ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια σε απολύσεις εργολαβικών στη ΛΑΡΚΟ

Συγκέντρωση στις 6 το πρωί στα γραφεία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ

Σε συγκέντρωση σήμερα το πρωί στις 6, στα γραφεία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, ενάντια σε οχτώ απολύσεις που αναμένεται να κάνει επίσης σήμερα εργολάβος στη ΛΑΡΚΟ. «Απαιτούμε να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι, να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων και να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες στο μόνιμο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ», τονίζει στο κάλεσμά του.

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι «σχεδόν 10 μήνες τώρα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ» και αναφέρει ότι παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, σήμερα «οχτώ εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, γιατί δεν τους προσλαμβάνει ο νέος εργολάβος και προσλαμβάνει καινούργιους χωρίς εμπειρία, πιο φτηνούς ακόμη. Μένουν άνεργοι με εκκρεμότητα την καταβολή δεδουλευμένων, την τακτοποίηση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα 8 μηνών και η ΛΑΡΚΟ αρνείται να τους δώσει τις ωροκτυπήσεις για να τα διεκδικήσουν. Το Συνδικάτο μας, καταγγέλλοντας κυβέρνηση, διοίκηση και διεύθυνση που κάνουν πλάτες στους εργολάβους, μπαίνει μπροστά και διεκδικούμε την επίλυση του προβλήματος εδώ και τώρα. Αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα) θα ξεκινήσουμε με διαμαρτυρία μπροστά στα γραφεία του εργοστασίου Λάρυμνας και θα κλιμακώσουμε αν δεν υπάρχει κάτι θετικό. Καλέσαμε το επιχειρησιακό σωματείο να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια, ενημερώσαμε την ΠΟΕΜ και το ΕΚΛ».


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Παρεμβάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Σε μαζική παρέμβαση στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους στο δήμο και τους φορείς της πόλης, για «να πούμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών». Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) και Γενική Συνέλευση, στις 7.30 π.μ. στο παλιό αμαξοστάσιο, με σκοπό τη λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και για να ενημερωθούν οι συμβασιούχοι για την πληρωμή τους.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, η διοίκηση του δήμου θα φέρει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θέμα που αφορά την εκχώρηση σε ιδιώτη της συντήρησης και επισκευής όλων των οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου, έναντι του ποσού των 3.450.000 ευρώ, για τρία χρόνια και με δυνατότητα επέκτασης.

«Ο κατά τα άλλα "υπέρμαχος" των συμφερόντων των εργαζομένων δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ», σημειώνει το Σωματείο, «δήλωνε στους συναδέλφους συμβασιούχους ότι δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε κόμμα και ότι είναι υπέρμαχος του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών (...) Μόνο ακομμάτιστος και αχρωμάτιστος δεν είναι. Είναι πλήρως υποταγμένος στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα επιχειρηματικά συμφέροντα». Η διοίκηση του δήμου, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, είχε στόχο την απαξίωση των υπηρεσιών και την παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ούτε ότι «σήμερα το συνεργείο του δήμου είναι χωρισμένο σε δύο σημεία», ούτε ότι «μηχανήματα που αγοράστηκαν από τα λεφτά του μαρουσιώτικου λαού παραμένουν στις γωνιές τους και από την απραξία σκούριασαν». Την ίδια στιγμή που υπάρχουν λεφτά για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να δώσει λεφτά «για τους συναδέλφους συμβασιούχους που ζήτησαν μια προκαταβολή διότι παραμένουν απλήρωτοι».

Ακόμα το Σωματείο καταγγέλλει τον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος σήμερα δεν βγάζει «άχνα», αλλά στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στους ΟΤΑ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «είχαν προχωρήσει σε εκβιασμούς ότι θα πραγματοποιήσουν μηνύσεις σε βάρος μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου».

Το Σωματείο απαιτεί να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης υπηρεσιών του δήμου, και να πληρωθούν τώρα οι συμβασιούχοι.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ