ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
Σελ. /24
Φτάνει πια με τα μεροκάματα του τρόμου!

Συγκλονιστική επιστολή της συζύγου του αδικοχαμένου εργάτη

Η σύζυγος του αδικοχαμένου εργάτη στην προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, με την βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου
Η σύζυγος του αδικοχαμένου εργάτη στην προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, με την βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου
Συγκλονιστικά είναι τα λόγια της συζύγου του 47χρονου εργάτη που σκοτώθηκε στο εργοδοτικό έγκλημα. Η ίδια, εργάτρια κι αυτή, συμβασιούχος στον δήμο Ελευσίνας, σκορπά ρίγη συγκίνησης, με επιστολή που έστειλε και διαβάστηκε χτες σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας:

«Καλημέρα σας. Είμαι η σύζυγος του αδικοχαμένου εργάτη στο Πέραμα. Θα ήθελα να μεταφέρετε τα λόγια μου εις μνήμην του συζύγου μου. Εύχομαι με τη σημερινή απεργία η φωνή των αγανακτισμένων πια εργαζομένων να ευαισθητοποιήσει και να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους, ώστε να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου, να μην ξεχαστεί το συμβάν και να μην πονέσει άλλη οικογένεια άδικα.

Δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Ελεος, φτάνει. Απαιτώ να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Καλό ταξίδι στον υπέροχο πατέρα και σύζυγο που έχασε τη ζωή του για ένα μεροκάματο εις βάρος κάποιων ανεύθυνων. Με εκτίμηση σε όλες τις οικογένειες που χάνουν άδικα τους δικούς τους ανθρώπους».

Για τους δικούς μας ανθρώπους...

Γράφει η Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας από αυτόν που είναι χαραγμένος χρόνια και δεν αλλάζει όσο γύρω μας κυριαρχεί το άδικο. Εμείς θα είμαστε στον δρόμο όταν σκοτώνουν τους δικούς μας.

Δικοί μας είναι οι άνθρωποι της δουλειάς όπου Γης, δικοί μας είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική. Και για τον άδικο θάνατο και για τους τραυματισμούς και για όλη την εκμετάλλευση που καλά κρατεί.

Για τους δικούς μας βγαίνουν στον δρόμο όλοι όσοι δεν σηκώνουν την ψευτιά και την κοροϊδία και τα υποσχετικά χαμόγελα όσων κυνηγούν να συντηρήσουν την πολιτική που δολοφονεί. Την πολιτική που, θορυβημένη από την απήχηση των θέσεών μας, επιστρατεύει τους παραχαράκτες της Ιστορίας και ό,τι άλλο τη φωτίσει το Μέγα Ψεύδος, προκειμένου να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον λαό μας.

Στο χέρι μας είναι. Ολοι όσοι κατέβηκαν στους δρόμους του Περάματος και στον Πειραιά να τιμήσουν με Αγώνα τον νεκρό και τους τραυματίες και τόσοι κι άλλοι τόσοι που έκαναν το μεγάλο βήμα πάμε να τους δώσουμε μάθημα στις 25 του Ιούνη.

Εμείς είμαστε οι πολλοί και μας φοβούνται. Μην τους αφήσουμε να μας σκοτώνουν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ