Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11564

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνική Ασφάλιση

  • ΚΚΕ: Συμπόρευση για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα στις συντάξεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική
  • Συλλαλητήρια συνταξιούχων στις 6 Ιούνη

Η ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ στις ουρές, αναζητώντας το δίκιο και τη σύνταξή τους, δείχνει την απαράδεκτη κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συντάξεις, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, θα είναι χαμηλότερες και από το επίσημο όριο φτώχειας. Η Λευκή Βίβλος της ΕΕ για τις συντάξεις προβλέπει νέο τσεκούρωμα, ενώ οι πρόσφατες συναντήσεις του ΚΚΕ με διοικητές ασφαλιστικών ταμείων, εργαζόμενους σε αυτά και τις συνταξιουχικές ενώσεις, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διασφάλιση των συντάξεων. Συναγερμός και δράση τώρα για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ζήτημα της σύνταξης και της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αλλά όλες τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και όλες τις ηλικίες.


ΣΕΛ.  11

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κινητοποίηση για δωρεάν σίτιση και στέγαση

Αγωνιστικά διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δωρεάν σίτιση και στέγαση φοιτητές και σπουδαστές, με παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας. Για το ίδιο θέμα, το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στη Βουλή.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στη λαϊκή πλειοψηφία και τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  6   -   7

Προκλητικός ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ

Ορθάνοιχτο παραμένει το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, ύψους τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ, τη διετία 2015 - 2016, ενώ ανάλογες προβλέψεις υπάρχουν και για το 2014, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει το θέμα του νέου «κουρέματος» του ελληνικού κρατικού χρέους. Αυτό άφησε να εννοηθεί στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας: Η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, γιατί πάνω σε αυτή χτίζεται η καπιταλιστική ανάκαμψη, την οποία αποθεώνουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οταν η Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί τους μιλούν για «ανταγωνιστικότητα» και «στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων», για το λαό σημαίνει άγρια μέτρα σε βάρος του.



ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΜΕΒΓΑΛ»
Αποστέλλει απολύσεις στα σπίτια των απεργών

ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΕ
Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες

ΣΕΛ.  13
Η «δημοσιονομική χαλάρωση» δεν αφορά το λαό

ΣΕΛ.  8
Η ταξική αλληλεγγύη φέρνει αποτέλεσμα

Η δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ να επανατοποθετήσει το ρολόι και να επανασυνδέσει την παροχή νερού στον άνεργο μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο οποίος, λόγω οφειλής 831 ευρώ, όχι μόνο είχε μείνει χωρίς νερό, αλλά, παραλίγο να χάσει και το σπίτι του, γεγονός που αποτράπηκε.


ΣΕΛ.  10
«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Συντηρούν τον καυγά με κομματικές σκοπιμότητες

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ