ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Οι μαρτυρίες και τα γεγονότα δείχνουν οργανωμένο χτύπημα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σχολιασμών των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονία Φύσσα, των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα και των Αιγύπτιων αλιεργατών, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής τόνισαν ότι από όλες τις καταθέσεις, φίλων του αντιφασίστα μουσικού, αυτοπτών μαρτύρων, καταστηματαρχών και αστυνομικών, εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του αργά τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, που συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ για να χτυπήσει...

«Ολα ήταν πολύ καλά οργανωμένα εκείνο το βράδυ. Ο,τι κινήθηκε εκείνο το βράδυ σφάχτηκε. Το μόνο που πήγε στραβά ήταν ότι είχαμε σύλληψη», ανέφερε η Χρ. Παπαδοπούλου. Ο Αρ. Συρίγος επεσήμανε ότι οι περιγραφές για τη σκηνή της δολοφονίας αναφέρονται σε άτομα που άνοιξαν τον κλοιό γύρω από τον Φύσσα για να περάσει ο Ρουπακιάς.

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε: «Ο Ρουπακιάς είναι περαστικός από τη ΧΑ, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση, ή είναι μέλος των ταγμάτων εφόδου; Η καταδικαστική απόφαση λέει ότι ο Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του. Κανένας από τους δύο συγκεκριμένους κατηγορούμενους που ήταν στο καφέ δεν είπε ότι τους είπαν κάτι μέσα στο "Κοράλλι". Σε κάθε περίπτωση, ερωτώμενοι οι μάρτυρες εάν ειπώθηκε κάτι, και να το δεχτώ εγώ ως κίνητρο, ποιοι το άκουσαν αυτό; Ηταν μήπως εκεί ο Ρουπακιάς; Ηταν μήπως εκεί οι πενήντα για να το ακούσουν και να προσβληθούν; Δεν ήταν. Πήγαν εκεί.

Να δούμε ποιοι πήγαν εκεί. Βρέθηκαν στα γραφεία κάποιας Τοπικής; Γιατί οι φίλοι του Φύσσα ήταν 500 μέτρα μακριά, δεν πήγαν από τα Πατήσια, το Αιγάλεω, το Μοσχάτο. Αυτοί άφησαν τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, δεν ξέρω, στις 12 τη νύχτα. Είναι σαφές πως επεισόδιο δεν υπήρξε».

Και πρόσθεσε ο συνήγορος: «Αποδεικνύεται από όλα αυτά ότι δεν ήταν διαφορά ενός προς έναν, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση. Μόνος του πήγε εκεί ο Ρουπακιάς; Αποδεικνύεται πλήρως ότι το έγκλημα αυτό ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας, είτε στοχοποιήθηκε ο Φύσσας εκείνη τη μέρα διότι ανήκει στους "εχθρούς", όπως ο Αντίοχος στην Πάτρα. Η περίοδος εκείνη ήταν μία σημαντική περίοδος. Στις 12/9 είχε γίνει η επίθεση στο ΠΑΜΕ και τότε έλεγαν ότι ψεύδονται. Στις 15 έχουμε τα επεισόδια στον Μελιγαλά και μετά έχουμε αυτό (...) Αυτά αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έγκλημα της ΧΑ».

Ο Θ. Καμπαγιάννης από τη μεριά του επεσήμανε ότι «αποδείχθηκε πως η δολοφονία έγινε παρόντων των αστυνομικών, και αυτό είναι πειθαρχικά έως και ποινικά ελεγκτέο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί προσπαθούν αυτό να το λειάνουν. Ολοι οι τρίτοι μάρτυρες, όμως, καταθέτουν ότι ήταν παρόντες οι αστυνομικοί. Φαίνονται αυτά και από τις διαβιβάσεις». Ο δε Κ. Σκαρμέας ανέφερε: «Πάντα πολλοί εναντίον λίγων, και αυτό είναι σημαντικό, γιατί έτσι είναι όλες οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, περιμένουν να γίνουν πολλοί για να επιτεθούν».

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σχολιασμών, ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε από τις καταθέσεις της οικογένειας Φύσσα «αυτό το οποίο κατά δήλωσή τους είπε ο γιατρός στο νοσοκομείο, ότι το τραύμα ήταν επαγγελματικό και ότι ακόμα κι αν μαχαιρωνόταν έξω από το νοσοκομείο, δεν θα προλάβαιναν να τον σώσουν...».

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες Πακιστανοί

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Παρασκευή οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί που εμφανίζονται από την αστυνομία και την ΕΥΠ, σε συνεργασία με την ισραηλινή Μοσάντ, να είναι μέλη «τρομοκρατικού δικτύου» που καθοδηγούνταν από ομοεθνή τους στο Ιράν και να «ετοίμαζαν να χτυπήσουν ισραηλινό εστιατόριο - συναγωγή στου Ψυρρή». Στην όλη υπόθεση εμφανίστηκε να εμπλέκεται και Αλβανός ποινικός, που όμως τελικά δεν δέχτηκε να συνεργαστεί όταν του είπαν για «τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα με πολλούς νεκρούς». Στην έρευνα, σύμφωνα με όσα διαρρέει η αστυνομία, ερευνώνται οι επικοινωνίες και μηνύματα που μεταφράζονται από τη γλώσσα Ουρντού.

Ας συμμαζευτούν...

Αλλη μια πληρωμένη απάντηση στα περί «συκοφαντίας από τον "Ριζοσπάστη"» πήρε το ΜέΡΑ25, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής την περασμένη Πέμπτη. Είπε μεταξύ άλλων ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα «γρήγορα αντανακλαστικά» του προέδρου του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκη, να καταγγείλει ως πλαστή το 2023 την επιστολική ψήφο του που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής το 2015: «Ο κύριος Βαρουφάκης σήμερα επιβεβαίωσε τον "Ριζοσπάστη". Ποιος την έκανε την πλαστογραφία; Ο "Ριζοσπάστης" ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό μας είπε σήμερα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα έκανε πλαστογραφία. Από το 2015 έως σήμερα δεν βρήκε να το καταγγείλει, ποτέ. Μπορεί να υποθέσει κανένας, δεν λέω ότι είναι έτσι, ότι, ναι, είχε δώσει την εξουσιοδότηση, το μετάνιωσε και γι' αυτό είχε πρόβλημα να το καταγγείλει. Πότε λοιπόν το κατήγγειλε και είπε το πραγματικό; Σας διαβάζω για να γελάσετε: 29/3/2023, όταν τον στριμώξαμε εμείς, γιατί εμείς το πήραμε από τα πρακτικά της Βουλής και ας λέει ψέματα ότι το 2015 το έδωσε σε εμάς. Το 2019 το έδωσε όταν του βγήκε ο "Ριζοσπάστης" που το είχε βρει από εδώ, και το βρήκε από εμάς. Και επομένως, ας σταματήσουν να παίζουν τον "παπά" και να κοροϊδεύουν τον κόσμο και ας συμμαζευτούν».

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Προφυλακίστηκε και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την πολύωρη απολογία του, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στον εφέτη ανακριτή της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων, ο επιθεωρητής παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που έβγαλε τις βάρδιες, αλλά σε καμία περίπτωση - όπως ισχυρίστηκε - δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους. Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι την τελική έγκριση για το πρόγραμμα βαρδιών την είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο στην Αθηνών - Σουνίου.

Ο επιθεωρητής ισχυρίστηκε ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο, ενώ ο προφυλακισμένος σταθμάρχης είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς, δικαιολογώντας την απόφασή του να τον αφήσει μόνο στη βραδινή βάρδια. Επίσης, επιχείρησε να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς - όπως υποστήριξε - είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε 1 ώρα καθυστέρηση.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ