνική εφήβων επικράτησε της Κροατίας με 76-67 και τερμάτισε με ρεκόρ 2-1 στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου προηγήθηκε με 17 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Κροάτες γύρισαν στο ματς, ισοφάρισαν στην τέταρτη περίοδο και λίγο έλειψε να κάνουν την ανατροπή, ωστόσο η Εθνική έφτασε στη σημαντική νίκη. Οι μικροί της Εθνικής θα τερματίσουν σίγουρα στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου τους.

Η Εθνική ξεκίνησε εξαιρετικά και με τον Αρσενόπουλο να πρωταγωνιστεί, πήρε προβάδισμα 10 πόντων (18-8) στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο ρυθμός κυλούσε... γαλανόλευκα και οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +15 (25-10).

Η εικόνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, με την Εθνική να φτάνει στο +20 (33-13) στο 14ο λεπτό, έχοντας ως όπλο της την εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Οι Κροάτες προσπάθησαν να ισορροπήσουν στη συνέχεια, μειώνοντας στους 17 (24-41) στο τέλος του ημιχρόνου.

Εντελώς διαφορετική ήταν η κατάσταση στη συνέχεια. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Ανζούλοβιτς ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και με ένα γρήγορο και εντυπωσιακό 19-4 μείωσε στους 2 (43-45), κάτι που την έβαλε και πάλι στο ματς. Σε εκείνο το σημείο... μίλησαν οι Αρσενόπουλος και Κουρτίδης, που έδωσαν πνοή στην Εθνική (51-45, 27'), η οποία με τη σειρά της βρέθηκε στο +5 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (55-50).

Οι Κροάτες είχαν πάντως την ψυχολογία με το μέρος τους και λίγο μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου ισοφάρισαν σε 58-58, βάζοντας... φωτιά στο παιχνίδι. Μάλιστα, στο 34ο λεπτό, ο Σάμανιτς έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (62-61), με την Εθνική εφήβων να παρουσιάζει προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παρ' όλα αυτά, η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με 9 πόντους (74-65) δύο λεπτά πριν από το τέλος, χάρη στις προσπάθειες των Τσουμάνη και κυρίως του Ρογκαβόπουλου, που βγήκε... μπροστά στα κρίσιμα. Τελικά, η Εθνική εφήβων έφτασε στη νίκη και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στη δεύτερη φάση.

Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ. Καλή εμφάνιση και από τον Νίκο Αρσενόπουλο (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ενώ διψήφιοι ήταν και οι Ανδρέας Τσουμάνης (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Βαλάντης Κουρτίδης (10 πόντοι) και Χρυσόστομος Σανδραμάνης (10 πόντοι).

ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΑΟΚ
«Πέταξε» με στόχο την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χτες στη Ελβετία όπου σήμερα στις 21.00 («Epsilon tv») θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το προβάδισμα που του δίνει το 2-1 της Τούμπας κόντρα στη Βασιλεία και να πάρει το εισιτήριο για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του ξέρουν πως θα έχουν δύσκολο έργο στο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ» αλλά δηλώνουν έτοιμοι και με ανεβασμένο ηθικό για πετύχουν τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Εφόσον συμβεί αυτό θυμίζουμε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πήρε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες με τη Βασιλεία εκτός από τον ανέτοιμο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον τέταρτο τερματοφύλακα Μάριο Σιαμπάνη.

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος αναμετρώνται αύριο Πέμπτη για το Europa League και οι δύο στις έδρες τους με Χιμπέρνιαν και Ντιναμό Μπρεστ αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι ο Αστέρας είχε χάσει με 3-2, ο Ατρόμητος έχασε με 4-3, ωστόσο και οι δύο πιστεύουν στην πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί σήμερα το 2-1 της Τούμπας

INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί σήμερα το 2-1 της Τούμπας
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με 15 κωπηλάτες η Εθνική ομάδα

Με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από την κατηγορία κάτω των 23 και την ομάδα που πριν από λίγες μέρες αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόζναν θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που ξεκινάει αύριο 2 και ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου στη Γλασκόβη της Σκοτίας.

Οι 13 από τους 15 αθλητές και τα 6 από τα 8 πληρώματα είναι ίδια με της ομάδας του παγκοσμίου U23, όπου η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο, με μοναδικές προσθέσεις την Κατερίνα Νικολαΐδου που θα αγωνιστεί στο σκιφ και τον Σπύρο Γιάνναρο που θα πάρει μέρος στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Επίσης, δημιουργήθηκε, πάντα σε σχέση με το Πόζναν, ένα νέο πλήρωμα, αυτό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών από τους Νίνο Νικολαΐδη (ήταν 5ος στο μικρό τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών) και Γιάννη Μαρόκο (που μαζί με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών).

Στο Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης θα πάρει μέρος και το χρυσό πλήρωμα του διπλού σκιφ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Πόζναν με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Χρήστο Στεργιάκα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης είναι το πρώτο στην ιστορία που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα (από 2 έως 12/8) και στην ίδια πόλη με πέντε ακόμη Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα άλλων σπορ και συγκεκριμένα του Υγρού Στίβου (κολύμβηση, καλλιτεχνική, καταδύσεις, ανοιχτή θάλασσα), Ενόργανης Γυμναστικής, Ποδηλασίας, Τριάθλου και Γκολφ.

Στο Ευρωπαϊκό της Κωπηλασίας, που θα γίνει στο Στραθκλάιντ Κάτρι Κλαμπ και περιλαμβάνει 18 αγωνίσματα θα πάρουν μέρος 600 αθλητές κι αθλήτριες από όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής ομάδας: Διπλό σκιφ (α): Γιάννης Καλανδαρίδης - Χρήστος Στεργιάκας. Τετράκωπος άνευ (γ): Δήμητρα Τσαμοπούλου - Ιωάννα Μπιτζιλέου - Μαργαρίτα Γεωργούδη - Αθηνά Αγγελοπούλου. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (γ): Αναστασία Βόντζου - Θωμαΐς Εμμανουηλίδου. Διπλό σκιφ (γ): Αννέτα Κυρίδου - Σοφία Ασουμανάκη. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (α): Νίνος Νικολαΐδης - Γιάννης Μαρόκος. Σκιφ ελαφρών βαρών (α): Σπύρος Γιάνναρος. Σκιφ (γ): Κατερίνα Νικολαΐδου. Σκιφ ελαφρών βαρών (γ): Μαρία Πέργουλη.

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

Ωρες μετάδοσης: Πέμπτη 2/8: 11.20 ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ, Παρασκευή 3/8: 11.20 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ, Σάββατο 4/8: 13.05 ΤΕΛΙΚΟΙ, Κυριακή 5/8: 13.05 ΤΕΛΙΚΟΙ

ΤΕΝΙΣ
Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Σάκκαρη

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση επέστρεψε στα κορτ η Μαρία Σάκκαρη. Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στο τουρνουά του Σαν Χοσέ, μπήκε από την αρχή δυνατά στον πρώτο αγώνα της με την Κριστίνα Μακ Χέιλ και έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

Η Σάκκαρη παρουσιάστηκε με εμφανώς βελτιωμένο και πιο σταθερό σερβίς σε σχέση με αυτό που είδαμε στην περίοδο του γρασιδιού. Πέρα από τους τέσσερις άσους που κέρδισε, πήρε πολλούς πόντους ακόμα και από το δεύτερο σερβίς της. Επιπρόσθετα ήταν σχεδόν αλάθητη από τη βασική γραμμή. Γενικότερα η Σάκκαρη ήταν επιβλητική στο παιχνίδι της και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Μακ Χέιλ. Στον επόμενο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Κριστίνα Μλαντένοβιτς (Γαλλία) και την Τιμέα Μπαντός (Ουγγαρία).

Πετούν για Γλασκόβη οι ομάδες κολύμβησης

Οι αποστολές της Κολύμβησης και της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης είναι οι πρώτες που αναχωρούν σήμερα για τη Γλασκόβη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών (3 - 12/8).

Με την Εθνική ομάδα της κολύμβησης αναχωρούν οι: Ανδρέας Βαζαίος, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης, Απόστολος Παπαστάμος, Γιάννης Καρπουζλής, Απόστολος Χρήστου, Νόρα Δράκου, Αννα Ντουντουνάκη. Αύριο αναχωρούν και οι: Νικολέτα Παυλοπούλου, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γιώργος Σπανουδάκης, Νίκος Σοφιανίδης.

Με την Εθνική ομάδα της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης σήμερα αναχωρούν οι: Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αθανασία Τσόλα, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Βασιλική Κοφίδη, Αννα - Μαρία Ταξοπούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ολγα Κουργιαντάκη, Ιφιγένεια Δίπλα, Βιολέτα Ζουζούνη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Βασίλης Γκορτσιλάς.

Στις 4 Αυγούστου αναχωρούν για το Εδιμβούργο οι καταδύτες μας Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος, συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο και στις 6 Αυγούστου οι αθλητές των Μεγάλων Αποστάσεων (OPEN WATER) Κέλυ Αραούζου, Δημήτρης Νέγρης, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Γέμελο. Συνολικά η ελληνική αποστολή αποτελείται από 29 αθλητές και αθλήτριες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ